Rustikální koupelna s voděodolným nátěrem - neplesniví?

Ahoj, je tady někdo, kdo má koupelnu, kde je místo kachliček převážně koupelnový nátěr? Chtěli bychom rustikální styl, obdobně jako na fotce, že by byly kachličky jen za vanou. Ale budeme mít klasickou vanu (ne solitérní). Takže teď otázka... ty další dvě stěny kolem vany... kdyby tam byl jen nátěr, asi to bude plesnivět, že? Nemáte někdo prosím zkušenost?
Odpovědět
My mame obklad (licove cihly) za vanou a za geberitem, vsude jinde mame jen omyvatelnou bilou barvu. Ve vane mame plnohodnotnou sprchu se zastenou (samostatna se nevesla, jsme v podkrovnim byte), bez obkladu bych si to neriskla.
Odpovědět
Ještě jsem se dočetla, že by snad měl stačit silikonový fasádní nátěr Barlet... Za vanu i do sprchy.Tak nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
@saruskas nevím, jestli to chápu správně. jedná se o dřevo v koupelně? pokud ano, v dřevěnících to problém není. jsou to mýty. u zděného domu bude předpokladem nevytvořit dřevu takové podmínky jako např. ve vlhkém nevytápěném sklepě. bohatě stačí po koupání nechat otevřené dveře z koupelny. jako náter doporučuji přírodní oleje - lněnou fermež. nehrozí tak zahnívání dřeva, které způsobují neprodyšné nátěry, které po čase silně degenerují. http://www.prirodnibydleni.cz/tag/kou...
Odpovědět
Davam marmolit s PU lakem.
Odpovědět
Taky zvazuju minimalizovat obklad a dat spis omyvatelnou barvu. Ale těsně kolem vany, umyvadla a ve sprše s obkladem počítám.
Odpovědět
@tomas80 Mam zkusenost ze dvou finskych a tri svedskych roubenek/srubu primo v Laponsku nebo ve Svedsku a vsechny mely ve sprse keramicky obklad, zbytek mistnosti ze dreva. Nerekla bych, ze je to mytus.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin asi v laponsku nemají rádi dřevo :-D samozřejmě, že v masivní dřevěnici není dřevo v koupelně problém. to ti potvrdí každý, kdo v něčem takovém bydlí. samozřejmě, že si nedám dřevo do spchového koutu. nevím, v jakém typu "srubu" (finská, norská, ruská, kanadská technologie) jsi byla, ale pokud se jedná o masivní dřevostavbu, problém je suchý vzduch, tzn.že většina obyvatel dřevěnic je nucena vzduch naopak zvlhčovat. vlhkost v koupelnách nepředstavuje žádný problém stejně jako absence digestoře. spíše naopak. je to vítaný artikl přísunu zvlhčeného vzduchu. je to jediný a hlavní důvod toho, proč je plíseň v současné dřevěnici vyloučena (nebavím se o starých roubenkách, které mají položenu prahovou kládu na kameni). jak jsem psal výše, u zděného domu si nedovolím tvrdit, že by to dřevo netrpělo z nepohledové strany. zděný dům má s vlhkostí opačný problém.
Odpovědět
@tomas80 Dve z tech chalup mam v albech.
Odpovědět
s dřevem nepočítáme, počítáme s keramickými obklady v imitaci dřeva. Jedna stěna za vanou bude mít tedy obklad, druhé další dvě ně a za umyvadlem také nebude obklad. Ale pořád nevíme, čím to natřít, nikdo z okolí nemá s tímto zkušenost. V koupelnovém studiu poradili akorát bětonovou stěrku, ale to nezapadá do rustikální koupelny.
Odpovědět
@puhelin @tomas80 sprchac z finske zapykane borovice. Svete div se, funguje to :-D Muj nazor - obklady a dlazby jsou prezitek pro konzervativce a sparove masochysty ... 8-) :-p ... ... to bude lynč :-D
Odpovědět
@saruskas My to natirali omyvatelnym bilym primalexem. Ale okolo vany mame obklad ze vsech 3 stran, vana je v takove nice, kterou vymezuje komin a obezdeny sloup (podkrovni byt).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?