Rohová vana. Jaký typ vybrat?

Profilova fotka
Ahoj, holky, kupujeme nový byt a tak přemýšlíme co do koupelny, v současnosti máme klasickou vanu, sprchový kout nepoužíváme. Chceme rohovou vanu, ale řešíme jaký typ si vybrat - měla by být pohodlná na sezení tj.aby se svažovala pozvolna (aby nebyla moc strmá), a taky chceme v rohu takové to sedátko, ale nemělo by bát moc hluboké, protože když budu napouštět vanu, rychle se zatopí. Můžete poradit, jestli máte někdo zkušenost s nějakým konkrétním typem vany? Máme vyhlídnutou Teiko Samos, sedí se v ní dobře, akorát právě to sedátko je dost hluboko. Díky za tipy.Uvítám vaše zkušenosti s rohovými vanami.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
sorry za ten překlep :-(
Odpovědět
Ahoj pooh, my máme v koupelně Rosu od Ravaku (Rosa I) a je perfektní. Nemáme teda klasickou rohovou - symetrickou, je asymetrická, rozměry 160*105 cm. Je maximálně pohodlná - prý dokonce tak jako klasická vana 190 cm). Do Rosy se v pohodě vejde manžel, měří 185 cm. Sedátko je tam taky, i když ne tak velký jako v tý vaší vyhlídnutý, ale sednout se na něj dá úplně v pohodě. Zatopit se nám ještě nepodařilo..ono to vpodstatě ani nejde :-) Tak třeba jsem ti trošku pomohla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pooh: taky jsem chtela navrhnout vanu ROSA od Ravaku - mame ji vyhlidnutou do nasi koupelny a je vazne uzasna. Souhlasim s clarce, je to proste uzasna vana. My mame tu nejvetsi variantu 170x105, protoze manzel minule koupani a kdyz na to jsou prostory tak proc ne.
Odpovědět
Profilova fotka
my meli od Ravaku Play 160x160 cm, a uz se tesim, az se poradne natahnu do normalni vany...
Odpovědět
Profilova fotka
nevypada spatne,ale klasickou rohovku jsem nechtela a vadilo by me ze tam nema sedatko jako u ROSY,ale proc ne, kazdemu se libi neco jineho. Vseobecne, RAVAK ma pekne vany
Odpovědět
Profilova fotka
my máme Gentianu od Ravaku a je supr, div se v ní neutopim :-N
Odpovědět
my máme taky Gentianu a sedátko má fakt vysoko, takže se mi ještě nikdy nezatopilo.Hned jak jsem jí v obchodě vyzkoušela, tak jsem věděla, že to je ona :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pooh: Nejlepší bude jít do obchodu a do vany si prostě sednout. :-) Rosu od Ravaku jsme také zvažovali, ale má napouštění na blbém místě. U nás by se kvůli tomu muselo vrtat do panelu a když bych si chtěla vanu napustit, musela bych do ní vlézt, protože jinak bych na kohoutek nedosáhla. :-( Nakonec máme Ceylon od Teika (není tak pohodlná, ale skvěle nám do naší koupelny zapadne). Při výběru vany je tedy třeba zvažovat i to, kde se vana napouští a kde vypouští!!!
Odpovědět
Profilova fotka
děkuju za odpovědi! Není to jednoduché, protože u nás většina koupelnových studií moc typů van nenabízí, nejvíc jsem jich v reálu viděla v Siku a tam jsme si právě vybrali Samos, je super, akorát se bojím toho sedátka. napouštění taky zvažujeme, v koupelnovém studiu nás nutili do podomítkové baterie, ale je to docela drahé a já taky občas potřebuju v koupelně napustit kýbl, že. :-)
Odpovědět
no tam to já podomítkové zavrhla hned. S manželem jsme každý jinak vysoký a já teda zrovna nejsem z těch, co by si chtěl při každé sprchování smáčet hlavu. Podomítkové jsou sice úhlednější, ale přijdou mi nepraktické.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si teda navrtali baterii přímo na vanu ;-) , ale lézt do vany kvůli napuštění by se mi teda fakt nechtělo =-) :-N
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: co ti prijde na podomitkovych bateriich neprakticke???
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme Teiko Bodam - je asymetrická a jsem s ní max. spokojená. http://www.ceske-vany.cz/zbozi-544/te... Když jsem jí vybírala, tak jsem koukala, kde to má výpusť, kde je baterie, chtěla jsem rohové sedátko,... Máme k ní i tu sprchovou zástěnu, takže je to 2 v 1 a je to super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nevypada spatne... vypust.. tak to uz je prace jedno jak ji das....
Odpovědět
Profilova fotka
godi1 - u nás to tak jedno nebylo, protože jsme mohli dát baterii jedině na tu delší stranu (jako je to na tom obrázku v odkazu - vizualizace v interiéru). No a když by byl špunt na opačný straně než je, tak bych seděla tak, že by na mě při napouštění vany stříkala voda a to jsem fakt nechtěla. Takhle sedim u tý kratší strany zadkem a voda mi stříká na nohy. Doufám, že jsem to popsala nějak srozumitelně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
seri: aha tak to jo. to my tohle nemuseli resit.. Ja nevim, ale ja nikdy nelezu do vany kdyz se napousti.. az kdyz je napustena:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jasně, já si jí taky nejdřív napouštím a pak tam lezu. Ale když už v ní pak jsem, tak si někdy připouštim teplou vodu a to by mi pak vadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
jo takhle... no tak to ja budu mit tak ze baterie a vypust bude v nohou..
Odpovědět
Profilova fotka
my mame od Teika Cejlon Hydroair Eco a spokojenost
Odpovědět
godi: právě to, že když budu potřebovat nenatočím si ani kýbl, aniž by mi to nacákalo všude okolo a za druhé, nemám ráda, když si zrovna nechci mýt hlavu a stejně jí mám smáčenou a za třetí, mě to např. nevyhovuje, když mám svoje dny a potřebuju se fakt osprchovat, což s podomítkovou dost dobře nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme klasickou vanu,ale v oválném tvaru Ravak-campanula,má i operátka na ruce, podhlavník...je určená i pro dva ;-) a nemůžu si jí vynachválit...Rohová by nám zabral moc místa a navíc se nám ani moc nelíbí a asymetrická zase není pro dva,takže zvítězila klasika ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: tak my mame vanu i sprchovy kout, takze je to pohoda a ve sprchovem koute mame sprchovaci hlavici a podomitkovou baterii takze to je pohoda...
Odpovědět
my máme taky vanu i sprcháč, ale když mě ty podomítkové nevyhovujou, tak jsme neměli důvod je kamkoliv dávat. a další věc, která mi vadí u vany, když je podomítková baterie, že nemůžu při mytí vany celou vanu osprchovat a vždycky by tam zůstal zbytek čistícího prostředku
Odpovědět
kacka.va: co to znamena, ze se s podomitkovou baterii nenda dost dobre osprchovat? Jediny rozdil v podomitkove a nastenne baterii je ten, ze hadice sprchy u nastenne je primo pripevnena k baterii a u podomitkove je vyvod vody kdekoli na stene,kde si ho urcis a k nemu pridelas hadici a sprchu povesis na sprchovou tyc. Vana se napousti pres vypust s prepadem, ktera funguje i jako zatka sifonu(otocenim se zavira a otvira). Kybl se de prece napustit sprchou.
Odpovědět
catf: protože u podomítkové bývá zvlášť baterie a zvlášť to sprchovátko, které se musí umístit do určité výšky a pak už s ním nehneš. A právě to, že ten vývod si musíš už někde určit, tak to mi vůbec nevyhovuje. A vývod jinde než baterie a ještě k tomu mít sprchovou tyč, to jsem teda nikde ještě neviděla, že by to takhle bylo řešené.
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: tak ja ti potom poslu fotky naseho sprchoveho koutu...mame tam podomitkovou a sprchovou tyc
Odpovědět
Profilova fotka
a co třeba tahle, s tou by neměl být problém, ani při mytí hlavy, ani při napouštění kýble, ne? ;-) http://www.tvb.cz/Vanova-podomitkova-... http://www.ekoinstop.cz/zbozi/524-bat...
Odpovědět
ale však já neříkám, že to nejde, akorát tohle se mi nelíbí, když už u toho chci i sprchovou hadici tak se mi pořád líbí víc ty klasické baterie. a hlavně na živo jsem to fakt u nikoho neviděla. Ale ať si každý dá, co mu vyhovuje, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
ale psala jsi, že nejde osprchovat vana a nejde natočit kýbl, a t u těch na které jsem dala odkaz jde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
andilek: ja myslim ze u kacka.va to spis bude o tom ze se ji to nelibi nez o to ze to neni proveditelne. Ale pak je lepsi to rici rovnou a neco jineho rikat a neco jineho si myslet, ze:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?