Tloušťka příčky a zavěšení skříňky

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda někdo netuší, jak silná musí být příčka, aby unesla skříňku s umyvadly (dvojumyvadlo Kolo Traffic). V budoucí koupelně máme příčku z cihel typu Porotherm, tloušťka cca 11 cm, včetně omítky je to pak asi 16 cm. Jde o to, že z našeho okolí se nám dostává rozporuplných názorů. Někdo tvrdí, že je to málo, že je to max. na samotná umyvadla bez skříňky a ještě lépe s rámem a přizdívkou, někdo zas říká, že v pohodě. Tak já nevím, na internetu jsem nedohledala, zda jsou na to nějaké normy, doporučení či cokoliv, jak se to prostě běžně dělá, jak poznat, že to ta zeď unese a nevylomí se to. Samozřejmostí bude chemická kotva, ale i tak nevím, zda je to ok či ne? Předem díky za vaše názory 🙂
Odpovědět
Omítka se dává, tak 1cm. Závisí na délce příčky a jak je daleko od rohu. Pro dlouhou skřínku s umyvadlem, což má cca 50 kg, to je v pohodě.
Odpovědět
@martin_s Díky za odpověď. S omítkou už nic neuděláme, je tam z každé strany cca 2,5 cm. Délka příčky mezi rohem a dveřmi je 180 cm, skříňka bude začínat asi skoro v rohu. Ještě uvažujeme, že nad to dáme skříňku/galerku se zrcadlem, nebude to už moc nebo by to mělo být stále ok?
Odpovědět
Čím více omítky a čím více dlažby, tím více toho unese. Tenká galerka má těžiště blízko u stěny a je lehká. Ta stěna váží cca 1 tunu + je zavětrovaná tzn. že toto jí nemůže rozhodit.
Odpovědět
@martin_s Tak skvělé, děkuji moc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?