Typ baterie, výrobce nebo prodejce?

Profilova fotka
Prosím Vás, potřeboval bych poradit typ baterie. Koupili jsme kdysi cca 5let z5 baterii do koupelny, kde je v základním stavu nastavená tak, že se směrem nahoru pouští studená a směrem do leva (od uživatele) se potom začíná míchat teplá a studená voda. Tzn. když si chcete jen v rychlosti opláchnout ruce, tak se voda nezačíná míchat, ale pouští se jen studená. U klasických baterií je vpravo od středu studená a vlevo teplá. Bohužel fakturu už nemám, a absolutně netuším co to bylo za značku. Zatím oslovení prodejci netuší a v koupelnovém studiu, kde jsme baterii kupovali, tak už neví.....technik od nich odešel. Věděl by prosím někdo z Vás? Za případné postřehy a komentáře k věci děkuji. P.
Odpovědět
Profilova fotka
Není to baterie Axus od SAPHA?
Odpovědět
Profilova fotka
@foogy je to ONA:-) díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 A co s ní potřebujete? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@foogy pořídit si ji do koupelen, do domu.
Odpovědět
@ozzy77 klidně můžete koupit jakoukoli baterii a prostě v ní vyměnit kartuš za variantu ECO-STOP... cena samotné kartuše je do 500,- (podle výrobce a velikosti)
Odpovědět
Profilova fotka
@requied jo aha, tak to jsem netušil, nechápu, proč to teda přede mnou tají:-) Díky
Odpovědět
@ozzy77 jediný rozdíl možná je že u některých Sapho baterii je kartuš pootočená, takže pak je na prostředku studená voda a otáčením doleva se přidává teplá. U ostatních výrobců je normálně na prostředku mix teplá/studená. Ta eco-stop kartuš má oproti normální dorazy na nastavení teplé vody a průtoku. Zvedáním páčky se zastaví třeba na polovině cesty a když chcete větší průtok tak se musí přemoct zarážka. Stejně tak při nastavení teplé vody. Takže to opravdu asi není přesně to co hledáte (baterie by musela mít otočné ramínko, pak by to šlo s jakoukoli).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?