Rozvržení koupelny

Prosím o Váš názor. Máme v projektu docela malou koupelnu 5,55 m2 a potřebujeme do ni dostat sprchovy kout, vanu, zachod a umyvadlo. Nemůžu se pořád rozhodnout, jak to bude nejlepší. Ten výkroj do TM je udělaný na skříň, to takto chci ponechat. Ale nevim právě, jestli rozmístění v koupelně nechat takto, jako je v projektu zakreslené? Nelíbí se mi tam to, ze je vana pod oknem a tudíž není dobrý přístup k oknu. Pak nam projektant navrhnul, dat vanu do jedné linie se sprchacem a záchod umístit pod okno, aby byl pristup k oknu. Ale u teto varianty se mi zase nelibi to, ze záchod bude to prvni, co clovek uvidi, když vejde do koupelny... Délka koupelny je 3 metry. Děkuji za jakoukoliv radu
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mi jako hlavni problem prijde mala sirka koupelny kvuli vyklenku na skrin. Kdyz vezmeme v potaz, ze umyvadlo treba i se skrinkou, kterou asi budete mit, zabere cca 50 cm, vychazi vam tam pruchod mezi sprchacem a umyvadlem jen nejakych 45 cm, coz je silene malo. Naopak v technicke mistnosti mate zbytecne tech 1500 mm (nebo dejme tomu 1300 od "linky" ke zdi. Vykaslala bych se proto na vyklenek pro skrin a zarovnala zed tak, aby byla technicka na sirku v cele delce jen tech 1500 mm. Pak mezi linkou a stenou bude na pruchod 90 cm, coz je pro technickou mistnost naprosto dostacujici. Rozvrzeni koupelny bych pak udeala dle obrazku, i za cenu mensi hloubky sprchoveho koutu a nebo v pripade, ze by byl klasika 90 cm siroky, mezi umyvadlem a sprchacem by bylo nejakych 85 cm, coz se s primhourenym okem taky da zvladnout. Js bych asi ale volila uzsi sprchac. Pokud nejste vetsiho vzrustu, nemelo by to nicemu vadit.
Odpovědět
@carpatia No hlavně by sis mohla povšimnout, že sirka dveří do koupelny 90cm je zcela zbytečna a to i přesto, ze tam treba plánuji pračku a sušičku. Tohle je další designérský faul.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc a kdo ma kde sirku dveri 90 cm? ja mam 70, v puvodnim projektu je taktez 70. Chtelo by to asi silnejsi bryle nebo trochu mozkove hmoty..
Odpovědět
@carpatia Opet tvuj utocnej a urazlivej styl. Radeji se nauč se přehledne kotovat. Chápu že dveře okotovat je již nad tvoje myšlení a hlavně vzdělání.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc Az budu delat provadeci projekt, rada okotuju vse potrebne...toto je pouze ilustracni schema, jehoz cilem je nacrtnout mozne reseni tazatelce. Pokud to nechapete, neni mi jasne, jak jste sveho, jiste velevysokeho vzdelani, mohl dosahnout Vy.
Odpovědět
@carpatia Přečti si autorizační zákon....Ten ovšem neumožňuje "prekryvat" projekt osoby bez autorizace! Přehledne kótování by melo by byt samozrejmosti i ve studii. O vysokoskolskem vzdělání to samozrejme není. Byt to me tím VS nekončí.
Odpovědět
@panlorenc Hele vy mate fakt problem, co? Resite hovadiny. Nam treba carpatia nekolik let zpet vyrazne pomohla s projektem, z nepodareneho projektu od projektanta vykresala nasledne pouzitelny prostor....a ja do dneska lituji, ze nedelala cely projekt od zacatku. Spouste lidem tady radi a pomaha z dobre vule, z pozice architektky a vy mate akorat potrebu do ni najizdet. Nejaky komplex?
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa Líbí se mi jak to navrhla carpatia, přijde mi to ideálně rozmístěné dle Vašich požadavků a vedlejší místnost bude stále plně využitelná. @carpatia Nenechte se znechutit rýpalem, co neporadí a jen prudí, asi bude nejlepší totální ignorace.
Odpovědět
@mitote To ze vám opravila špatný projekt ještě odborníka neděla. Odborník ma vzděláni, zkušenosti a hlavne opravnení. Ten kdo vám skutecne dělal projekt tedy byl někdo jiný ze?
Odpovědět
@panlorenc no az na to, ze carpatia ma vzdelani i opravneni... mai vlastni architektonicke studio a myslim, ze tady ma v albu dost sve prace... a ano, projekt nam delal projektant od kamarada, carpatia v nem delala upravy vnitrnich dispozic az kdyz byl projekt hotov a vydano stavebni povoleni... a na zaklade jejiho zasahu jsme nasledne predelavali statiku atd...
Odpovědět
Buďte na sebe hodnější ;-) @panlorenc Dovolil bych si to přerovnat: vzdělání, oprávnění a hlavně zkušenosti.
Odpovědět
@carpatia moc děkuji za komentář! Původně byl návrh koupelny bez toho výklenku na skříň. Celá koupelna v celé šířce mela 1850 cm a ja jsem se projektanta ptala, kam dam skrinku a on mi rekl, ze ta se tam nikam nevejde a to me se nelíbilo. Trvala jsem na tom, ze v koupelne skříňku chci a z toho důvodu tam pridelal ten vyklenek, kam tu skříň mohu dát. Přijde mi ale vana pod oknem strašně nepraktické kvůli špatnému přístupu k oknu. Projektantovi se to takto rozmístěné zda ale nejlepší. Tak vcera jsem u nej byla s návrhem, ze bych dala vanu do jedné linie se sprchovým koutem a zachod dala hned vedle umyvadla jako to mate v návrhu vy, ale na to mi rekl, ze tahle zed je malo siroka na záchod a tak by se musel smerem do koupelny udelat rantl na nádržku a ze by pak byl strašně maly prostor mezi zachodem a vanou, ze takto to nepůjde... Tak nam navrhl dat ten zachod jedine do te zdi primo pod okno ktera ma 50 cm.. TM se mi úplně zmenšovat nechce. Vim, ze tam budeme mit tolik věcí, ze i takto nam bude za chvíli mala..
Odpovědět
Článek se načítá
@carpatia ale jinak tak, jak to rozmístění máte v návrhu Vy, tak to bylo přesně to, co jsem chtěla.... Ale bez toho, aniž by se musela zmenšovat sirka TM a zvětšovat šířka koupelny. Ale tak by to prave neslo kvůli prostoru mezi zachodem a vanou
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa a co vse planujete v technicke? Presunutim “linky” na druhou stranu se vyrazne zvetsi moznosti uloznych prostor v technicke. Obavam se, ze bez zmenseni technicke uz s tou koupelnou opravdu nic lepsiho nevyvedete. I kdyz bude wc pod oknem, porad zustane problem s malou pruchozi sirkou mezi umyvadlem a sprchacem a jestli je toto jedina a hlavni koupelna v dome, je to velice neergonomicke a neprakticke. Asi by stalo za to videt cely pudorys, jestli by se jeho optimalizaci nedalo ledasco opravit. Ta stovkova zed mezi tm a koupelnou je opravdu uzka. Doporucila bych 150 mm, jednak kvuli rozvodum vody a odpadu a druhak kvuli zaveseni umyvadlove skrinky. A dale- vy nebudete mit zavesne wc? Pokud ano, ta prizdivka kvuli podomitkovemu modulu vas stejne nemine kdekoliv, kde budete chtit wc umistit. To jen tak na okraj...
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkatr ano, ignorace je asi jedine mozne reseni. Me urazit clovek, co si vybral prezdivku podle chromeho vychcanka, ktery se prizivuje na neznalosti druhych, urazit nemuze. Sve dokonale dispozice, vysokoskolske tituly a doktoraty nam tu nepredvedl a jedine, co doopravdy “umi”, je vsechny hateovat, samozrejme se spoustou gramatickych chyb, coz svedci samo o sobe o jeho urovni. Zakomplexovany macho, co si vlastni neschopnost leci urazenim druhych v anonymni siti internetu.
Odpovědět
@carpatia Tohle snad nemůžeš brát jako urážku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@davex co mate konkretne na mysli?
Odpovědět
To popichování od panlorenc. Pomyslím si svoje a jedu dál :-)
Odpovědět
@carpatia v TM budeme mit tak nejak vse, co nebudeme mit kam dat a toho bude určitě spoustu :D rozhodně tam budeme mit pracku, susicku, vesak na pradlo, uklízeci potreby, pracovni obleceni atd.. bude se tam hazet vse, co nebudeme chtit mit někde na očích a proto jsem chtela TM co největší. Ale zároveň ta koupelna je fakt na těsno no. Dlouho jsme vymysleli ruzne upravy a ted uz mame projekt tak, jak chceme, jedine co nemohu porad nějak vymyslet je prave ta koupelna... Zasilam Vam foto celeho projektu a budu rada za jakoukoliv připomínku. Ještě jednou moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa Pudorys se mi zda zbytecne komplikovany. Zoufale tam chybi dostatek uloznych prostor a pokud je vstup ze severovychodu (trochu me mate ta severka, vetsinou sipka ukazuje na sever:)), nelibi se mi vubec ani orientace ke svetovym stranam. Ten detsky pokojicek vedle koupelny bude hrozne tmavy a jeste smerem k ceste, navic kvuli dverim hned nalepenym na stene take tezko zariditelny. Prijde mi to trochu nefer, ze obe deti nebudou mit stejne podminky. Kdyz uz, radeji bych tam umistila loznici.V kuchyni na jihozapad zase naopak bude hrozne horko a celkove mi prijde, ze bude v tom hlavnim obytnem prostoru dost tma, pridala bych poradnejsi okno na tu severozapadni stenu, pokud tomu nic nebrani. U kuchyne mi chybi spiz. Proc na te jihovychodni stene neni zadne okno? Pouze kvuli parkovani auta? Proc tedy auto neparkuje u te severozapadni steny? Za soucasne dispozice by to bylo i blize k zadveri. Prikladam jeste obrazek, jak bych to udelala na stavajicim pudoryse ja. Zachovala jsem umisteni nosnych zdi, vnejsi rozmery i zhruba velikosti oken, kde to davalo smysl. Treba vas to trochu navede nebo alespon ukaze ruzne moznosti.
Odpovědět
@carpatia neee sever je jak je ložnice, kuchyně je na vychodu, obývák na jih...
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa Aha, no tak to pak te orientaci pokoju a vubec vseho nerozumim jeste mnohem vic. Proc je teda terasa komplet na severovychod? Muzete tedy vlozit situaci stavby, aby z toho bylo jasne, proc je dum reseny zrovna takto? Diky
Odpovědět
@carpatia jelikož jsme se špatně pochopil v orientace ke světovým stranám, tak tak, jak to posíláte bych to nechtela. Ale to je kvůli tomu, ze jste pochopila sever tam, kde je jih... Jinak nase priorita je obývák s kuchyní do ,,elka,, s tím, ze z jidelny budou francouzské dveře na terasu do zahrady. To byla podmínka a od toho se odvijeli dalsi místnosti. Me se to takto uz libi, pilujeme to pres dva měsíce ... Nevim jenom co s tou koupelnou vymyslet, abych tam dostala sprchac, vanu, zachod a umyvadlo a skříňku..
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa OK, pokud vam to tak vyhovuje, neni co resit. Jak uz jsem psala vyse, s koupelnou uz tezko neco kloudneho ted vyvedete. Nicmene, mi ta orientace prijde opravdu velmi nevhodna, i s ohledem na tepelne zisky a z toho plynouci pasivni vytapeni domu a take na svetlost interieru.
Odpovědět
@carpatia vyfotila jsem pohled v katastru. Barak musi být pet metru od silnice po leve straně pozemku, tudiz zahrada bude směřovana smerem k silnici po prave strane a proto vylez do zahrady na SV. Nechceme stavbu do I od silnice, ale podel silnice a tim padem neni jak jinak to mozne vyřešit. Šířka pozemku je 21 m a dum bude mit maximalni mozny rozmer 14 m.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa jen teda jeste dotaz. Z jakeho duvodu to neni zrcadlove? Proc neni obyvak v miste soucasne loznice a detskeho pokoje? Je k tomu nejaky duvod?
Odpovědět
@carpatia tak a teď jsem v koncích teda.. :D bylo nam receno, ze vuci světovým stranám je to takto vse super..
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa bohuzel se obrazek s katastrem nevlozil:/.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkamisa a tech 5 m vlevo je zavazna stavebni cara? Na ni musi dum zacinat a nebo jen nesmi stat nic na tech 5 m od silnice a bylo by tedy mozne soupnout dum cely doprava? Jen abych si v tom gulasi udelala trochu jasno:D...
Odpovědět
@carpatia to nevim nad tim jsme nějak neuvažovali. Me se zda mít kuchyň na východ a obyvak na jih rozumny, tak asi proto... Ted mam brouka v hlavě..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?