Sprchový kout 120 x 80 cm - otevírání užší stranou

ahoj všichni, máme hrubou stavbu a za chvilku se bude řešit voda (a tedy i koupelna). chtěla jsem se zeptat, nemáte nějaký tip na sprchový kout o rozměrech 120 x 80 cm, kde by bylo otevírání užší stranou, tj. 80 cm? chtěli bychom bezvaničkový, čirý... dívala jsem se, že to jde poskládat třeba z Ravaku, ale to už vychází na docela dost peněz a kvalita (dle diskuzí) u Ravaku nejistá.... jsme z Trutnovska, takže není problém zajet do Polska... :) díky moc za tipy ;)
Odpovědět
Profilova fotka
A co použít pouze sklo na tu delší stranu a tu kratší nechat jen tak? Je to teď moderní a myslím, že i hezké a nadčasové. Jmenuje se to myslím walk-in a mají i v Siku.
Odpovědět
ahoj, díky moc za tip - vůbec mě to nenapadlo - vypadá to pěkně, je to vzdušné a... asi mám jasno :)) ještě jednou děkuju ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@nase.lenicka jaký typ dveří požadujete ? a v jaké cenové relaci ?
Odpovědět
@svetkoupelny chtěla bych delší stranu (tj. 120 cm) pevnou - ta by byla rovnoběžně se zdí a pak otevírací dveře (80 cm - případně to ještě rozdělit - 20 cm fix a 60 cm otevírání). my totiž máme v (současných poměrech - tj. bez hrubé omítky a obkladů) 133 cm od kraje zdi trám o šířce a hloubce cca 16 cm... :( bohužel tuhle věc projektant moc nevymyslel, takže přemýšlíme, jak to udělat co nejlépe.... taky se mi líbí walk in, které mají ještě pevnou zástěnu... ale buď bychom potřebovali zůstat v těch 120 cm, nebo to prodloužit např. na 150 cm (tak, aby stěna začínala až za trámem). no, doufám, že se mi to podařilo popsat aspoň trošku srozumitelně :) v cenové relaci bychom chtěli být v co nejnižší :) koukala jsem se, že v Polsku stojí pouze stěna, co je na obrázku nahoře 4.000,- Kč. chtěla bych být max. v 7.000,- Kč.
Odpovědět
@nase.lenicka je to hezký ale musíš mít neustále vytápěnou / V lete asi ne/ koupelnu jestli si chcete walk in sprchu užit, jinak v tom je celkem zima aspon v zimnim obdobi. My ji nakonec s tezkym srdcem zavrhli a budeme mit sprchu vyzděnou s posuvnýma dverma od tekna, vel. 150x100cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerinka1984 ale tůůze nepraktické
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyh Prosím v čem nepraktické? My ji plánujeme taky, tak mě neděste :-) Jediné z čeho jsem měla obavy, jsou kapičky na skle, ale byla jsem poučena, že už exustují takové skleněné povrchy a čističe, že kapky na skle nezůstanou?
Odpovědět
Profilova fotka
i když se snažíš, voda je všude :-) ...je třeba mít kvalitní sprchovou hlavici s nízkým dostřikem a dostatečně velikou zástěnu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No tak do 7 tis to asi neumím poradit :-( Jinak zmínka o teplotě které tu zazněla je správná. Když kout je otevřený tak při sprchování se nevytvoříte teplo jako u uzavřených koutů a je pocit chladu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem ještě neslyšela teda.. Podle Vaši teorie by měli mít pocit chladu i lidé, kteří se sprchují ve vaně, jelikož se v ní nemohou uzavřít... My to tak teda teďkom máme a pocit chladu při sprchování jsem opravdu ještě neměla. Jestli má člověk zavřené okno i dveře, tak je koupelna přece během chvíle plná páry, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas s @katerinka1984 , mame vanu se zastenou do poloviny delky a zadny pocit chladu nebo pruvan pri sprchovani ani koupani necitim a to ani v pripade, ze v koupelne je jinak spis zima (chlad citim az kdyz vylezu mokra z vany) navic pokud je v mistnosti udelana hloupe vzduchotechnika/odvetravani nebo se necha v mistnosti otevrene okno ci dvere, tak mne ani sklo ze dvou stran nezachrani, protoze mi to tam foukne zvrchu (zazila jsem to v jednom hotelu, kde byl citit odtah ventilatoru na strope i v zavrenem sprchovem koutu :-/ )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?