Umyvadlo volně položené na desku - jaké máte zkušenosti?

Ahoj, zařizuji si novou koupelnu a momentálně řeším umyvadla. Budu mít dvě vedle sebe, spojené dvojumyvadlo jsem vyloučila hned na začátku. Uvažuji tedy buď o klasických zapuštěných umyvadlech nebo o dnes moderních volně ležících na desce. S tou druhou variantou ale nemám zkušenosti, potřebovala bych znát všechny úskalí co se týče "provozu" (mýdlo a kartáčky mimo oblast umyvadlové mísy - je to velký problém i co se údržby okolí umyvadla týče?), máte s tím zkušenosti - jaké? Moc díky předem za jakýkoli postřeh.
Odpovědět
Profilova fotka
Mam umyvadlo i skrinku z ikei, a velka spokojenost :-) , foto mam v albu.
Odpovědět
My koukáme po umyvadle Keramag Renova Nr,1 plan na desku.
Odpovědět
Nenapadá mě jediná výhoda umyvadel na desce. Dnes je to trendy, za rok to trendy nebude a zbyde co? Blbě udržovatelné místo na styku umyvadla s deskou, kde se bude držet voda a špína.
Odpovědět
@elza42 @dasinaa: Právě už mám v kalkulaci umyvadla Toulouse od značky The Bathco, moc se mi líbí, ale přemýšlím teď, jestli mě nebude štvát až si bude přítel hrát na vodníka a bude mít kolem všude svého umyvadla vodu :) Častější úklid mi nevadí, ale vše musí být v rámci mezí..
Odpovědět
@viados přesně z toho důvodu jsem nakonec od umyvadel na desce upustil...
Odpovědět
@viados @requied no jó chlapi :D ale rozumí tomu, díky za názory, taky se na to snažím myslet..
Odpovědět
Máme a řekla bych že to je dobré, my jsme spokojeni. A co se údržby týče, tak samozřejmě častěji se to musí otírat, hlavně když jsou v domě malé děti, ty dokáží nastříkat všude :-) ale stírám to často a je to hned..víc mě štve všudy přítoný prach...ale ten je všude, kde jsou plochy. Ale na odkládání je to super, vše je hned poruce.
Odpovědět
@konecekh
Odpovědět
Ahoj, máme dvě umyvadla vedle sebe na desce. Já osobně moc neuklízím, ale je dobré myslet na dostatek prostoru kolem každému - jednak kvůli uklízení (mytí umyvadel zvenčí, čištění ve styku s deskou), jednak kvůli odložení nástrojů (hřeben, holítko, ...) při nějaké činnosti, např. při holení, česání atp. Odkladovou plochu jsme vyřešili vyvýšenou přizdívkou, takže kartáčky atp. máme před sebou před zrcadlem. Oproti zapuštěnému umyvadlu je potřeba myslet na dostatečně vysoké baterie, pokud budou na desce za umyvadlem. Jinak zásadní problémy nevidím.
Odpovědět
@lukoid moc hezké ;-)
Odpovědět
@lukoid Mohu se zeptat jak dlouhou máte tu desku pod umyvadly? A je místa dostatek?
Odpovědět
@bamak Rozměry desky 150 x 50 cm. Místa je akorát. Mezi umyvadly v horní hraně sice jen 15 cm, ale ničemu to zatím nevadilo.
Odpovědět
Článek se načítá
@lukoid Děkuju. A zvpomenete si, co je to za umyvadlo, moc se mi líbí a jeho rozměr? Vychází mi cca 55cm.
Odpovědět
@konecekh To nejsou jen chlapi:-) Těm by to právě mohlo být víc jedno. Mně se to taky líbí, ale kvůli udržování to nechci:-)
Odpovědět
@bamak Umyvadlo je Vitra, série Shift. Rozměr 55 x 38 x 13 cm.
Odpovědět
Take mam na desce a mam male deti a je fakt,ze voda je na desce porad. Jinak nevyhody nevidim,uklizim stejne jako normalni skrinku:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nějak nechápu, proč by běl být úklid složitější. V čem jako?
Odpovědět
Musím říct, že jsme koncipovali místnosti i pro malé děti, takže umyvadlo na desce je pro ně in, mají tam svůj prostor, kde mají položené kelímky s kartáčky a dost často se pult mění na "hernu", starší syn tam ma malý "přístav" lego lodí a ponorek a umyvadlo se nám mění na moře ;-) . Šla bych do tohoto řešení znovu.
Odpovědět
@lukoid Moc děkuju. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Myslím,že spíš záleží jakou vyberete desku. Bydlíme v pronájmu kde je dřevěná tmavá deska a je na ní vidět každá kapka a prach.Jsou na ní i fleky,které už nejdou umýt. Do našeho budoucího domu nechci desku ani náhodou.
Odpovědět
Profilova fotka
mám to moc ráda a do mé koupelny takové plánuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@lukoid Moc pěkně řešená koupelna! :) Chtěla bych se zeptat - v domku budeme mít naprosto stejná umyvadla, ale máme problém s bateriemi. Mohla bych požádat, co máte Vy? Vypadají moc dobře :)
Odpovědět
@madeira3 Je to Hansgrohe. Přesný typ ale neřeknu - nebyla součástí nabídky ke koupelně, protože jsme ji náhodou koupili ve výprodeji a účet nedohledám. Původně stála jedna kolem 5 tis. Kč, v tom výprodeji asi 1800 Kč, takže nic levného, pokud půjdete po stejné značce. Jinak je vysoká 32 cm od desky k horní části páky, 26 cm pak k tomu ohybu, tak třeba tento rozměr pomůže k nalezení podobné.
Odpovědět
Profilova fotka
Když už se tady řeší údržba umyvadel na desce. Nemá někdo srovnání náročnosti údržby umyvadla na desce a umyvadla pod deskou? Líbí se mi praktičnost desky ale chtěl bych co nejsnadnější údržbu, tak mě napadlo že umyvadlo pod deskou by mohlo být řešení.
Odpovědět
@jakuda Navzdory mým původním záměrům to máme nakonec úplně jinak. Nakonec mám dvojumyvadlo. Umyvadla na desku jsem nakonec vyloučila právě kvůli údržbě a dnes jsem za to ráda. Vypadá to sice hezky, ale brzy se to okouká a když teď máme dvojumyvadlo, vidím jasně, že to byla lepší volba. Nedokážu si představit, že ten "bordel" co mám teď na dvoujumyvadle byl na desce s nemožností utření vody rovnou do umyvadla. Jestli si člověk zvolí dražší variantu pod desku (plně zapuštěné umyvadlo), nebo dvojumyvadlo, je pro tyto situace jedno a na obojím to uklidí člověk stejně pohodlně. Jsem ráda, že nemám na desce, neumím si představit, jak bych se s tím trápila. Za mě tedy snadnější údržba u je u umyvadla pod deskou než "na".
Odpovědět
@konecekh @jakuda Ta údržba opravdu není žádné terno. Toho prostoru je na těch standardních rozměrech desek dostatek na setření kolem. Nenapadá mě nic konrétního, žádný specifický "bordel", se kterým by se mělo bojovat a u kterého by měl člověk litovat, že se rozhodl pro umyvadla na desce. Kdyžtak se ptejte konkrétně, otestuju a odpovím.
Odpovědět
@lukoid tím bordelem myslím třeba velký množství zaschlých kapek (mapy zaschlé vody), který nadělá manžel a neutře je hned. Když mám teď spojenou desku s umyvadlem (myšleno dvojumyvadlo) hrábnu tam rukou a setřu si i vodu, kterou to v tu chvíli myju, jen rukou. Nevím, jak bych to dělala s deskou pod umyvadlem. Mokrou rukou tak sáhnout můžu, stejně ale pak musím vytasit nějaký hadr nebo utěrku, kterou to utřu, protože tu vodu nesmetu do umyvadla jako jednoduše v prvním případě.. =-)
Odpovědět
tak to pak není o tom, že je to horší, ale proto, že je někdo bordelář, chápu, když má někdo umyvadlo 20x35 cm, že něco nastříká vedle, ale aby stříkal standardně mimo i při normálním umyvadle, už není problém v tom, jak je to udělaný, ale v tom, kdo to používá
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth mi ani nejde tak o kapky, ty se prostě utřou. Spíš se trochu obávám údržby spoje mezi umyvadlem a deskou. Neusazuje se tam například vodní kámen? Šplíchání kolem se se dvěma dětmi ještě nějakou dobu nevyhneme. Jaké je vlastně provedení, je umyvadlo jen volně položené, nebo je tam silikon? Nemůže voda která se vyčabrá zatéct pod to umyvadlo? Bohužel o nikom z mých známých nevím, že by umyvadlo na desce měl, tak to nemůžu okouknout.
Odpovědět
@jakuda To umyvadlo, alespoň v našem případě, nemá okraje kolmo k desce, ale v úhlu. Tím pádem voda, i když cáká, nejde přímo do spoje. Je položené na desce a jestli si tam dáte či nedáte silikon, to je na Vás, resp. na tom, kdo Vám to bude montovat. My ho tam máme, viz foto. V takovém stavu je po třech letech - řekl bych, že žádný zásadní problém. @konecekh Pokud ty kapky dělají na desce mapy, chce to trošku upravit vodu nějakým filtrem. Na skle ty kapky bývají, ale na desce ne.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?