Sušička prádla - řešení odpadu

Ahoj, děláme zrovna odpady a chystáme vodu v baráku, zasekli jsme se jestli sušička prádla potřebuje zvlášť vývod na odpad. Je logické že voda nějaká bude tak jestli je to na stejný princip jako u pračky. Děkuji
Odpovědět
Nepotřebuje! Voda se kondenzuje do šuplíčku, který se vylévá ručně. Stačí jen elektrika.
Odpovědět
Na klasickou kondenzační sušičku vývod na odpad nepotřebujete. Potřebuje pouze el. zásuvku. Voda se shromažďuje v zásobníku a ten se pak vyleje :-) .
Odpovědět
Děkuji :)) tohle jsem potřeboval přesně vědět ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna pokud ho budeš mít, není na škodu, nemusíš pak vylévat pokaždé nádobu ručně.... @zanosek
Odpovědět
Některé sušičky mají možnost napojení na odpad stejně jako pračky. Takže pokud by si měl zrovna tento typ a měl možnost napojit, tak je to výhoda.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Áleeee...to přece není žádný problém ;-) To je to nejmenší....stejně jako čištění filtru
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa pokud je sušička na pračce, nádoba na vodu plná, docela dlouhá a těžká a žena má cca 160cm tak to problém je :-D k filtru je lepší přístup ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud jste ve fázi, kdy to teprve chystáte, tak si ten vývod určitě udělejte. My jej taky máme a za mě je to teda komfortnější - po sušení nemusím žádnou nádobku vylévat, stačí, že se musí po každém sušení čistit filtr...:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Já ji mám vedle...tak se mi to kecá :-D
Odpovědět
tak pokud připravujete odpady tak snad neni co řešit a určitě si udělejte odpad i pro sušičku. Jak už tu někdo psal stačí čistit po každém sušení ten filtr ....
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa :-D jojo :-D to je pak jiná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa i tak je lepsi kdyz ten odpad je. Mas o ukon min a nemusis s plnym suplikem vody k umyvadlu nebo vane @zdenna jestli jste ve fazi instalace odpadu urcite tam ten jeden sifon navic dejte. Je to par korun. My vylivali suplik a Rad jsem ji napojil na odpad. Proc si pridelavat praci tam kde byt nemusi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jumpmans a jak přesně v detailu se to řeší, pokud je sušička na pračce? Abych to pak manželovi dokázala vysvětlit :)díky
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 rekl bych ze je jedno, kde je susicka umistena. musi mit dostatecne dlouhou hadici, aby sla na odpad napojit. My dali dva sifony nad sebe, na spodnim mame napojenou pracku, na hornim susicku. Vyskove jsou od sebe cca 20cm, protoze mi tak zrovna vysly odpadni trubky.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans dobře díky :) to zní logicky, já si to nějak nedokázala představit, ale bude to dělat manžel, on to dá.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme sušičku i pračku svedenou do jednoho odpadu (koupila se tam taková rozbočka) za mě je to pohodlnější než pokaždé vylévat!
Odpovědět
.. a teď se zeptám jako blbec 8-) , ale to všichni co tu píšete, že máte sušičku svedenou do odpadu, tak máte kondenzační sušičky? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Dobrý den, rád bych oživil téma. Po dlouhém vylévání vody z nádoby jsme se přestěhovali a řeším provizorní zapojení pračky a sušičky..v hotovém pak bude podómitkový sifon na oboje od Alcy, teď jsem to řešil dvěma vývody odpadu, zatím na stěně. Volal jsme si přímo do Alcaplastu a zjistil jsem, že u toho speciálního dvojkolínka se zpětnými klapkami, zapojeného do jednoho odpadu, se může stát, že začnou oba spotřebiče vypouštět naráz, otevřou se obě zpětné klapky dvojkolínka a z pračky nateče do sušičky voda, což znamená prát znova a prý to může sušičku i poškodit, to je názor technika přímo výrobce. Řešení dvojkolínkem je spíše ve chvíli, kdy člověk má jeden odpad a nemůže nic jiného dělat a je pak doporučováno používat spotřebiče zvlášť. Ideální řešení je dva odpady, nebo ten již zmíněný podómitkový sifon pro oba spotřebiče. Já tedy odpad od pračky rozšířil odbočkou, kterou jsem vykolínkoval nahoru a tím pádem nehrozí přetečení z pračky do sušičky. Jediné, co nedokáží zjistit je správné zapojení sušičky. Na pračku jsem dal klasický pračkový sifon a zapojil odpad, pro sušičku jsem koupil další pračkový sifon a plánuju dokoupit to speciální kolínko pro sušičku kvůli užší hadici. Avšak mi přijde, že to kolínko nepůjde na pračkový sifon stejně nasadit. Přijde mi, že všude každý sušičku zapojuje přes to kolénko přímo do odpadu a tudíž bez sifonu.. Tím ale přeci půjde smrad z celého odpadního systému hadicí do sušičky, ne? Měl jsem chvíli ty odpadní trubky odkryté a smrad příšerný. Zároveň vím, že z pračky jde voda velkým tlakem a ikdyž je odpad na sušičku o 10 cm výš, mohlo by se tam z pračky také něco dostat. Tudíž proto bych očekával zapojení toho sifonu i k sušičce, aby tam nemohl smrad a zároveň snížil šanci nechtěného přetečení vody do sušičky. Pasuje tedy do kolénko pro sušičku Alcadrain G1"/8-16 na ten pračkový sifon? Případně jak to tedy máte řešeni vy, kdo máte dva odpady? Moc děkuji, Vašek
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vaclav219:

Dobrý den, rád bych oživil téma. Po dlouhém vylév…
@vaclav219 Smrad sa tam teoreticky môže dostať aj cez sifón, keď časom stratí tesnosť, alebo sa tam niečo zasekne a gulička nedosadne. Ale do práčky by sa dostať nemusel, ak necháte hadicu odpadu "zatočenú", vytvorí sa v nej vlastne vodná zátka. Tiež preto majú práčkové sifóny vstup zo spodu a nie z vrchu, to Vás donúti mať tú hadicu zakončenú hore a vždy v nej nejaký zvyšok vody ostane.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?