Vana nebo sprchový kout

Je mi jasne, ze je to individualni, ale do malicke koupelny cca 170x200, dali byste vanu nebo sprchovy kout? Ted mame mini vanu, takze se tam neda ani poradne koupat, ani sprchovat. Dospeli preferuji sprchu, deti se obcas rady rochni ve vane. Vana by mela napr. 170x70cm. Sprchac by musel byt pulkruh 90x90.
Odpovědět
Vanu, a castecne zaskleni na sprchu.
Odpovědět
Vanu a k ní zástěnu
Odpovědět
Profilova fotka
na otazku vana nebo sprchac odpovidam Vana viz http://www.modrastrecha.cz/blog/verun... ono totiz ve vane se osprchujes ale ve sprchaci se nenaložis, kdyz je ti treba spatne :-) meli jsme sprchac 90x90 a ted mame vanu 170x70 :-)
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Jako bezdětná jsem ve vaně nebyla ani jednou. Teď máme vanu se skleněnou zástěnou, aby se v ní dalo i osprchovat. Syn si v ní hezky vyhraje, a já to někdy využiju jako relax po dlouhém dni :) Ale vadí mi, že se musí použít hodně vody, aby se v tom syn vycachtal. Určitě by mu stačilo méně - třeba prostorná dětská vanička, kterou hodíš do sprcháče. Většinou tu vodu ve vaně následně využije manžel nebo já, ale stejně. Takže bych se asi rozhodla podle vás, jestli si myslíte, že se budete koupat, nebo ne.
Odpovědět
Diky vsem. Koupelna ma sve limity, ale diky sirce vany se do ni asi vejde vana lip nez sprchac. Ja bych mela nejradeji oboji, ale to bych musela mit sprchu v kuchyni :)
Odpovědět
Momentálně máme obojí a jestli vlezu do vany 1-2 za rok, tak je to moc. To stejné manžel i synové. U nás jsou ve vaně jen ryby (pokud chlapi chytí :-D) a sedá na ni prach. V novém bude jen sprcháč. Ale záleží jak to máte, mě ve vaně nebaví ležet a vyhřívat se.
Odpovědět
Jeste me napadlo, mame psa a vzdycky ho koupu ve vane a vlastne ted nevim, jak bych ho koupala ve sprchaci. Z vany mi neutece :) Mate nekdo psa a koupete ce sprchaci? Je to v pohode? Nebo o duvod vic poridit vanu :)
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Já jsem naopak psa koupávala pouze ve sprcháči, do vany mi nesměl :D Sprcháč byl walk in, takže menší šance, že něco zeškrábal. Vana by byla za chvíli odraná.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu ze sprcháče by mi pes utekl, koupu je oba jen ve vaně. My máme vanu i sprchový kout, já se se sprchuji jen v létě, jinak využívám vanu, hlavně kvůli mytí vlasů, což je ve sprchaci nereálné. Syn miluje vanu, je to pro něj zábava. Chlap zase jedině sprchu, vana max 2x za rok.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu psa jsem koupala vzdy ve vane a bez ujmy psa ci cehokoliv na vane :-N my jsme s manzelem sprchovy, i tak nejednou ocenujeme vanu kvuli detem. V byte mi poslouzila vana i jako pomoc pri trideni pradla na prani - vysypala pradlo na hromadu 🙈 a sprchovat se ve vane nam nevadilo. ☺️
Odpovědět
Já koupala v předchozím domě psa ve sprcháči, ale většinou to nedopadlo moc dobře :D. Nyní máme vanu a je to o poznání pohodlnější. Jinak bych také doporučila spíš vanu kvůli pohodlí a možnosti koupele. Jenom do sprchového koutu by se mi už nechtělo vracet.
Odpovědět
Tak nakonec pujdeme taky do vany(se sprchovou zastenou, takova ta ravak asymetricka) A budeme mit 2 mala umyvadla. Jen to musime do toho maleho prostoru napasovat. :-) Dekuji za postřehy.
Odpovědět
Článek se načítá
My mame vanu s kombinovanou vanovou/sprchovou baterii. Takze se plnohodnotne sprchujeme, nejen rucni sprchou. Koupelnu mame podkrovni, malickou. Vana je Laguna Fortuna Plus 170x100, asymetricka kvuli prostoru. Manzel vybiral vanu pro svoji vysku a az potom jsem vymyslela dispozici bytu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu Nevím, jestli je to ještě aktuální nebo už máte vybráno, ale myslím, že ideální je vana se zástěnou. Při rekonstrukci koupelny jsme uvažovali podobně a nakonec zvítězila právě ta vana a k ní skleněná zástěna. A to i přesto, že se v ní koupeme minimálně. Ve vaně třeba napouštíme vodu do kýblu k umytí podlah, sprchuji rostliny, když jsou zaprášené, využívám ji i když potřebuji třeba vykartáčovat nějaký větší kus oblečení nebo i umýt něco, co je větších rozměrů. Když si chci umýt vlasy mimo sprchování, lépe se člověk nahne nad vanou, nad umyvadlem - jak se znám - bych nacákala všude kolem... a spousta dalších drobností, u kterých někomu ten sprchový kout určitě stačí a namítal by, že tohle všechno by bez problému zvládl i bez vany, ale my jsme za ni rádi :)
Odpovědět
@jamesie Bereme vanu 🙂 prave z techto duvodu. Namocit pradlo do vany nebo vyprat tezky spacak spod. A v neposledni rade koupani psiska. Nechci vymyslet zabrany do sprchace, aby nezdrhnul 😄 Skvela by byla ta vana s dvirky, ale ta stoji snad 50t a vys, takze to nehrozi.
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu Jojo, vana s dvířky je šílená pálka, koukali jsme na ně kvůli mamce, které se do klasické už obtížně leze a vana s dvířky ji zaujala, ale taky to nehrozí: :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@bayt Koupila jsem dceři velký škopík a rochní se ve sprše (80*120cm), za mě super řešení a úspora vody oproti vaně.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma proč je ve sprcháči mytí vlasů nereálné? dělám to běžně 🙂 @veronika_svobodova_skodova tak ten škopík se dá umístit i do vany, pokud chcete ušetřit vodu Za mě má vana více všestranné využití, takže kdybych si musela vybrat, taky bych volila vanu s možností sprchování.
Odpovědět
@ptjj když se sprchujes celá tak není problém si vlasy umýt ve sprchaci, ale pokud chceš mýt jen vlasy tak to ve walk in bez namočení nohou asi nepůjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma we walk-in asi ne, ale my máme normálně vaničku a je to bez problému....ale je fakt, že tohle řeším sporadicky, málokdy si myju vlasy zvlášť
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?