Světlo v naší koupelně - kolik bodovek a jak umístit?

Poradte prosim kolik bodovek a jak umistit? Uz mi z toho jde hlava kolem a porad jsem nic nevymyslela. Diky za jakoukoli radu a inspiraci!
Odpovědět
Profilova fotka
@sonasta My máme podkrovní koupelnu 2,8x2,8 m a máme tam 8 bodovek ve dvou řadách, každá řada se rozsvěcuje zvlášť. Tady na tyto rozměry bych jich dala cca 10. S rozmístěním by měl poradit i elektrikář, ne?
Odpovědět
@jajulin on je spíš takový, ze jak si rekneš, tak to udělá. Ale díky za tip, prvně jsem říkala šest, pak osm... Ale asi radši víc, než min :-) taky to máme připraveno na dva okruhy, tak to tam zkusím nějak naházet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som povodne tiez uvazovala to dat rovnomerne, ale potom nam priatelov otec poradil to rozmiestnit logicky tam, kde clovek potrebuje svetlo, t.j. jedno nad vanu, jedno nad sprchu, jedno nad zachod atd... Prikladam nas obrazok ako to nakoniec mame - to uprostred je svetlovod, mimochodom skvela vec. Aha a este treba zohladnit polohu profilov, ktore drzia sadrokartonovy podhlad - logicky v mieste profilu svetlo byt nemoze...
Odpovědět
@astrid_sk Ale nakonec to mas rozmistene zajimave:-) Vypada to dobre.
Odpovědět
@astrid_sk mám říkali elektrikáři že nemůžeme mít světla nad zdroji vody, tj. nad vanou, sprcháčem, nevím jak umyvadla
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy @astrid_sk nad sprcháčem a nad vanou nesmí být bodovka na 230, musí tam být trafo a bodovka na 12V. Pak to prý jde. Taky jsme kvůli tomu rušili nad sprcháčem. A revizák po tom opravdu šel.
Odpovědět
@angie.shy My máme bodovky přímo ve sprcháči i nad vanou, jsou s trafíčkem na 12 V (ten je v podhledu) a musí být vhodné do vlhka. Jsou i led pásky vhorné do koupelen, dávají se do spár mezi kachličkama.
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy Ano presne ako pise @vazko , mame to na nizsie napatie. Mat svetlo v sprchaci a nad vanou bola pre mna priorita.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?