Vana - akrylátová nebo smaltovaná?

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu - rekonstruujeme koupelnu a nevím, jakou pořídit vanu. Paní ve studiu nám spíše radila vanu smaltovanou, že se teď k nim hodně vrací, že jsou odolnější a lepší. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti? Díky za info :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme váhali mezi akrylátem a smaltem a nakonec jsme zvolili smalt :) Vybrali jsme Kaldewei, sázíme na kvalitu, tak snad budeme spokojeni. Všechno má své pro a proti, určitě bych ale nešla do nějaké levné akrylátové vany, důležitá je i síla akrylátu. Možná tento článek pomůže: http://bydleni.idnes.cz/ocel-nebo-akr... nebo http://www.dumazahrada.cz/bydleni/kou...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme akrylátovou a nestěžujem si...za minutu jí přenesem z koupelny do obýváku, když je potřeba dlaždičkovat nebo cokoli v koupelně dělat. @jamesie Ani v jednom tom článku jsem nenašla pořádně popsaný výhody a nevýhody.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme velkého psa, takže jsme problém akrylát vs. smalt řešili docela dlouho a nakonec jsme se po několika různých doporučeních přiklonili ke smaltu, který se psími drápky při koupání tak snadno nepoškrábe. Zvolili jsme Kaldewei - stála +- stejně jako některé jiné akrylátové vany.
Odpovědět
Profilova fotka
@xdany Podle mě v článcích základní nevýhody a výhody obou typů van popsány jsou. Nejsem odborník na vany, abych mohla radit z hlavy, stejně jako většina lidí, co hledá na své otázky odpovědi na internetu. Napsala jsem, že "možná tyto články pomůžou". Tím netvrdím, že díky nim najednou bude vědět, co a jak. Proto je tam to "možná". Byla jsem v naprosto stejné situaci jako misi791 a stejně tak jsem hledala všechny možné články a texty, abych se rozhodla. Pokud můj komentář nevyužije, nic se neděje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misi791 Za mě výhody akrylátu: Je lehká; když se poškrábe, dá se zbrousit; pes jí zatím nepoškrábal...v nájmu byla starší smaltová? vana, ta byla do půl roku poškrábaná (ale hádám, že novější vany mají lepší povrchovou úpravu), když do ní vlezeme, a opřeme se, tak není studená; teplou vodu drží celkem dobře. Tím ale neříkám, že je lepší než smalt, vybrali jsme akrylát kvůli kolekci, která se nám hodila do malé koupelny. A zatím jsme spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@xdany - ono je v rámci poškrábání dost podstatný rozdíl mezi pekinézkem s váhou kolem 5 kg a jakýmkoliv velkým psem 30+ kg. Kdybych měla malé plemeno, asi taky vezmu akrylát, ale požadavky na odolnost u velkého psa jsou - podle mého názoru - jinde. A to nejen u van, ale i u podlah, dveří apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina S tím souhlasím. Ale podlahu, tu už poškrábal.
Odpovědět
Smaltované vany moc firem nevyrábí.... Já teda vím tak maximálně o té Kaldewei, která vychází poměrně draho. Proto jsme se také před pár lety rozhodli pro akrylátovou. Funkci plní stejnou, jako smaltovaná. Ale pro velkého psa bude odolnější jistě ta smaltovaná. Ale pozor na odlomení kousku smaltu, pak vyleze černá spodní hmota a nic s tím neuděláte....
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar - já mám teda malou vanu od Kaldewei (150x70), ale stála necelých 6000,- bez nohou (se vším vč. přepadu 7500,-). Kvalitní akrylátová vana se pohybovala cenově hodně podobně...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@zmrz_lina já jsem tu Kalddewei našla i za 1990,- smaltovaná a 170 cm...to je pěkná cena.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@zmrz_lina Ahoj, my se známe z březnovek, že? :-) Chci se zeptat, jestli jste stále spokojení s vanou Kaldewei. Rozmýšlíme ted jestli tuto ocelovou nebo Jiku Cubito akrzlovou. Byla jsem se podívat u ségry a ta má už na te plastové pár oděrek třeba od spadnutého šamponu a tak. My máme v bytě akryl, děti tam pořád tahají nějaký hračky ke koupání a stále krásná. Vodař nám říkal, že nedával smaltovanou už asi 10 let, že se to nenosí. Tak nevím, ale já se přikláním teda k té ocelové.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilithka no jasne :-) jinak ta kaldeweika byla naprosto luxusní, za sebe urcite muzu doporučit. My v ni koupali i psa a po 3 letech ani skrabanec. Ted v baráku so ni z uspornych duvodu nejdeme, ale vana bude v patře a tam zvířata nebudou smet, tak jsme nakonec vzali akrylat. Ale kdyby neslo o peníze, volim kaldewei znovu bez váhání ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zmrz_lina Děkuji za recenzi :-D Tak jsme se nakonec rozhodli pro Kaldewei. Ono cenově to vychází stejně, měli jsme vybranou Jika Cubito 180x80 za cca 5100 Kč a kaldeweika 180x80 je cca za 5900 Kč. Takže to není až takový skok. Tak snad bude dlouho sloužit .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Díval jsem se na vany od kaldewei, líbí se mi jejich použité materiály, a také dobře vyřešený povrch. Nikde jsem ale nenašel, jak dlouhou záruku poskytují na vany?
Odpovědět
@martinzenozicka 30 rokov.
Odpovědět
To stačí trochu líp hledat, já jsem od nich kupoval vanu, a také sprchovou vaničku, tak jsem to zjišťoval, a přímo na stránkách kaldewei .cz, je napsáno, že poskytují 30 let záruku na vany a sprchové vaničky.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: asi pozdě, ale zkusím to ;-) , záleží na tom, co budete s vanou provozovat. Jestli to bude jen na koupání, tak z mého pohledu a zkušeností je lepší akrylát, protože nestudí, nejhorší je horká voda a studený zadek. Lépe drží teplo, pro ty co se rádi kachní. Jestliže ve vaně budou řádit děti s hračkami, sprchování psa, kola atd., tak smaltovaná vana je odolnější,ale zase náchylnější na různé klepnutí a odloupnutí smaltu, což se už nedá pořádně opravit. Záruka je sice hezká věc, ale je pouze na běžné užívání, nevím jak budete reklamovat vanu poškrábanou od psa, či od jiných předmětů které jste ve vaně myli. Na to reklamaci neuhrajete. Takže popřemýšlejte co budete s vanou provádět a tomu přizpůsobte výběr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?