Vana Gentiana Ravak. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj .... jsem krátce před rozhodnutím výběru vany .... malinko váhám a proto prosím o radu. Máte prosím někdo zkušenosti s Gentianou od Ravaku? Kdyby byla možnost nějaké fotky koupelny s touto vanou tak by to bylo super. Prosím o rady i názory. Díky Zuzka
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
my ji máme, mám ji v albu a je supeeeer :-D :-D :-D :-D a mám za to, že už tady tohle téma je ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak není, to bylo jiné téma, sorry :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my ji měli v bývalém domě a byla bezva pro dva, ale hrozně velká jen pro jednoho a té vody :-D
Odpovědět
my ji máme (tu větší) a je supeeer. andilku: v nějakém tématu už fakt gentiana byla, ale už nevím v kterém
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Holky .... díky za vaše názory a připomínky - všech si moc cením. Zkoušela jsem vyhledávat ve fóru, ale bohužel mi žádné výsledky nevylezly a tak jsem se zeptala přímo novým tématem.
Odpovědět
Taky se jí chystáme koupit :-) takže i já jsem ráda za toto téma a vaše zkušenosti. Zuzi, vanu mám v albu, ale samostatně, ne zakomponovanou v koupelně. Zatím máme představu takovou, že ji obložíme obkladačkama ze Sika - KILIMI (taky mám v albu).
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky,tak tuto vanu máme..pokusím se najít někde fotky z rekonstrukce našeho domku a vložím do alba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak už je v albumu :-)
Odpovědět
Tak ta vypadá úžasně..a s těma krásnýma kachličkama :-) ;-) Přijde mi strašně velká. Zabere nám většinu koupelny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi přijde ta vana dost velká, ale pořád ještě doufám, že ji do koupelnového prostoru nějak vtěsnám :-) 8-) Díky moc za vaše příspěvky, když má někdo špatnou fantazii a představivost, tak mu fotky názora a připomínky moc pomůžou. :-D Mimochodem - vítězí zatím pořád vítězí a už se na ni moc a moc těším.
Odpovědět
Ahojky, my sme jí původně taky chtěli...ale pak sme přišli do obchodu Siko v Brně...mají tam naprosto tu totožnou, stejný rozměry, tvar, matroš..akorát bez nálepky ravak...stála nás bezmála 8000,-!!! Už sem se několikrát takhle přesvědčila, že v ravaku mají všechno děsně předražený... :-p
Odpovědět
S tím souhlasím ;-) Dnes jsme si byli vybrat obkladačky a sprcháč. V pondělí budeme mít hotový návrh. Bohužel jim nedodávají obklad. které jsme si vybrali z katalogu, tak jsme zvolili podobnou variantu. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat...Pán nám sice vanu rozmlouval, že jsme na ni moc velcí, ale plavat v ní nebudem, tak jsem si ji obhájila a Gentiana bude :-)
Odpovědět
Článek se načítá
naty: no nevím, co mám já informace, tak se často dělají vany, které vypadají naprosto stejně, které mají tu vrchní vstvu slabší a to se odrazí v ceně. A za další, co jsem slyšela ze zdroje přímo z Ravaku, tak třeba vany, které dodává Ravak do některých obchodních řetězců jsou většinou kvalitou jinde, než to, co se prodává v Ravaku se zárukou I. jakostní třídy ;-).
Odpovědět
No, nám ten pán v obchodě říkal, že to leze ze stejný fabriky...nicméně já su s ní spokojená, nevidím na ní žádny nedostatky...nemyslela sem tím jen vany, to sou sprcháče a všechno...samozřejmě jí nikomu nerozmlouvám..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jen dodám ze zkušenosti prodejce - nejdřív si zjistěte na kolik litrů je vana a na kolik litrů máte boiler, párkrát už se stalo(a zrovna s tou větší gentianou), že si ji lidi pořídili a za pár měsíců jsme jim montovali nový boiler, protože ten stávající jim na ni prostě nestačil :-D To jen taková perlička. Jinak kačko, není zas tak pravda, že ty vany bez zn. Ravak jsou všechny horší ;-) Někdy bych řekla, že i lepší :-) Koukala jsem, že už to máš za pár, tak držím palce ;-)
Odpovědět
spaagetko: dík, stříháme metr ;-) :-D Já to nemyslela tak, že jakmile to nemá značku, tak že je to horší. Ale asi většinou to tak bývá a hlavně třeba v tom, jak se to poškrábe, je docela rozdíl. Bavila jsem se tu kdysi s nějakou holčinou, která mi tvrdila, že na Ravaku z Obi má už rýhy, tak jsem nechápala, kde je tam vzala. My vanu zrovna nešetříme a nemáme tam jediný skřábanec.
Odpovědět
AHOJKY, tak zhruba za měsíc už možná budeme mít vanu doma :-)
Odpovědět
naty: my jsme se taky rozhodovali mezi Gentianou od Ravaku a Samantou od Laguny, což je nejspíš vana, kterou máte. Podle informací ze Sika, kde jsme se na rozdíl ptali, má Gentiana dvojnásobně silnou akrylátovou vrstvu než vana od Laguny. Nevím, jestli lezou obě ze stejný fabriky, ale už jenom z toho, že vana od Laguny je za poloviční cenu než vana od Ravaku, bych usuzovala, že tam právě ten rozdíl v akrylátu bude. Taky záleží na tom, jak dlouho už tu vanu máte a jak dlouho ta akrylátová vrstva vydrží kvalitní a nepoškozená. My jsme se nakonec rozhodli pro Gentianu 8-) .
Odpovědět
Ahojky, tak my pro ni byli rozhodnutí, ale nakonec jsme si to (i na radu jiných) rozmysleli a pořídili její menší "kolegini" Rosu a nakonec jsem ráda (i když ze začátku jsem byla trochu naštvaná, že není po mém) ;-) Je opravdu hodně veliká ( a řekněme si na rovinu- i když člověk plánuje, jak se tam bude často s partnerem koupat atd., nakonec k tomu dojde párkrát do roka a to se vejdeme docela dobře i do Rosy) a pro jednoho je opravdu zbytečně velká. Hrozně dlouho to trvá než se napustí a té vody...!!! Mimochodem ty Laguny opravdu POZOR!!! Sami v SIKU nám ji rozmluvili- pro laika vypadá stejně jako ta od Ravaku, ale kvalita je úplně někde jinde a měnit vanu po pár letech a bourat kvůli tomu obklady atd. by se asi nikomu nechtělo!
Odpovědět
Určitě je lepší investovat víc a do kvality, s tím souhlasím. Ať se to týká čehokoliv, nejen vany ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, tak mi máme také Rosu. Také jsme se s manželem shodli, že se asi budeme častěji koupat sami :-D Nám se líbila hned a jsme spokojení.
Odpovědět
monas, lenam: je pravda, že Gentiana je prostorově větší, ale v rozměrech 140x140 je objemově menší (má 240 l) než Rosa v rozměrech 105x160, která má objem 260 l. Takže co se týče spotřeby vody, je na tom vlastně Gentiana líp :-). Takže i kvůli tomu padla při našem rozhodování volba na Gentianu.
Odpovědět
Asi jsem to napsala špatně. My jsme si zvolili Rosu, protože se nám více líbila a protože já i manžel jsme vyšší postavy, koupili jsme si spíše delší než širší vanu. Také nemáme zas tak velkou koupelnu a chtěli jsme i sprchový kout. Hodila se nám tam Rosa a myslím, že rozměry máme 160x105. Ale to teď nevím určitě. Určitě jsme se ale nerozmýšleli jen podle objemu :-D
Odpovědět
My byli hodně limitováni prostorem a uspořádáním koupelny.
Odpovědět
To jsem ani nevěděla, že objemově je to horší, to mě nenapadlo, my máme zrovna tu 105x160 :-N No ale je fakt, že jsme oba hodně vysocí, takže pro nás ideální... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za informace, názory a připomínky ;-) :-) Gentiana vyhrála a už je objednaná a během 14 dnů by měla být doma :-) Během tohoto víkendu dojde k nahazování a obkládání koupelny a tak už bude mít i připravené místečko :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ZUZi tak jaké jsou dojmy z vany? I my jsme se dočkali a dnes nám ji konečně dovezou i celou koupelnou. Už se nemůžu dočkat.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Allie .... ted jsme jeste stale v procesu rekonstrukce, takze dojmy prakticke jeste nic moc - tedy spise nic .... jeste jsme ji ani nevyzkouseli .... nejake drobne lapalie pri prubehu rekonstrukce, ale ted uz je zase vse v behu, tak doufam, ze budu mit brzy prilezitost popovidat :-) Ale co se vzhledu tyce, tak tam v te nasi koupelne Gentiana sedla jako by tam snad i patrila :D :D :D ... byla spravnym rozhodnutim.
Odpovědět
I my si ještě počkáme, než se v ní ošplouchnem ;-) ale i tak jsem strašně zvědavá.
Odpovědět
Ještě k té Laguně x Ravak. Taky máme vybranou Gentianu a náhodou jsme v Siku objevili tu Lagunu (Samantu) a paní nám říkala, že je polské výroby, že Ravak má kvalitnější akrylát a že už jen 10 let záruky od Ravaku x 2 roky na Lagunu mluví za vše...Jinak já se taky děsím té spotřeby vody, ale nemůžu si pomoct, je to prostě nejhezčí rohová vana, jakou jsem viděla ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?