Umístění bidetové spršky

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu s umístěním bidetové spršky - přikládám nákres WC. Umývátko musí být pod oknem. Bude při této dispozici lepší mít bidetovou spršku napojenou na umyvadlovou baterii nebo samostatnou podomítkovou baterii přímo vedle WC? Nemáme se sprškou žádné zkušenosti a nevíme, co je praktičtější... Děkuji.
Odpovědět
Samostatny wc mame jak vy a bidetovou sprsku napojenou od umyvadla..cili na pravou ruku.. na wc v koupelne mame wc daleko od umyvadla..tze separe..a je to vlevo a stejne si ji pretahnu dycky doprava:) pokud ste pravaci dejte doprava..a od umyvadla to vyjde asi levneji..
Odpovědět
Profilova fotka
Mame takto, na druhem samostatnem wc vedle umyvatka take napojenou na baterii, jsme pravaci, takze po prave ruce
Odpovědět
Moc děkuji za odpovědi a za foto! @misadan Zvažuji ještě řešení do druhé koupelny. Z vaší zkušenosti (nehledě na umístění vlevo / vpravo a na cenu) - je lepší na používání separé sprška nebo ta spojená s baterií? Jestli to dobře chápu, tak u té na umyvadle nejdříve zapnu vodu do umyvadla, nastavím teplotu a pak si zapnu spršku. U oddělené baterie zapnu páčku na baterii, ale dokud nezapnu i samotnou spršku, tak nic neteče? A ještě jeden dotaz: Pokud bychom řešili bidetovou spršku oddělenou od umyvadla, dá se použít jakákoli podomítková sprchová baterie (a k ní potom vybrat místo klasické sprchy bidetovou)? Moc se omlouvám za možná hloupé otázky, ale tohle řeším poprvé :)
Odpovědět
Na používání mi to asi přijde takový prašť jako uhoď....jediný co, tak prostě u tý z baterie proteče trochu vody i jen tak do umyvadla.... ale ne nijak moc... jinak na druhý dotaz ano - my to tak máme....vodák nam to dopoučil...že ty "kombinační" jsou o fous horší.... tže máme podomítkovou hansgrohe, pak výstup vody s hadicí a sprška s držákem...
Odpovědět
@meg123 U jednoho WC máme spršku spojenou s baterií a u druhého máme samostatnou baterii - doporučil bych Vám spršku spojenou s baterií. Vždy je lepší nechat odtéct studenou vodu do umyvadla než ji odstříkávat do WC na kterém sedíte...
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se taky přidat s možná hloupým dotazem? :-N Pokud by byla bidetová sprška připojena na baterii, jak to udělat se skříňkou pod umyvadlo? Musí se tak vyříznout otvor?
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhoduji se, jestli je lepší varianta umístit spršku po levé straně na boční zeď (člověk se nemusí moc otáčet aby se k ní dostal), nebo po pravé straně na zadní zeď s geberitem (větší otáčení, ale oba jsme praváci). Pokud už máte zkušenosti s užíváním, umíte prosím poradit co bude z hlediska ergonomie lepší?
Odpovědět
@petr123456789 my třeba co máme z umyvadla, tak to samostatný wc máme docela daleko od bojleru, takže tam na teplou nečekam a otužuju zadní partie :D takže tohle pro mě není úplně argument :D @lucka_dc ještě sice skříňku nemáme, ale už jsem to taky řešila...udělá se dírka z boku skříňky např....nebo aspoň jsem to tak viděla.... @jakuda doporučuji vyzkoušet....sednout si na mísu a rukama kroužit :D nicméně i u toho wc, kde to máme vlevo, tak ta hadice je dlouhá a pohodlně si ji dám do pravý ruky a jedu, jak kdyby byla vpravo....
Odpovědět
@jakuda Podle své zkušenosti rozhodně doporučuji umístit vpravo (doma jsme všichni praváci). Sprška je vždy v pravé ruce a hadici pod nohama nebo kdekoli jinde není příliš komfortní řešení. Navíc na zadní zdi tolik nepřekáží, není tolik příležitostí o ni zavadit. @misadan Argument to je pro většinu lidí co si neradi otužují zadek. Jen píšu důvody pro a proti. Kdybych měl možnost spojit spršku s baterií u druhého WC neváhal bych, je to prostě pohodlnější. A peníze vůbec neřeším. Otužování zadku si můžu dopřávat jiným způsobem pokud po tom člověk prahne:-). @lucka_dc My budeme řešit skříňkou na míru s vyříznutým otvorem z boku (nebo zespoda - ještě nevím) na hadici. Na skříňku budeme umisťovat i držák sprchovátka.
Odpovědět
Tak už asi máme jasno, ještě jednou všem děkuji za postřehy. Máme obě WC blízko umyvadla, takže napojíme obě spršky na umyvadlové baterie. V dolní koupelně to tedy bude bohužel z levé strany, ale když už je umyvadlo takhle blízko, asi nemá cenu řešit extra baterii jen proto, aby byla z druhé strany... snad to nějak z té levé zvládneme (přinejhorším tam budeme jen natáčet kýbl :) ). Koupelna bude relativně malá, takže každé ušetřené místo na zdi bude fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme jeste davat skrinku pod umyvadlo a vyrizne se tam dirka na hadici, no problem. Jinak za me je lepsi bidetova sprska napojena na baterii umyvadlovou a to proto, ze pro deti neni snadne vodu jen tak pustit :-D pro ty male, samozrejme, takze se vyhnu potopam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
bidetovou spršku mám na stěně u nádrže na foto ještě chybí hadice a sprška a ovládání na pravé straně, klasická podomítková sprchová baterie za 1500 kč a výtok ze zdi za 300 kč - vypadá to luxusně a funguje super. Jen mám daleko nádrž z teplou vodou, tak i přestože pouštím jen teplou vodu, teče studená či vlažná -))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My to máme takhle. Děti si jí nevšímají. Ale musím říct, že jí moc často nepoužíváme po WC, ale na napouštění kýblů.
Odpovědět
Zdravím, nakonec se nám oproti úvodnímu příspěvku podařilo dát umývátko na stěnu naproti WC, takže bidetová sprška napojená na umyvadlovou baterii určitě nebude. Řešíme samostatnou podomítkovou baterii na stěně vedle WC: vzdálenost okraje WC mísy ode zdi bude cca 27 cm, sprchová baterie bude podle technického nákresu "vyčuhovat" ze stěny o 7-10 cm. Původně jsme chtěli baterii dát cca na úroveň konce sedátka - přijde mi to praktické z hlediska dostupnosti, ale říkám si, jestli tam nebude moc překážet a člověk o páčku třeba omylem nezavadí při pohybu? Poradíte někdo, kam baterii umístit? Nechat na úrovni konce sedátka, nebo více vzadu / vepředu?
Odpovědět
A nad bidetovým prkénkem jste neuvažovali? Kýbl se s ním sice nenapustí, ale na mytí je prkénko výborné, za cca 10-15 tis. už se dá pořídit vyhřívané i s ohřevem vody atp. Ale je třeba mít připravenou zásuvku a přívod vody, takže na každé WC určitě použít nejde
Odpovědět
Bidetové prkénko se mi až tak nelíbí, ale každopádně díky za tip... Byla bych přece jen raději, kdyby šla nějak rozumně nainstalovat ta sprška.
Odpovědět
Profilova fotka
@meg123 my máme podobně jako "foogy"jen o trošku níž, pod úrovní mísy. A ničemu to nepřekáží a ani nelze o páku zavadit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?