Sprchový žlab - jak na instalaci?

Zdravím, prosím, chtci se zeptat.. Chceme dát do přízemní sprchy odtokový žlab. Zatím jsme neviděli na vlastní oči, jen jsme koukali na montážní videa. Ale jak se instaluje v přízemí?Mám desku, na ní hydroizolaci, tak přeci si tu hydroizolaci neprovrtám při přidělávání žlabu, ne? A máms skladbu podlahy celkem 26 cm, tak vysoký žlavb asi ani není, nebo se pletu? jediný co nás napadá zalít opřibližně ten obdélník pod žlabem extra vrstvou betonu a do něho ten žlab přivrtat? Nebo je jiné řešení, které nám uniká? Předem děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame zaroven s podlahou, ale prostor byl, vim, zee to vylili betonem, nainstalovali a pak teprve davali hydroizolaci
Odpovědět
Zdravím asi bych to řešil jak říkáte udělat beton na hydroizolaci na ten beton žlab a ten znovu zabetonovat a navrch hydroizolaci pod obklad....Já dělal jen žlab v patře tam jsem neřešit hydroizolaci a byla tam menší vrstva tak jsem to přidělal přímo k panelu.....
Odpovědět
Skladba podlahy v koupelně je zhruba takto: - Podlahová krytina (vinyl, dlažba atd..) - Samonivelační stěrka - Hydroizolace (většinou tekutá - nátěr) - Betonový potěr - Polystyren (podlahový) - Hydroizloace základové desky - Základová deska (beton) Jakmile je položen podlahový polystyren, tak je v něm vynecháno místo pro žlab. žlab je usazen a srovnán. Následně jsou provedeny betonový potěry a žlab je kolem obetonován. Následně je provedena hydroizolace, která je napojena na žlab. Viz obrázek.
Odpovědět
Profilova fotka
@dawerius my jsme ve fázi zasazení do PS, čeká nás ten beton :-)
Odpovědět
@dawerius A to je nějakéj speciální žlab do polystyrenu bez nožiček? Protože jsem zatím, asi teda mylně, nabyla dojmu, že maj všechny nožičky k přivrtání.
Odpovědět
Všechny mají nožičky a žlab se přivrtá a následně izoluje třeba gumoasfaltem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@dawerius Takže pokud se ty šrouby zatřou gomoasfaltem, tak je hyroizolace podlahy zase zacelená? Nechce se mi kupovat velké balení gumoafaltu (malé asi neprodávají), nedá se použít něco jiného?
Odpovědět
Jen doplním, že je vhodné dat si žlab aspoň 7 cm od zdi, ať se dobře myje okolo..
Odpovědět
@walckiers proč izolovat žlab, když ho poté zabetonuješ? Já izolaci dávám až po zalití betonem. Přímo alcaplast prodává pásky, které se na to využívají.
Odpovědět
@davex šlo o to, aby se nedostávala vlhkost ze základové desky odspodu do toho betonu ....
Odpovědět
@walckiers Jo takhle. No já právě ty šrouby nevyužil. Podložil jsem to a zabetonoval. Tím pádem jsem prakticky tu izolaci, která je hned na desce neporušil.
Odpovědět
@davex Takže bez fixace šroubama? Nepohlo se to po zaschnutí betonu?
Odpovědět
Článek se načítá
@walckiers Ne, pokud se to udělá pořádně, tak nic nehrozí. Já to měl totiž výš, tak to ani zafixovat nešlo + jsem to položil polystyrenem. Nepohlo se to ani o mm :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?