Sprchový kout nebo vana?

Profilova fotka
Ahoj :-) Otázka zní jasně - sprchový kout nebo vana v případě, že nelze mít obojí? Mám dilema, v bytě je malá koupelna (160 x 144 cm), tudíž sem obojí nenarveme. Oba jsme zvyklí mít i sprchový kout i vanu, ale víc se sprchujeme. Na druhou stranu se občas rádi naložíme do vany. Nejsme zastánci řešení 2v1, tj. vana se zástěnou nebo sprchový kout s hlubokou vaničkou. Vana by mohla mít maximální rozměry 150 x 70 cm. Ve sprcháči zase nevím, jak bysme koupali malé děti (které teprve snad budou :-)), které už se nevlezou do plastové vaničky, ale zároveň se neosprchují :-D Díky všem za rady a postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Možná sprchový box.Některé mají i vaničku http://www.relaxovat.cz/relaxovat-cz/...
Odpovědět
My měli v bytě ,vanu se zašupovaci zástěnou a bylo to ok.
Odpovědět
Vana+zástěna.
Odpovědět
Tak záleží, na co jste zvyklí, my se pouze sprchujeme, nikdy mě nebavilo sedět 20 minut ve vaně v koupelně 5 metrů čtverečných a zírat na kachličky :D Takže aktuálně tvoříme prostorný pěkný walk in sprcháč. Výhoda taky je, že to je bezbariérové řešení, snadné na úklid. Kombinace vany a zástěny se mi osobně nelíbí, je to tak nějak "moc" naplácaného na sobě. Jo a neznám děti, které se nevlezou do plastové vaničky a zároveń by se neuměly osprchovat :))
Odpovědět
ahoj, za mě 100% vana, pokud se občas rádi koupete. Ve vaně se v pohodě vysprchujete, ale ve sprcháči se fakt nevykoupete. Navíc pak i pro děti je to daleko příjemnější - můžou se tam čvachtat, hrát si, v pohodě tam vykoupeš např. roční dítě, v tomto je sprcháš horší. Taky jsme řešili dilema- vana x sprcháč, skončili jsme u vany a budeme dávat skleněnou zástěnu. Ta nejde skoro vidět když je sklopená, takže za mě to nějak ten prostor pohoršovat nebude. ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě vana. Protože sprchovat ve vaně se klidně můžete. Koupat se ve sprcháči nelze. A děti se taky docela rády koupou, hrajou si tam a je od nich chvíli klid. To samé když se pak jde do vany naložit maminka a má taky chvíli klid ;-)
Odpovědět
U nas vana s roletovym zavesem - mame male dite, takze vana se uzije. Ale az povyroste, chceme ji zrusit a bude sprchac. Pro nas dospele je vana zbytecna
Odpovědět
Určite vana ,přeci jen se v ní můžete i sprchovat a ve sprchaci se nevykoupete .Kor když planujete děti,tak je vana ideální ;)
Odpovědět
Za mě rozhodně sprchový kout. S přítelem budeme předělávat byt a také budeme dávat sprcháč, do velikosti koupelny bude 3 m2. Vana zbytečně zabírá spoustu prostoru už v tak malé koupelně. Každopádně doma máme sprchový kout a malého bráchu. Když byl mimčo koupal se ve vaničce, teď co je větší tak má velký lavor kam se mu napustí voda, zavře se do sprcháše a je to :). Bude mu 8 a pořád se tam vejde, každopádně i tomhle věku se už umí sprchovat. Tudíž nevidím problém v tom sprchový kout + malé dítě. ;)
Odpovědět
Rozhodně velký sprcháč. Vana zabírá místo a pokud se především sprchujete je zbytečná a bude vás otravovat při sprchování lézt a vylézat do vany, která je rozhodně výš, než sprcháč. S dítětem není problém. Malé stejně koupete ve vaničce a většímu pořídíte větší vaničku nebo už se osprchuje v pohodě s vámi. Pokud si dáte vanu pouze kvůli prckovi, až odroste bude vás vana rozčilovat ještě víc. Prcek si s hračkami vyhraje i ve vaničce, popř. na bazéně, nebo v létě v nafukovacím bazénku.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešili jsme stejné dilema. Vyřešili to zapuštěnou vanou (takže není vysoká) se zástěnou. Dětem to na koupání stačí a my se v klidu sprchujeme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se také rádi naložíte do vany a nepořizovali byste jí jen kvůli budoucím dětem tak bych šla určitě do ní,více se sice sprchujete, ale to se dá ve vaně taky zatímco naopak ne jak už zde bylo řečeno.. A jako malá jsem koupání s pěnou a hračkama a se sourozenci milovala :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Můj muž má skoro dva metry, takže se ve vaně opravdu pohodlně nevysprchuje :D Co se týče koupání dětí, máme sprcháč 90x90 a dětskou vaničku, co má cca 100 cm a když se dá na šikmo, tak se tam v pohodě vykoupe i naše čtyřletá dcera :) A popravdě řečeno, od té doby, co máme sprcháč si z vany přijdu "neumytá", takže se poté musím stejně ještě osprchnout :D
Odpovědět
Do bytu jsme si pořídili sprchový kout a byla jsem nadšená. Děti byly malé a koupaly se tak, že si tam natahaly spoustu hraček, zavřely se tam a nechaly na sebe téct vodu ze sprchy, takže jsme posléze každý rok byli vítězové v žebříčku ročních plateb za vodné stočné :-D Na druhou stranu jsem děti nemusela ve sprcháči hlídat, když jim voda stále odtékala. Když dcera povyrostla, tak záviděla všem, co měli vanu a brala to jako něco luxusního (podobně se tvářily děti jednoho známého, který neměl doma TV a když přišly na návštěvu, tak s božskou úctou civěly na nezapnutou TV :-o Naše dcera stejně božsky obhlížela vany :-), takže jsme ji na její přání do baráčku pořídili a co myslíte? Vana ji omrzela asi po dvou mytích a to jsme koupili opravdu obrovskou, takže zabírá dost místa. Dcera se raději osprchovala ve sprchovém koutě. Na druhou stranu se nyní dostává do věku, kdy si se mnou ráda povídá, tak ji občas nalákám do vany, kdy si dáme okolo svíčky, něco dobrého na zub a povídáme si :-))) Poslední dobou tedy musím konstatovat, že dcerka snad vanu začne využívat, ráda si tam vezme tablet, pustí si český film, udělá si popcorn a má tam labůžo (mě už tam nechce), ale myslím, že bychom se bez vany obešli.
Odpovědět
Máme pouze sprchový kout a hrozně mě to štve. Sice jsem na sprchování zvyklá, ale někdy by mi pomohlo se do vany položit a jen tak odpočívat. Takže jsem pro vanu se zástěnou.
Odpovědět
Urcite vana je to relax, odpocinek, ohrati. Nic z toho sprchovy kout neposkytuje - relax a odpocinek ve stoje tezko a na tahrati vevsprchaci bych vyplytvala tak 4vsny vody😉. Sprchovy kout je jen o umyti, coz vana poskytuje taky.
Odpovědět
Profilova fotka
máme vanu 13 let v bytě, rohovou a u ní obří zástěnu, do vany se hrozně blbě leze - jen se sprchujeme - koupání tak 1 x za rok nyní stavíme velký rodinný dům - koupelna 3 x 2 metry - budeme mít jen 2 sprchové kouty v každé koupelně jeden - vanu nechceme - kdo by do ní lezl - těšíme se na sprchování bez bariér ale kdo se rád koupe - tak určitě vanu - a v důchodovém věku to vše rozsekat a jít do sprcháče - až už tam pak nevlezete
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?