Sanitární keramika Ravak versus Laufen

Jsou kvalitativní rozdíly v sanitární keramice od Laufenu a Ravaku? Dívám se na umyvadla (např. Laufen Pro Nordic a Ravak Chrom) a WC od těchto značek a typů. Věřím, že kvalitativní rozdíly mezi jednotlivými výrobci jsou, navíc hraje např. lépe vymyšlený tvar apod. Máte zkušenosti? Ať už špatné nebo dobré. Ty jsou vždy nejcennější. 🙂 Nebo doporučte kvalitní keramiku v podobné cenové relaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n co jsme obchazeli my tak doporučovali Ravak i Laufen. Bereme nakonec Laufen. Osobně jsem řešila spíš konkrétní tvar a otázku jestli s tou spesl povrchovou úpravou nebo bez.
Odpovědět
@sviva Aha a můžu se zeptat, jaká konkrétní umyvadla berete? A s úpravou nebo bez?
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n Jám mám třeba WC od Ravaku a už bych ho nechtěl. Při spláchnutí se často stává, že voda vyšplouchne ven. Údržba jinak v pořádku atd., ale nyní bych asi zkusil Laufen.
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n volíme Laufen Val, naší podmínkou bylo aby bylo s montáží na stěnu, bylo praktické i kolem domácích prací a mělo dno, kde nezůstane viset špinavá voda nebo bordel. Mojí podmínkou bylo aby bylo hezké 😂 Jestli to splňuje se ale teprve dozvíme. Mamka mají v jedné koupelně umyvadlo s úplně plochým dnem a zůstává tam voda. V druhé mají zase tak plynule a mírně zaoblené, že každé vymáchání znamená, že i mírná vlna sploucha ven. Bereme nakonec bez povrchové úpravy. Někdo ji doporučoval, ale narazili jsme i na informace, že povrchové úpravy pro snadné čištění mají efekt pouze při pravidelném čištění a nesmí se na to vzít jakýkoliv čistič. Třeba ty s abrazivni složkou ne. A pravidelné jsem nabyla dojmu, že znamená, že vlastně každodenní. Takže jsem měla obavu, že si dáme "lepší" povrch a ono to bude horší, protože na týdenní usazeninu vodního kamene to efekt mít nebude a ještě to pomrvim Cifem 😂 Nakonec jsem si řekla, že doma na špinavé umyvadlo netrpime a péče o něj mě nijak nezatěžuje i když je z doby dávno před "bezúdržbovými" povrchy.
Odpovědět
Taky budeme mít WC laufen a taky bez speciální úpravy. mně tam vadilo to, že se to nesmí mýt vlastně skoro ničím a nesmí se používat ani takové ty desinfekční gely, jen nejlépe čistá voda. A toho jsem se bála, že by mi nevyhovovalo nebo že tam někdo něco omylem vylije a tím to nenávratně poškodí (ten povrch), bude to třeba flekaté, žluté apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?