Skleněná stěna ve sprchovém koutu ke stropu - ano či ne

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak máte řešené sprchové kouty, když tam máte skleněnou stěnu? Budeme mít vykachličkovaný otevřený sprchový kout. Kdy na jedné straně bude zeď a na druhé bude místo zdi sklo dlouhé 1,5 m. A ted mi jde o to zda dát sklo až ke stropu kotvené do U profilů a nebo nedávat až ke stropu a dát tam tu nerezovou rozpěru. Původně jsem chtěla až ke stropu (přijde mi že ta nerezová tyč to dost hyzdí), ale v koupelnovém studiu nám bylo řečeno, že to je krajně nepraktické. Že při úklidu nedostanu až nahoru (což je pravda) a že když se vysprchuji, tak ta pára nebude mít možnost rychle odejít pryč a bude jakoby zůstavat ve sprchovém koutu a bude možnost většího vzniku plísní atd. Prosím o osobní zkušenost těch co mají skleněné sprchové kouty až ke stropu, zda v tom vidí tyhle problémy. A pak ještě dotaz z jakého skla (tloušťka, úprava skla)máte sprchové kouty vyrobené. Sklenář nám tam dal sklo tloušťky 8 mm a v koupelnovém studiu říkali že by sklo mělo mít cca 1,2 cm. Díky za vaše názory a zkušenosti
Odpovědět
Nikdo?
Odpovědět
já bych to ke stropu nedával a 1,2 cm se mi zdá hodně i kdyby to bylo až ke stropu... :-D
Odpovědět
@linaka My mame v dvoch kupelniach az po strop (z toho v jednej ma vysku 3m), prave kvoli tomu, ze som tam nechcela tu kotviacu tyc. Nakoniec ale firma nepochopila, ze to chceme kotvit do stropu listou, a mame tam taky maly stvorcovy uchop- takze to sklo konci par milimetrov pod stropom. Co sa tyka praktickej stranky, je to v pohode, tak vysoko sa voda nedostane, ani tam nikto nepozera, zatial som nemala potrebu tak vysoko umyvat (byvame 3 mesiace, uvidime neskor).
Odpovědět
@pallacinka aha děkuji. No právě ta tyc mi tam vadi. A mate sklo od sklenare nebo z koupelnoveho studia s povrchovou úpravou co odpuzuje vodu jakoby :)
Odpovědět
@linaka My tam tu tyc praveze nemame,pridavam foto, ako to mame ukotvene, lebo sa to tazko vysvetluje (podla mna si to firma chcela zjednodusit a preto tam nedala stropnu listu). Sklo mame od sklenara, ale ci ma povrchovu upravu netusim (my celkovo tie kuty malinko vyuzivame, jeden zatial vobec a druhy len muz).
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka mame primo v koute ventilator s hydrostatem. Sklo az do stropu (2,7m) chyceno jako @pallacinka Nevidim duvod proc davat nahoru u profil Sklo kalene 10mm s HST zkouskou
Odpovědět
@linaka Máme tyč a nevypadá to špatně, já bych teda až nahoru nechtěla, leda bys měla nějaký nástavec s prodlouženou rukojetí na mytí skla, a další věc je ošetřování koutu různými vodičkami proti kameni a já nevím čemu. To bys asi musela mít štafle? S tou párou bys to asi vyřešila celkem snadno nějakým dobrým odvětráváním.
Odpovědět
@jumpmans dekuji za specifikaci skla. Je pravda ze ny nemuselo byt chyveno ve stropě do U profilu
Odpovědět
@pallacinka dekuji za foto vypada to dobře, opravdu lepe než ta tycka. Jak dlouhé prosim mate sklo? My právě 1,5m coz je už dost, ale pry kdyz by jsme dali kratší tak by utikalo teplo a cakala voda
Odpovědět
@bayt děkuji za odpověď. Stafle asi budu muset mit i tak :) no na osetreri rohu nevim ted jak to myslíte. Mame mít obklad az po strop.
Odpovědět
@linaka to jo ale abys taky ty štafle v tom sprcháči dokázala nějak rozložit, pohybovat se okolo nich atd. Nemám zkušenost. Taky máme obklad až na strop, myslela jsem ošetření skla, používají se na to nanovodičky, aby to odpuzovalo vodu a vodní kámen.
Odpovědět
@linaka My mame sirku len 1m, ale kvoli tomu, ze sme nemali viac miesta, inac by som urcite prijala viac. Ak by toto mal byt problem, tak radsej sirsie sklo s tyckou ako uzsie bez nej (aj ked proti tej tycke som vzdy bojovala :-)), aspon tych 120cm treba pre komfortne sprchovanie bez spliechania vody von.
Odpovědět
Článek se načítá
@pallacinka no jako jde pry i o to ze od sklenare neni jskoby to bezpečnostní ze to ma ostré hrany atd. No prostor ma tech 1,5 m máme spíš jde o to zda dat tu tyc a nizsi sklo a nebo to udělat ke stropu. Ono přece jen 1.5 m je už celkem dlouhé
Odpovědět
@jumpmans mohu se jeste zeptat, mate ten ventilátor jako v koutě přímo ve sprse?
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka to s tim sklem od sklenare je blbost. Pokud mu vyspecifikujete co chcete zajisti vam to. Na sprchove kouty se musi vzdy pouzivat kalene sklo s hranama upravenyma - nejcasteji lestenyma. Hrany se opracovavaji pred kalenim. Kalene sklo se uz dale nijak opracovavat neda - ani vrtat! Sklo by take melo mit hst zkousku - kvuli samovlne explozi kaleneho skla. Ano, vzhledem k tomu ze mame podhledy 270cm mame ventilator primo ve strope nad sprchou. Prave aby se zajistil odtah.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat sklo až ke stropu ;-)
Odpovědět
@qeszi a už víte tloušťku skla a jak bude upraveno povrchove?
Odpovědět
My sklo nebudeme mít až ke stropu jelikož by to nebylo hezké kvůli tramum co máme na stropě,navíc máme stropy dost vysoké.
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka Nene, zatim netusim, jen jsme meli schuzku se sklenarem, aby jsme zkonzultovali nasi predstavu ohledne prave skla do sprchy, budeme mit dve steny sklenene, a ohledne zrcadel, zda jsou nase predstavy realne. Konkretni tloustku a upravu jsme neresili, jelikoz mame hodne casu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kalené sklo tl. 6 mm (100 x 180 cm), přilepené jen v "U" profilech v podlaze a na stěně silikonem. Bez horní vzpěry. Uříznuto a zakaleno u sklenáře cca do 2 000 Kč. (hotové od sprchařů od 8 000 Kč) Syn má to samé. Výška stačí do výšky hlavové sprchy (180 cm). Nevyskočí ani kapka. Sklo nepatrně nahoře pruží, ale je to letecká konstrukce - ne snobsky tuhá s 12 mm sklem. (To navrhne jen neznalý konstruktér, který vše raději 15 x předimenzuje a hloupí jen platí) Zaručuji, že bez kladiva tvrzenou šestku mýdlem, ani šamponem se nikomu nepodaří rozbít, ani kdyby se sebevíc snažil. Pokud už ho rozbijete kladivem (A to by vám ruce hodně brněly), tak se rozbije na malé kousky, které vám tepnu nepřeříznou.
Odpovědět
@lancar Můžu poprosit kontakt na toho sklenáře? Chceme si nechat udělat dveře do niky a tady u nás chce sklenář cca 10 tisíc....příjde mi to moc. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Dělá to skoro každý sklenář. Sklo je obyčejné a zakalit si ho nechá u specialistů. Předem se musí nařezat a obrousit. Jste z Ostravy?
Odpovědět
@lancar U nás to dělá, ale za šílené peníze, jsem z Val-mezu. A prosím o označení-klikneš na "odpověz" pod mým příspěvkem. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vypadá to sklo (ale není vidět - žadné rámy) Nevím co mám označit.
Odpovědět
@lancar Z fóra dostávají upozornění o příspěvcích jen zakladatelé vlákna. Když se tě ptá další diskutující a ty neklikneš pod jeho otázkou na "odpověz" nebo nenapíšeš jeho přezdívku se zavináčem, dotyčný neví, žes odpovídal. Jenom když náhodně prochází fórum. @bamak
Odpovědět
Profilova fotka
To jsem netušíl asi jsem chyběl ve škole sociálních síti.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je to jeste aktualni, mohu zitra nafotit, jak to mame my. Mame sklo az do stropu, ukotvene U profilem na podlaze a ve stropu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lancar Jemelka ,Vítkovice
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Prosim poradite,kde sehnat vysokou listu na sklo?Chceme take ke stropu,listu si muzeme sami zkratit.Vse si chceme udelat svepomoci.Nasla jsem jednu,ale drahou. :-S
Odpovědět
Máme též viz foto můj profil. kouřové 120x 260.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?