Sanita od Sapho vs. Laufen, máte zkušenosti?

Ahoj všem, vybíráme umyvadlo a WC a tak pořád překlikávám ze stránek Sapho a Laufen a snažím se srovnávat! ;-) Co vy, máte zkušenosti se sanitou od Sapho? Většinou jsem se tady ve starých diskuzích dočetla, že je drahá, ale mě nějak nepřijde. Kvalita Laufen jsem se dočetla, že je velmi dobrá, ale co Sapho? Díky za tipy. :-)
Odpovědět
my máme zakoupené WC od Sapho, umyvadla budou Laufen. Sapho nám drahé tolik nepřijde, nakupovali jsme v jejich výprodejových akcích, takže WC bylo za tisíce místo šesti, od Laufen by nás designově hodně podobné přišlo na necelých deset tisíc...
Odpovědět
@lucinkafr No právě, manželovi se moc líbí WC od Laufenu - Palomba, ale stojí 9,5 tis., bez prkýnka! :-D + 4,5tis. to prkýnko, to je masakr. Tak jsem koukala na to Sapho a tam je WC hodně podobný jen za 4tis. + 2tis. prkýnko taky s pomalým zavíráním, jako u toho Laufen. Potřebujeme dva ty záchody. Ale blbý je, že Palombu jsme viděli na živo a od Sapho ho nikde v okolí nemaj. :-(
Odpovědět
@ijanka.k no nám se ta série líbila taky, proto jsme jako levnější variantu zvolili Laufen Pro A. Ale pak přišla akce od Sapho, ten záchod je hodně podobný, když se na něj koukám vedle sebe, tak fakt rozdíl nevidím, takže co jsme ušettřili na WC, to si přispěju na umyvadla a myslím, že budeme tak nějak spokojení :-) O kvalitu se nebojím :-) Jinak to prkénko, pomalusklápějící, jsme koupili během výprodejů, kdy na zboží, které nebylo součástí výůprodeje, měli slevy, takže nás vyšlo na necelých 1500, každá koruna dobrá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v obou koupelnách sanitu Laufen. Určitě doporučuji připlatit si za LCC povrchovou úpravu, o hodně líp se udržuje než obyč, naši mají umyvadlo od Laufenu s o byč keramikou a ty naše jsou na údržbu lepší. Jinak v jedné koupelně máme designovou sérii, ta je teda fakt super, byla tam LCC už v ceně /aby taky ne, za ty prachy/, jinak super promakané do detailu, bytelné, i si pán, co nám to instaloval, pochvaloval dobře vymyšelné uchycení závěsného záchodu, k umyvadlu byl přesně plánek pro truhláře na různé způsoby zapuštění umyvadla a tak. ve druhé koupelně máme Laufen Living City, připlatil jsme si taky za LCC úpravu. Záchod naprosto v pohodě, umyvadlo přišlo křivé, tak jsme ho museli reklamovat, čekali jsme 2 měsíce na výrobu nového - máme bez přepadu a LCC úpravu, když ho poslali, tak přišlo rozbité :-| takže teď opět čekáme, až nám vyrobí nové, snad do třetice :-D
Odpovědět
@lucinkafr : Tak to jste Luci pěkně pořídili v akcích, šikulky! ;-) @petrasafr : Peti, u Tebe jsem tu anabázi četla s tím umyvadlem, to by mě kleplo, ale aspoň máte ještě jedno a to křivé, to bylo to hranaté, ne to drahé oválné, doufám? :-( To je děs, takových peněz to stojí a pak člověk jen čeká a čeká a nezmůže nic. Moc se mi u Vás líbí ty skříňky pod umyvadlo, protože my taky nechceme desku, ale skříňky na který jsem koukala jsou pro nás zbytečně hlubové, jenže já mám docela obavy zadávat truhláři koupelnový nábytek, tento moderní, protože nemáme nikoho vyzkoušeného a ten, kterýho známe, dělá spíš z masivu, takovou tu klasiku. :-( Každopádně, dneska jedem k Ptáčkovi, tak se tam ještě po Laufenu porozhlédneme, díky za tip s LCC. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ijanka.k Jo jo to křivé bylo to Laufen City to hranaté. Já jsem pořád taky nemohla žádný koupelnový nábytek vybrat a tím, že jsem potřebovala jednu skříňku fakt obrovskou a do druhé koupelny pod umyvadlo menší a ještě k tomu vysokou na zeď a chtěla jsem v ní mít koš na prádlo, tak jsem nesehnala a musela si nechat vyrobit. Třeba u Ptáčka něco vybereš, mají tam moc pěkný věci.
Odpovědět
Tak u Ptáčka moc věcí, které by nás zrovna zajímaly neměli. :-( Ale měli tam to naše vybrané WC Laufen Palomba a jelikož mají u Ptáčka slevy 20% na všechno, tak si ho asi vezmeme od nich, vychází na 12tis. i s tím samozavíracím prkýnkem - potřebujeme dva. Tak se asi plácnem...jo a to LCC je asi na záchod zbytečný ne? Nebo jak to máte?? ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
SAPHO určitě ne! Mám od nich toaletu (RETRO WC). Zařízení je v kompletní sadě 20 krát dražší než je běžné - po roce se na něm rozpadla více než polovina všech plastových součástek. Firma SAPHO reklamaci odmítá, prý jde o běžné opotřebení a spotřebitel si má zakoupit součástky nové. Všechno je vždy atyp, takže musíte nakupovat vše u nich a to je 20x dražší. Toaletu jsme objednali v bronzu, napsali jsme to ale pouze jednou, ne dvakrát - takže jsme dostali polovinu součástek bronzových a polovinu chromových. Po žádosti o výměnu nám bylo sděleno, že chyba je na naší straně a musíme si chybějící součástky dokoupit nové. Stojí několik tisíc. Firmu a její jednání nedoporučuji!!!!
Odpovědět
WC máme Sapho dynasty, líbilo se mi a bylo za dobrou cenu, brali jsme dvě. První prosakovalo vlivem špatné glazury u napojení na geberit. Druhé mělo dvě ťupky v glazuře přímo v míse. Umyvadla máme sapho Madeline nebo tak nějak a nějak extra rovné taky není. Takže za mě je to spíš horší kvalita než laufen.
Odpovědět
@dana_r @angie.shy Sapho ale není výrobce, jen prodejce, ne? Máme od nich již 8 let stojací WC s nádržkou, umyvadlo vše zn. Kerasan i umývátko a nic tomu nikdy nebylo. Záchod jsme brali vystavený kus, byl levnější a stejně bez jakéhokoliv zásahu funguje těch 8 let.
Odpovědět
Já myslím že to je značka jako třeba Laufen
Odpovědět
SAPHO je prodejce, ale má i své série, většinou od někoho koupí výrobek a dá svou značku.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?