Sedátko ve sprše, klady a zápory?

Mít či nemít sedátko ve sprše? Spokojenost a klady či zápory? Kam umístit? Máme představu o sprchovém koutě, kde budou dvě zdi a tředí bude ze skla tzv. Walk-in stěna, která bude dlouhá 120 cm. Kout široký 90 cm. Na krátkou stěnu zdi chceme dát sedátko a na tu dlouhou zeď sprchá. Sedátko uvažuji, že bude dobré mít na krátké stěně, kdybych si chtěla sednout a předklonit se, tak mám více místa a nebudu narážet hlavou do skla. Uvažuji, jestli nedát sprchá nad sedátko, ale nevím co do praktičnosti a co na pohled. Máte někdo sedátko ve sprše?
Odpovědět
@badlina já na sedátku do sprchy trvám. Většina našich známých, co sedátko nemají, nám ho doporučují a chybí jim tam. My budeme mít sprcháč taky šíře 90 cm. Sedátko bude vyzděné také na té užší straně, sprchová hlavice bude ale uprostřed delší strany.
Odpovědět
Profilova fotka
sedátko bych nevolila zděné, ale závěsné - lze sklopit a nepřekáží. Inu a pokud by vám buď nevyhovovalo nebo bylo lepší dát jinam, lze sundat, se zděným už nikdo nehne.
Odpovědět
Já jsem ho chtěla pouze z důvodu, že je to pohodlnější třeba na holení nohou, ale nakonec mi nechybí, máme ještě vanu, nebo si ve sprše prostě sednu a nohy oholím, pro nás by sedátko jiné využití nemělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@badlina máme také 120*90 se sedátkem a jsem maximálně spokojená, neváhala bych ani chvíli, zas tak drahé to nebylo ale fakt supr! Nemusíš stát na jedné noze když si chceš nohy umýt nebo oholit, dáš nohu nahoru, nebo si sedneš, nebo já na to i odkládám věci co nemám do sprchy pravidelně, zkrátka bezva věc :-)
Odpovědět
@kristyn.g Dle fotky to vypadá šikovně a sedátko mám vybrané stejné. :-) Sprcha tedy bude velikostně jako vaše, jen vstup bude z úzké strany jako by naproti sedátku. O sedátku uvažujeme z důvodu pohodlnějšího mytí nohou a taky na stáří. Jen také ještě nevím, jakou má sedátko nosnost a do jaké výšky ho dát.
Odpovědět
Profilova fotka
@badlina většinou je to tam napsaný, babička si teď kupuje - 110kg. Do výšky sedáku židle.
Odpovědět
Profilova fotka
@badlina no nosnost má asi fakt velkou, máme za tím ale vyztuženou zeď... tady to konkrétní má nosnost snad 150kg myslím. Nám to montoval developer, výšku jsme moc neřešili, já mám zase problémy se zády tak kdyby mě to zas někdy chytlo tak se mi taky bude hodit :-) jinak doporučuji dát si termostatickou baterii, my si ji nedali a hodila by se, do té páčky často drkám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?