Vana Ravak Rosa I nebo II - zkušenosti nebo alternativa?

Profilova fotka
Ahoj, rekonstruujeme koupelnu a potřebujeme vanu cca 150x100. Nakonec jsme zřejmě vybrali Rosu, kvůli financím spíš typ I. Pro mě je to ale hodně kompromis, protože bych chtěla radši oválnou, jako je např. Teiko Medea nebo ještě lépe Teiko Cejlon. Ty jsou ale proti Rose mělčí, ovšem v realu nevím, jak moc to vadí, vanu už rok a půl nemáme. Medea má 42 cm, Cejlon ještě míň, ve výsledku je objem o cca 100 l menší než u Rosy. Nevíte ještě o nějaké alternativě k Rose a Cejlonu v těchto rozměrech, s výpustí zhruba uprostřed, v ceně do cca 7000? Viděla jsem toho na netu dost, ale třeba mi něco uteklo.. A nakonec možná hloupost, ale vrtá mi to hlavou - nedrží se v Rose v té "kudrlince" vepředu špína, když se vypouští voda? Jasně, že se musí vana tak jako tak pořád umývat, ale stejně, přijde mi, že se to tam musí usazovat víc.. Díky
Odpovědět
V kudrlince se spina nedrzi, jen na te ploche odkladove casti se vice usazuje vodni kamen....co se tyka hloubky, zalezi na vas, nekdo ma rad vodu pro krk, nekomu staci mene. A cenovy rozdil....to byste si mohli spocitat kolik mesicne usetrite za vodu a jestli vam za to vyssi investice stoji :-D . Me se nejvice libi Cejlon.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Tak nepředpokládám, že bychom napouštěli tu vanu plnou, spíš jen, kdybychom si opravdu chtěli "zaplavat", jestli stačí těch 38,5, co má Cejlon. Budu muset asi posadit manžela a měřit, ale stejně si tohle člověk blbě představuje. V obchodě jsme viděli jen Rosu, a stejně už teď nemáme čas to jet zkusit, máme dvě malinký děti, takže je to výprava jak blázen, navíc muž tu koupelnu dělá hodně sám po práci, takže potřebuje každou minutu..
Odpovědět
@allinka_k Tak jsem schválně šla změřit naši vanu a máme 38cm, přítel má 185cm a celkem na pohodu....takže nám by stačila :-). S těmi dětmi to chápu, mám to stejně. Jen co se týká tvaru, na "pohovění" bude asi medela lepší, má širší a zkosenější okraj, cejlon je dost úzký a kolmý.....a pak babo raď. Šupněte děti babičce a tradá do vany, ať pak nelitujete.
Odpovědět
@allinka_k No a už je to tady, ne Medela, ale Medea :-D ....mateřská je "diagnoza"
Odpovědět
Mám doma jedničku rosu 160cm asi 13let. Tenkrát nic lepšího nebylo a je stále jak nová. Začínáme stavět a vím co si dám do koupelny. Zase ravak a nejspíš rosu.
Odpovědět
Profilova fotka
@allinka_k mně na Rose vadí, že když se koupou 2, tak je tam právě jedna strana dost zúžená a tlačilo mě to na koleno...
Odpovědět
Mně na rose vadí to, že ležení je na užší straně a budu koukat do zdi a ne do prostoru. Máte někdo tip, kde v Brně okouknout více těchto asymetrických van? Jinak tchýně má vanu ravak už hodně přes 10 let a je pořád jako nová a to se i ni nijak přehnaně nestará :)!
Odpovědět
Profilova fotka
My máme starou Rosu (asi I? nevím koupili jsme byt už s ní) nikde se nic neusazuje, ale na mě je vážně hodně hluboká (já mám 160 cm) a když jí myji nebo jsem v ní myla malé děti mám problém, musím dovnitř :). a na vylézání je na mě také prostě velká. Jinak je super pohodlná a vejdeme se tam i s manželem co má 186 cm a ten siji moc chválí ;) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Dobry den...uvazuji o koypi vany Rosa 140x105?Neni mala?
Odpovědět
Dobry den...uvazuji o koypi vany Rosa 140x105?Neni mala?
Odpovědět
@tulda27 ...dobry den a jake rozmery mate vany?Dekuju Vam Monika
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím my máme tedy tu 150x 104, ta je prostorná dost, těch deset centimetrů bude znát, ale pro jednoho či 2 děti určitě pořád dobrý! Jinak manželovi je tahle tak akorát (má 186 cm).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nakonec jsme pořídili Rosu II 160 cm a je bezva :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?