Umyvadlo na WC - ano či ne?

Ahoj, resime projekt maleho bungalovu, kde bude jedno wc oddelene od koupelny (hned vedle). Premyslim, jestli ma smysl davat na wc i pidi umyvadelko. Co myslite?
Odpovědět
1
2
@luj89 pidi umyvadlo mi vadi ale mame na wc klasicke umyvadlo a super
Odpovědět
Umyvadlo, pokud se vejde, určitě ano, za mě radši malé ve stejné místnosti, než velké, ke kterému musím přes dvoje dveře.
Odpovědět
Pidi umyvadlo je za mě k ničemu, ruky do toho nestrčíš, ještě je k tomu většinou krátká baterie, takže i když už strčíš ruky do umyvadla, tak pod baterii ne, ale na WC umyvadlo patří, ale dal bych normální velikosti. My nebudeme mít nějak velké WC a budeme mít normální umyvadlo 60x40 cm.
Odpovědět
@luj89 na wc určitě umyvadlo. My máme asi pidi (40x23cm) a na něm normální baterii, když se baterie otočí, tak si manželka v pohodě napustí kýbl na zemi. Nemáme s tím sebemenší problém a nikdo z návštěvy si také nestěžoval.
Odpovědět
Mame take male - 40x22cm, tohle https://www.svet-koupelny.cz/chrome/u... i s tou baterii normalni a staci to. Kdyby bylo misto, vzala bych vetsi, ale nebylo, a rozhodne lepsi tohle nez nic. Ruce se v nem daji umyt normalne.
Odpovědět
@luj89 pokud se vleze, urcite dat. my ho meli v planu a na papire to vypadalo v pohode, ale po promereni v realu jsme ho museli zrusit - bylo by to az moc natesno. a uprimne - nijak extra to nevadi... v pohode fungujeme. V bytu jsme taky meli umyvadlo v koupelne a ani mi to neprislo divne.
Odpovědět
Rozměry místnosti se samostatným WC 140 x 105 cm, umývátko malé rohové, viz foto (rozměry 40 x 27 cm). Také jsem původně říkal, jestli to nebude natěsno - není a jsem za něj rád. Ruce si pod tím umyješ obě. Jen do malé místnosti nebrat umývátko s podskříňkou, to je pak skutečně natěsno a nevypadá to pěkně.
Odpovědět
@luj89 Určtě dej, umyješ se i v malém a představa, že ohmatáš minimálně 4 kliky než se umyješ není moc příjemná.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim teda jak pidi myslis..my mame taky koupelnu hned vedle WC,ale nikdy me nenapadlo male umyvadlo na zachod nedat..prece si nebudu chodit po kazdem pouziti WC myt ruce jjnam..jako pochopila bych to jeste,kdyby to uz to tak bylo hotovo a jinak to neslo,ale pokud si "vymyslim"dum,tak me nenapada proc ne..nikdo si nikdy na male umyvadlo nestezoval u nas,manzel i syn maji oba ruce jak lopaty a bezne si myji..
Odpovědět
Nas zachod v podkrovnim byte ma rozmery 1,45 x 1,05 m a veslo se do neho umyvatko 40 x 22 cm. Je akorat pohodlne.
Odpovědět
@bamak No presne tak. I kdyby male, tak urcite ano. Pokud to jen trochu jde. Z duvodu hygieny by mi to vadilo a navic me vzdy rozciluji opakujici se zbytecnosti, kterými clovek travi zivot a mohlo to byt jednodussi. :)
Odpovědět
Moje mamka mě učila, abych si při chcaní nepochcával ruce. Naučil jsem se. Jsou to už roky, ale tak to dělám desetiletí, a daří se mi, nemusím si ruce umývat teoreticky. O sraní že to neplatí. Ženské to mají jinak, pravda. ať tak či tak, na hajzl umývátko, pokud se vleze , ano.
Odpovědět
Článek se načítá
@ondra_cha myslim, ze zenske si uz vubec pri curani nepocuraji ruce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dal bych ho tam i kdyby mělo být sebemenší. Koupelna je sice teoreticky hned vedle, ale klidně může být obsazená.
Odpovědět
Na obou samostatných wc budu mít umývátka. Beru to jako samozřejmost si pokud možno hned umýt ruce a nekontaminovat u toho kliku/y a vypínač. Přiznejme si, komu se někdy při utírání neprotrhl toaletní papír? ;-)
Odpovědět
Koukam, ze se vsichni shodujete :-). Ja na tohle prave nejsem vubec zvykla, vzdy jsem bydlela v byte, kde umyvadlo na wc nebylo. Na navstevach jsem toto zazila jen jednou v nove postavenem RD. A uprimne? I tam jsem sla radeji do koupelny, bylo mi to pohodlnejsi, i kvuli zrcadlu. Tak nevim no. Zase si rikam, ze je to fajn i treba na nejake spinavejsi zalezitosti typu prace s plenkami, hadry atd.
Odpovědět
@luj89 My na wc teda davame i zrcadlo k umyvatku :-)
Odpovědět
@luj89 My mame na WC tuto sestavu https://www.hornbach.cz/shop/Koupelno... Zrcadlo mame zatim oprene na umyvadle v koupelne, ale bude tam v budoucnu zrcadlo na celou stenu a tohle ze sestavy pujde na WC.
Odpovědět
@ondra_cha Zajímavý názor.....ono ani tak nejde o tu moč-ta je koneckonců sterilní, jde o to všechno okolo na co šaháš ;-) . A pak to omatláš na kliky....ale proti gustu...
Odpovědět
Určitě ANO, mám 2 záchody a v každém umyvadlo. Přijde návštěva, bude si chtít umýt ruce a nemusí chodit do koupelny. Nááááhodou ji nebudete mít uklizenou, kalhotky velikosti XXL, trenky s flekem, ... tak tam nemusí chodit cizí lidi. Víte jak, co oko nevidí, srdce nebolí 8-) :-D ]-(
Odpovědět
My taky dáváme umývadlo cca 40x22. Zkoušel jsem to v obchodě a umýt ruky si tam bez zacákání okolí jde s přehledem. Měli jsme prostor i na větší, ale připadalo mi zbytečné a takové divné mít umývadlo větší než záchod :)
Odpovědět
@bamak No a co? Ty jsi také s tím názorem, že lidstvo je jiný druh živočicha, než je? že potomek musí žít ve sterilitě? To by Ti mnoho v budoucnu asi dlouho nevydržel.To sterilní prostředí je blbost, však jsi mladá nebyla či co? Vždyť jsme takto žili celá desetiletí,..
Odpovědět
@ondra_cha Sterilni prostredi se vyznacuje necim jinym. Umyt si ruce po pouziti toalety doma deti uci to same delat i mimo dum, coz je vic nez zadouci. Je to o navyku. A tolik navic to nestoji.
Odpovědět
Jednoznačně jsem pro umyvadlo.
Odpovědět
@ondra_cha :-D vedle jak ta jedle :-D ....ve všech směrech. Ale to je na jinou diskusi. Nejde o sterilitu, spíš o umatlané kliky ala veřejné záchodky :-) .
Odpovědět
Urcite ano
Odpovědět
Přehnaná hygiena je na škodu jak u mimin tak u dospělých. Řekne ti to každý schopný lékař nebo lékárník. Ale umýt si ruce po záchodě je si myslím, normální.
Odpovědět
My jsme umyvadlo na wc nedali a zijem :-) svagr ho ma a stejne maji vecne poprskane obklady od vody protoze je malicke :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se jen trochu vejde tak jistě ano. Ono běhat si umýt ruce z WC do koupelny není moc pohodlné. Velký výběr najdete zde https://www.svet-koupelny.cz/umyvatka/
Odpovědět
pokud se tam vejde tak ano, ale když ne tak se nic nestane když si ruce půjdeme umýt do jiné místnosti :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?