Sprchová zástěna - kde koupit?

Zdravím :) prosím o radu. V koupelně budeme mít sprchový kout v rohu - dvě strany koutu bude tvořit zeď, třetí stranu sprchová zástěna a čtvrtá strana bude otevřená. Vaničku mít nebudeme, takže bude normálně dlažba + odtokový žlab. Teď řešíme právě tu zástěnu. Na internetu jsem narazila na několik různých typů bočních stěn a některé stojí už kolem 2 tisíc a jiné jsou i za 12 tisíc. A moje otázka zní, jakou nejlevnější stěnu můžeme pořídit a kde, aby to vypadalo jako dole na obrázku (jen my to budeme mít dělané "na délku" - užší a delší prostor)? Tzn. bez rámečku kolem skla, bez vaničky, takhle "samostatně" stojící, bez dveří apod.. A s tím související otázka - vyrábí se vůbec tyto zástěny v matném provedení? Asi by matné sklo bylo praktičtější na údržbu a poskytovalo více soukromí, protože koupelnu máme jednu a dva zatím malé kluky, ale až povyrostou a budeme všichni potřebovat při sprchování soukromí. Dalo by to vyřešit koupí čirého skla a z vnější strany nalepit nějakou matující fólii? Nebo je čiré sklo lepší a proč? Nejsou tam po zaschnutí kapek vody vidět mapy a nemusí se po každém koupání leštit, aby to nevypadalo strašně? Předem díky za reakce :)
Odpovědět
Profilova fotka
@boda2013 chceme to stejné.... zatím vím o sklo rosprim, že tyto stěny + další skleněné věci nabízí...
Odpovědět
@zuzana_ka Díky za reakci, mrkneme na to :) My máme nabídku na čiré sklo za necelých 6 tis, což se mi zdá pěkná cena, ale je čiré.. radši bych ten mat
Odpovědět
jak má být dlouhé a vysoké to sklo?
Odpovědět
Profilova fotka
@boda2013 ta cena je i včetně uchycení nebo čistě jen za sklo? :-)
Odpovědět
Řeším stejnou věc. Doporučuji se obrátit na sklenáře, nechá se udělat bezpečnostní sklo na míru, většinou je možné i matné. Cena je skoro poloviční než komereční výrobky. Pokud je člověk šikovný, vyrobí si i konzole na držení či malé vodící profily, které se připevní mezi zeď a sklo.
Odpovědět
@dave10 délka cca 100cm a výška cca 200 cm @zuzana_ka cena je za komplet sprchovou stěnu včetně kotvení @angus88 Děkuji za tip! ;) Zkusíme se poptat..
Odpovědět
diky a i díky za tip angus88 taky zkusím poptat ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?