Umyvadlo na desce nebo součástí skříňky?

Ahoj, ve fotoblogu častěji vídám umyvadlo, které je přímo na desce nebo na koupelnové skříňce. Já jsem zvyklá mít umyvadlo jako součást skříňky. Jaká varianta je lepší a proč? Díky.
Odpovědět
foto pro představu
Odpovědět
@galvac Skříňka bude zřejmě praktičtější, desku považuji jen za módní výstřelek, ale musí se uznat, že to dobře vypadá.
Odpovědět
@horst_fuchs Mám stejný názor. Ještě bych dodal, že když to bude skříňka, bude pod umyvadlem víc úložného prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@galvac Tak především bych řekl že jde o estetickou variantu, my tedy máme umyvadla na desku ale skříňka pod nimi bude také kvůli úložnému prostoru. Nic víc bych v tom nehledal. Spíš bych řekl že je více místa když je použito umyvadlo na desku kde je volný prostor kolem umyvadla na té desce a pak je více místa ve skříňce tím že není zespodu desky trčící část umyvadla jen sifon.
Odpovědět
Umyvadlo jsme dali do desky, jako kdyz se dava drez. Mame skrinku 1,8 m dlouhou a v desce malicke melke umyvadlo (pod sikminou). Takze vlastne neco mezi.
Odpovědět
Profilova fotka
@galvac Já s třema dětma bych si první variantu nedokázala představit. Mám dlouhé umyvadlo (kde jsou dvě umyvadla, každé zvlášť oddělené plochou) a kolem ze zadní a boční stěny je sokl. Spoustu odkládacího místa na nejnutnější hygienické potřeby a snadný úklid. Takže záleží na vás, jak si to představujete.
Odpovědět
@jozkakomosny díky, také si to myslím
Odpovědět
@puhelin díky za názor
Odpovědět
@galvac my jsme teď vybrali do domu druhou variantu (umyvadlo součástí skříňky), spíše z praktického hlediska, aby se to lépe umývalo. Uznávám, že umyvadlo na desce vypadá hezky a luxusně, ale nám se líbí i "obyč". Vybírejte podle toho, co se vám líbí, určitě umyvadlo na desce vyžaduje složitější mytí, zezadu se k tomu hůře dostanete (baterií radši ve stěně) a podle druhu desky třeba nemůžete vše umýt savem, ale musíte použít odpovídající prostředky. Ale nebude to o tolik těžší údržba. Zamyslete se v tomto případě z čeho je umyvadlo, kde je baterie a z čeho je ta deska. Přikládám pro inspiraci nás výběr do domu.
Odpovědět
Máme doma 2. variantu a pro mě je to praktické a méně náročné na údržbu. 1. variantu jsem měla možnost nedávno zkouknout a vyzkoušet. Mě se to hodně líbí, ale když jsem viděla, jak je vedle na té desce voda, tak mě to přešlo. Každé nabrání mýdla, vypnutí baterie a z rukou kape voda na desku. A mě by nebavilo ještě po každém umytí rukou utírat tu desku.
Odpovědět
@artep1987 diky moc
Odpovědět
@candat to jsem chtěla slyšet
Odpovědět
Článek se načítá
@candat to jsem chtěla slyšet
Odpovědět
Profilova fotka
Máme doma jak v koupelně, tak na WC umyvadla na desku, ale normálně na skříňce. Baterie máme podomitkove ve stěně, takže nikde nic nekape mimo. Volili jsme tak z toho důvodu, že kdyby se umyvadlo poškodilo, nebo se mi Un nelíbilo, tak jen vyměním na desku za jiné. Synovi je 5 a nemá s tím už žádný problém. Údržba je jednoduchá jako v kuchyni, za umyvadlem je dost místa. Pumpička s mýdlem je na stěně, takže prostě jen hadrem otru desku a hotovo. Po 6 letech nelituji.
Odpovědět
@candat mám z toho stejný pocit. Obávám se, že by zbytek osazenstva rodinného hnízda nesdílel stejné nutkání po době neustále otírat desku a nebo si hlídat, aby nebylo nikde pocákáno.
Odpovědět
@galvac My máme variantu 2. ve spodní koupelně a v horní (větší) koupelně jsou skříňky s deskou a na ní umyvadlo. Dokupovali jsme jiné, umyvadlo v setu vyžadovalo stojánkovou baterii a s tím související problémy.
Odpovědět
@galvac mne prijde lepsi soucast skrinky, ale taky drazsi (pokud jde o nejakou umyvadlovou desku a v ni zabudovane podstavne umyvadlo).
Odpovědět
Z hlediska praktičnosti i módy se směřuje k variantě "vše vestavěné", takže si myslím, že i umyvadlo vestavěné ve skříňce převládne a stane se nutností. Umyvadlo na desce považuji spíš za výstřelek, kterého se každý při příští rekonstrukci rád zbaví.
Odpovědět
Umývadlo na desku hezčí, umývadlo v desce/skříňce, praktičtější. Mám na desce a tohle, co píšu, můžu potvrdit. Dostat se pro každý fous za umývadlo, když se holím, je někdy komplikovanější 😄
Odpovědět
Profilova fotka
Mám velké umyvadlo na desce a je od kachliček až po okraj skříňky, takže vepředu je umyvadlo "bez" desky. Na stranách je na desce spoustu volného místa a při umývání umyvadla se tam voda občas dostane a je trošku problém ji vytřít, ale protože vepředu a vzadu je umyvadlo, tak to nedělá problém.
Odpovědět
@horst_fuchs přesně tak, uprednostnuji skříňku, i z praktických důvodů.
Odpovědět
Profilova fotka
Skříňku určitě a čím větší, tím lepší. Pozor na umyvadla, která jsou součástí skříňky a jsou z litého meamoru, snadno se poškrábou. My máme takto, a případně umyvadla můžeme kdykoliv vyměnit....
Odpovědět
@andik.cz děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?