Tvrdá voda

Ahojte lidi,vy co máte v okolí hodně tvrdou vodu a když se podívám na mapu ČR,tak jich je :-) jak to řešíte v novostavbě?Díval jsem se třeba na domácí úpravny vody,ale to je investice cca 30tis...Zda se to oplatí
Odpovědět
Zeptej se na vašich vodárnách, jakou máte vodu. Podle toho, co vím, tak se u nás ve všech vodárnách voda upravuje.
Odpovědět
@inkajanakova hodně tvrdá-vápenitou.Upravuje se,ale i tak je to dost problém.Během chvíle je vše zanešené
Odpovědět
My máme hodně vápenitou taky, bydlíme v krasové oblasti, a neřeším to nijak. Jenom zkrátka častěji všechno čistím. Ale zase na spáry a Wc nebo baterie stačí jenom hadr a je to pryč.
Odpovědět
@tommi4 Ahoj, to máš vodu ze studny či z vodovodu? Pokud z vodovodu, jaký je tam zdroj, povrchová voda nebo podpovrchová?
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova ono to resit opticky je ten nejmensi problem ;) budou odchazet spotrebice atp...
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 ahoj, my se rozhodli pro tu investici.. Kdyz si spoctes zivotnost spotrebicu, porad se tech 30kuli vyplati zainvestovat. Alespon u nas ;) jsme nad limit a nikoho to nezajima.
Odpovědět
Profilova fotka
@ellfka spotrebice neodchazeji, mame hodne tvrdou vodu a jedine co je potreba obcas vyvarit v rychlovarce vodu s octem, mycka ma sul, praci prasky v sobe maji cosi proti tvrde vode s tim zadny problem nemame, jedine co obcas odejde je baterie napr. u umyvadla, protoze ten prefit vodni kamen vyreze obcas tesneni i se zavitem :)
Odpovědět
@ellfka já si to taky myslím.Jsou to spotřebiče,bojler,baterie,atd...Při úpravě vody mě prý manželka bude milovat :-D -má být "lepší voda" pro veškeré spotřebiče,prádlo,pokožku..jen je problém v tom,že se z toho stane technická voda,která není dobrá na pití.
Odpovědět
@ondra_cha Vodovodu,povrchová voda.
Odpovědět
@tommi4 pro me by byl zasadni problem, ze ta boda neni vhodna k piti, pijeme vodu z vodovodu (vetsinou filtrovanou pres Britu). Kupovat petky by se mi nechtelo:) nicmene jsme nas tim taky uvazovali, i u nas je nadmerne tvrda voda ]-(
Odpovědět
@bibim dalo by se to vyřešit,že v technické by se udělal ještě jeden vývod kouhoutku,přes který to nejde a ta by se dala používat na pití.
Odpovědět
@tommi4 Beru vodu ze studny, vápenitá jak hrom, neupravoval jsem ji nijak - (asi patnáct let), usazenin mnoho v hrncích bylo, ale nic neodešlo, i pákovka ve sprcháči už jedenáctým rokem funguje bez problémů. Na čištění stačí ocet. Záleží, jakého složení je voda u Tebe. V čem by měla být upravená voda lepší než neupravená, to nechápu, nemůže za to spíš reklama třeba? Jo, prodejce té úpravny vody by Ti poděkoval, a ještě není jistota, že to bude o mnoho lepší - jde-li jen o snížení tvrdosti. Ta úpravna bude mít určitě i nějaké provozní náklady, ne? Když je voda z vodovodu, musí být přece pitná a zdravotně nezávadná. Já bych to osobně za tak neřešil.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@geodett hele nam to sezralo i kolinko pod umyvadlem, a to mel byt chrom :-/ pche! Pracka se nam zanasi i tak, to pouzivam i stare osvedcene pripravky, pridavam sodu. Jedine, co nam funguje je Brita na piti :) po te se nechyta ani konvice na vareni. Tvrda voda je fakt des :((
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 milovat te urcite bude, ja se na to hrozne tesim :))) klesne i spotreba pracich prasku. Nasi bydli bv jinem kraji a to porovnani vnimam celou dobu, co jsem se odstehovala :-/ cece mame Britu na piti (viz prispevek vyse) a mne to technicke moc neprijde :) naopak, konecne je to cita voda bez ruznych zapachu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ellfka tak jiste ze neco to dela ta tvrda voda, ale ona ta upravena taky neni nic uzasnyho je to plny sodiku a na piti nic extra - na spotrebice je to samozrejme lepsi, ale i s tou tvrdou se da zit
Odpovědět
@ellfka Jaké spotřebiče|? Konvici pravidelně čistím, pračku vyvářím octem jednou za čas, myčku nevlastním a bojler mi žíly netrhá.
Odpovědět
@inkajanakova A ted se dívám, že i přes to, jak strašně rychle se mi co týden zanáší třeba WC, máme vodu velmi měkkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova tak to mate velke stesti :))) u nas staci jen koupelna na to, aby clovek brecel.. detske hracky, vsechno co prijde do styku s vodou. Ocet pouzivam v mensi mire, osvedcila se mi soda. Da se sehnat ve vetsim mnozstvi a pouzit na vse. problem se zanesenym bojlerem uz jsem mela tu cest taky videt. Pecka, kdyz to nekde rupne a neni nikdo doma. Vodni kamen je proste previt :))
Odpovědět
Ale jo, taky jsem měla bojler do půlky zanešený, no co. Tak mu chcípla elektrika a šel. Kvůli tomu se nezblázním přece.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?