Sprchový kout zděný nebo skleněný, co byste zvolili?

S manželem se přeme jaký udělat sprchový kout do koupely na chalupu. Já chci zděný že mi to přijde víc dobové. Manžel je sklenář a tak preferuje sklo, bylo by to i levnější. Sklo by bylo ze dvou stran. Bojím se i té udržby. Kapky na skle se mi určo nebudou chtít neustále čistit. Na druhou stranu by koupelna působila větším dojmem. Co by jste zvolily? Sklo na chalupu? Máte někdo skleněný sprchový kout? Jak udržujete?
Odpovědět
1
2
ja neporadim, nemam zkusenost, ale do baracku chci taky sklo :) vyzdeny sprchac sem ze zacatku docela "obrecela" ale nakonec v tom vidim prednost.. odlehci to prostor! vase otazky mi jdou na ruku - zvlaste ta o te udrzbe - byla bych rada slysela od nekoho kdo uz s tim ma doma zkusenost.. jinak chalupa na chalupu bych sklo klidne dala - pokud nemate zbytek chalupky v ryze venkovskem stylu, tak je sklo hodne universalni, nadcasove.. hodit se bude! :)
Odpovědět
Jak píše Kaeth. Sklo určitě odlehčí prostor. O to víc, že ve zděným sprcháči je pořád přítmí (většinou doněj nevede okno ani tam není žárovka. Myslím, že ani na chalupě by nepůsobilo rušivě. Zkušenost mám se skleněnou vanovou zástěnou. Nejsem pes na pořádek, tak mi kapky moc nevadí. Dřív jsem to jednou za čas nastříkala cifem a vydrhla houbičkou. Teť mám vyvinutý systém, že když se po sprchování utřu, tak tím ručníkem ještě rychle přejedu i sklo a kachličky. Není to stoprocentní ale stačí mi to. Pokud máš ovšem ráda perfektní čistotu budeš muset leštit. Ale i na kachličkách se časem usadí sanitr, takže i zděný sprcháč se sem tam musí vzít nějakým prostředkem.
Odpovědět
Ahoj, no my máme zděný sprcháč v takovém výklenku, takže jsou skleněné jen dveře do něj a jsem z něj unešená. ALe kdybych měla speciálně kvůli němu dělat zeď, tak to bych asi nedělala, to by prostor asi opravdu zmenšovalo. Světlo ale v něm je normálně díky koupelnovému stropnímu, a když nestačí, tak tam máme kdyžtak udělané normálně vevnitř :-) Zjistili jsme si, co je k tomu potřeba a jde to mít ve vyzděném sprcháči světlo.. Zatím bych neměnila, ale čas ukáže třeba víc samozřejmě.. to nevím
Odpovědět
@kuliseks taky to tak máme a můžu se zeptat jaké máte ty skleněné dveře, od jaké firmy? Nemůžu se rozhodnout, kde je koupit. Děkuju
Odpovědět
Jsou to dveře od HÜPPE... Golf
Odpovědět
Profilova fotka
V současnosti máme skleněný a do nové koupelny chci rozhodně zděný. Udržovat sklo v obci, kde je tak tvrdá voda jako nás je sebevražda, nemluvě o rzi. Rodiče mají rohový, polokruhový a to je ještě horší protože jim do všech drážek postupně zalézá vodní kámen i rez. Za mě tedy zděný. :-)
Odpovědět
@haleni s tou tvrdou vodou souhlasim - to je pak sklo tak na prohozeni oknem!! my mame v planu bez vanicky.. to je ten rozdil.. ja sem na vanicky zanevrela uz davno.. budeme mit vykachlikovany kout, s tim ze tam bude sklenena zastena (asi nejake leptane sklo, aby tam nebyly videt vsechny cakance)
Odpovědět
Jakou budeme mít tvrdost nevím. Budeme brát ze studny a rozbor teprve budeme dělat. Vaničku určitě ne. Vše v rovině jen kachle s odtokem.
Odpovědět
určitě bych šla do zděného, lépe se udržuje v čistotě, skleněné budete mít dveře:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 @repelka Jj, bez vaničky v tom s vámi naprosto souhlasím. To je naprosto ideální. Taky to tak chci. Všechno v jedné rovině.
Odpovědět
@repelka @haleni a neuvazovaly jste o luxferach? ja se na to vcera vecer divala a neprislo mi to tak zle.. takovy kompromis mezi sklem a zdenou prickou :) mojemu se to nelibi a kroutil se, ze to neee.. ale necham cas uzrat a mozna to jeste jednou predlozim (zkusim pohledat par hezkych ilustracnich fotek, at mam v ruce nejake hezke argumenty :) ) navic jak jsou prave ty luxfery ruzne zakalene - mozna tim odpadne problem s tim vecnym lestenim.. nevim.. zase mi chybi ta zkusenost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 Popravdě řečeno zatím jsem o tom neuvažovala nijak zvlášť. Mám právě strach, že na tom skle to bude taky dost vidět a pak ty spáry! Ale je možné, že pokud jsou různě zakalené, jak píšeš, tak by to třeba nemusel být problém. Neumím si to vůbec představit.
Odpovědět
Článek se načítá
v současnosti máme skleněný půlkruhový sprcháč od Ravaku s úpravou antiplack a stejně jsou tam vidět uschlé kapky. Sprcháč vypadá krásně jen když je čerstvě umytý a vyleštěný, takže jen pár hodin týdně. V novém domečku už mám sprcháč zděný ve výklenku, hluboký asi 1 m a pouze skleněné dveře. Luxfery jsou krásné, ale zase ty spoje, musí se to drhnout, ty spáty jsou dost širiké. Mají to u nás ve Welnes a docela mně to odrazuje.
Odpovědět
zdeny a bez dveri..ideal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme "zděný" z luxfer - sprcháč je v rohu místnosti a místo té jedné zdi, která by byla v místnosti, je stěna z luxfer, které mají desing bublinek, takže na údržbu super - žádný kámen není vidět :-) Skleněný jsem nechtěla právě kvůli údržbě a zděný kvůli optickému zmenšení místnosti.
Odpovědět
vypadá to že většina je odpůrce skla - přesně jak tu píšete - je hezký jen pár hodin týdně - po umytí....hmm, ty luxfery, to se ještě zamyslím))) A zdá se ti že to odlehčí prostor?
Odpovědět
@ykram nemohly bysme te poprosit o fotecku :-N treba i do IP, pokud nechces verejne - slibuji ze budu respektovat soukromi a nikde ji nezverejnim! ja nasla par fotek na netu, ale vesmes jsou to "studiove fota", nic z realu.. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 Přikládám fotky sprcháče, vnitřní rozměr je 110cm x 150cm.
Odpovědět
@ykram no uuuuzasne, presne takto bez dveri, si to predstavuju! jak mate zebrik (radiator) tak v tom rohu budeme mit sprchac my - a okno stejne.. :-) docela hezky si to ted dokazu predstavit - mockrat diky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 To jsem ráda, že to pomohlo :-) Tak hodně štěstí a trpělivosti při realizaci!
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram Okukuju ten váš pěknej sprcháč a nedovedu si představit, jak to je s vodou mimo něj, při sprchování neni voda všude okolo?
Odpovědět
@ykram sprcháč moc pěkný...a ten sokl v něm byl záměr jako sedátko?
Odpovědět
@alfice nechci odpovidat za ykram :-) ale kdyz sem poprve videla sprchac u kamosky bez sten uplne - zdesila sem se.. ale sprchovalo se tam dobre.. pak nakonec prizdila jednu pricku a kdyz sem se v tom u ni sprchovala - bylo to naprosto super - zadne mokro mimo sprchac.. myslim, ze dokud clovek nevyzkousi - neuveri 8-)
Odpovědět
@alfice Také máme otevřený a super. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1hruskova Super, díky :-) a můžu poprosit ještě rozměr?
Odpovědět
@alfice Je to 106 cm x 116 cm, vejdeme se tam i s manželem :-D
Odpovědět
@alfice Prosím a jak ti vyhovuje to sklo? Jak často musíš leštit?
Odpovědět
@repelka Možná byl ten dotaz spíš na mě- tedy čistím to jednou za 14 dní až tři týdny, jde to v pohodě červeným brefem, když to pak vezmu do sucha hadrem, tak to vydrží bez zaschlých kapek asi 4 dny, pak se začnou kapky objevovat, ale není to nějak hrozné, jsem na pořádek docela úchylná a kdybych měla volit znovu, zase si sklo pořídím, neskutečně to zvětší a prosvětlí prostor. Co je ale průšvih a již nikdy bych si to nedala- bílé spáry, z těch jsem tedy na palici, ty na podlaze jsem už přespárovala modrou a brzy dojde i na ty další ]-(
Odpovědět
@1hruskova take dekuji za nazor!!! bude to tezka volba :) i vas sprchac je totiz luxusni!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@repelka Já nemám ještě sklo :-N , já jen sonduju :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?