Sprchový kout ve dvoupatrovém RD

Prosím o radu ohledně sprchového koutu do dvoupatrového RD. Budeme mít 2 koupelny ( dole + nahoře ). Dole sprchový kout + wc. Nahoře vana a oddělené wc. Dali byste nahoru do koupelny ještě jeden sprchový kout? Díky za veškeré vaše zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, máme to tak. Sprcha dole i nahore
Odpovědět
i my to máme naprojektované stejně. sprchu dole i nahoře. Já radši vanu, manžel se radši sprchuje
Odpovědět
Profilova fotka
@kytimyti jestli mate misto, tak urcite i sprchovy kout. Vetsinou se lidi sprchuji casteji nez koupou ve vane a sprchovy kout je pohodlnejsi.
Odpovědět
Mám to nahoře bez samostatného sprchového koutu, s tím, že vana má i sprchovací hlavici. Ale zatím není postaveno, takže v praxi nevyzkoušeno.
Odpovědět
Mně se to právě zdá zbytečné mít dvě sprchy a vanu,ale praktické to určitě je a zkušenosti druhých jsou cennější.
Odpovědět
Jestliže se Vám nahoru bez problému vejde sprcha, tak si jí tam určitě pořiďte. Klasická situace - Spěchá celá rodina např. na ples, každý se většinou osprchuje a jakmile budete 4-člená rodina, tak s jedním sprcháčem to máte na hodinu a dýl. Štědrý večer - podobná situace. Dole ať je sprcháč pro všeobecné užití, nahoře ať slouží hlavně Vám. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme 2 sprcháče - oba skleněné - zrovna ve výstavbě - vanu jsme nechtěli - už jsme se ve vaně v současném bytě 4 roky nevanovali -)))) máme vanu se zástěnou a jen se sprchujeme vana je pro děcka že -)))) sranda
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy bych upřesnila ... Vana je pro decka a důchodce. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka Pro důchodce rozhodně sprchový kout, ideálně bez vaničky, s madly a sedačkou do sprchy ;-)
Odpovědět
ahoj, přijde mi zbytečné mít 2 sprcháče a vanu, udělala bych si nahoře vanu a dole sprchový kout - není problém sejít schody - může být časem problém je vyjít - proto bych přízemí domu volila plně bezbariérové a to včetně koupelny. Pokud vás doma není třeba 7, dva sprchové kouty bych nedávala.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies hmm je to zrejme otazka priorit. ja opravdu nechci, kdyz mam koupelnu u loznice, si v ni vycistit zuby a jit se osprchovat o patro niz... A vana pro sprchovani proste neni pohodlna. Za mne tedy je li prostor a finance, urcite samostatny sprchovy kout i v koupelne s vanou
Odpovědět
Profilova fotka
Je nás doma zatím 5 (dva dospělí + 3 malé děti) a máme nahoře vanu a dole sprcháč. Dva sprcháče + vanu bych určitě nedávala, přijde mi to akorát jako přidělání dalšího místa na úklid. Byla bych ráda za volný prostor v horní koupelně, popřípadě ho využila jako úložný prostor. A ještě něco: Možná máme něco blbě, ale v momentě, kdy pustím naráz vanu i sprcháč, rapidně se v obou kohoutcích sníží tlak vody a hodně kolísá teplota voda. Takže argument, že se může sprchovat víc lidí najednou, je pro třeba u nás naprosto mimo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
máme také patro a v přízemí máme wc, sprchu + vanu (dole jsou všechny ložnice) a v patře wc+sprcha (je tam pracovna a hostinský pokoj...). Já bych ji (pokud jsou finance) určitě dala.
Odpovědět
@hhranolka dovolila bych si oponovat :-) Vana je pro důchodce naproto nevhodná ;-) Ve vyšším věku se málokterý hůře pohyblivý důchodce do vany dostane...málokdo na to myslí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bilyandel @xlostris klid to byla reakce na příspěvek výše...neberte vše tak doslova... Jinak znám někoho, kdo pečuje o seniory a pokud ma senior na výběr, zda chce do vany či do sprchy, prý v 90% voli vanu :)
Odpovědět
@hhranolka Nee, však v pohodě :-) Já jen, že jsme ve fóru o bydlení a je nerozum starším lidem dávat vanu, do které se na staré roky prostě nedostanou ;-) Ale to bylo jen tak opravdu na okraj, protože pracuji v mobilním hospici a je to to, co často řešíme..
Odpovědět
Nedávala , přijde mi to jako zbytečnost. Máme dole v přízemí velkou sprchu + wc a nahoře bude zase jen vana + wc. Vana je hlavně pro děcka a pak pro mě nebo muže jednou za měsíc na relax, už takhle ve sprše má mladší syn malý bazének jinak by samotné sprchování moc nedal 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin zjistili jste, proč kolísá ta teplota a tlak vody? Nám se totiž děje to samé :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?