Velikost sprchového koutu, jakou máte? Stačí vám?

Ahoj, potřebovala bych poradit s velikostí sprchového koutu. Původně jsme chtěli 90x90 cm, ale švagr (projektant) nás přemlouvá do většího, min. 90x110 cm. V bytě máme teď vanu, takže nemůžeme soudit, na dovolené nám 90x90 cm těch pár dní stačil, ale v domě ho přece jen budeme používat denně... Můžete, prosím, napsat své zkušenosti s velikostí, kterou máte doma, zda vám stačí či zda byste už příště pořídili větší? Do koupelny se nám vejde i ten větší, ale už to bude tak tak. A určitě bude i dražší a menší výběr... Předem děkuji za rady ;-) .
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, 90x90 je podle mého názoru minimum pro pohodlné sprchování. Cokoli většího přispívá k většímu pohodlí, můžete se pak třeba sprchovat i spolu. Pokud jde o výběr, řešením je vydlaždičkování koutu i podlahy s odtokovým kanálkem, pak nejste limitování standardizovanými vaničkami.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme bezvaničkový s odtokovým kanálem velikost 100x100 a je to tak akorát. Manžel chtěl ještě větší, ale už by se nevešel. JInak za mě doporučuji dvoukřídlé dveře, které jdou otvírat i dovnitř, je to super pohodlné a praktické.
Odpovědět
Profilova fotka
vetsi by byla urcite lepsi ale kdyz jsme vybirali tak jsem chtel aby vanicka byla vyssi lepe se montuje odpadovy sifon
Odpovědět
@vikven My mame 90*90 a pro jednoho super luxus, pro dva ale nestaci:) ale nam to staci, neni to na extra luxusni sprchovani, ale ja bych uz do mensiho nesla. Mamka ma 80*80 a vidim to jako minimum pro jednoho. Osobne ale nemam pocit, ze bych musela porizovat neco vetsiho. Jinak mame znacku Gelco a vanicku mame polozenou na obkladech a zakoupeny nizky odpadovy sifon. Do vyssi vanicky bych uz nesla.
Odpovědět
Profilova fotka
@vikven tak lepší je opravdu min 100x100, nebo těch 90x110, švagr vám radí dobře.
Odpovědět
Ahoj vikven my máme sprchový kout 100x110 a je to oravdu jen tak tak vždycky je lepší větší. ;-) Pokud scháníš inspiraci kupovali jsme ho zde: http://www.koupelny-obchod.cz/sprcha/... a jsme naprosto spokojeni. At se ti koupelna podaří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme 90x120 :-N , zatím nebydlíme a zdá se nám ooobrovský, ale těšíme se na sprchování ve dvou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 90x90 a vejdeme se i oba :-D Je od Ronalu a kvalita strašná, nedoporučuju... :-p
Odpovědět
My budeme mít 1,3 x 1,3 m
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 1,0x1,4 a je to super, menší bych nechtěla.
Odpovědět
čím větší, tím samozřejmě lepší, ale záleží, jak jste na tom s místem pro další zařízení. každopádně my jsme měli 90x90 a vešli jsme se naprosto v pohodě i dva, a to je manžel kus chlapa :) teď máme 90x90 + k tomu 30cm vyzděné takové sedátko. základ-vanička je pořád stejná (90x90) ale prostor se tím zvětšil a hlavně si můžeme naprosto luxusně při sprchování posedět. určitě doporučuju.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Jaké otvírání jste zvolili? Chtěli bychom, aby nám voda ze zástěny při otevření nekapala na zem. Líbí se mi třeba i něco takového jak je na fotce, ale našla jsem jen v čirém skle a to nechci. Velikost bude asi 1000x1000.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme 106 cm x 116 cm, nejdříve jsem myslela, že bude zbytečně velký a teď jsem za to ráda, v pohodě jsem se tam vešla i s židlí a berlemi po úraze pánve :)
Odpovědět
@linee prosím tě a máte ty dveře do sprch.koutu s čirým sklem? Hledám u toho Gelca jiné sklo než čiré, ale nenašla jsem.
Odpovědět
@petrasafr Peti, budeme mít sprcháč stejně velký a ty dvoukřídlé dveře by se mi líbili. Nevíš prosím tě od jaké firmy je máte? A sklo máte čiré nebo jiné?
Odpovědět
@petrasafr našla jsem jen tyto a jsou na 120cm http://www.ravak.cz/cz/sprchove-dvere...
Odpovědět
@bublina88 Jj, maji, podivej se sem vpravo dolu, je to sklo tzv. Brick. Jinak ji maji znazornene jak to vypada v bricku, kdyz su vyhledas Sigma ctvrtkruh a 80-ku (jen pro predstavu): http://www.gelcocz.eu/ctvrtkruhovy-sp...
Odpovědět
@bublina88 tak tenhle sprchovej kout taky planujeme do spodni koupelny, rozměr 120x90cm, taky ho dělaji se sklem CANVAS, kdyztak mrkni sem http://www.koupelny-sen.cz/gelco-drag... :-)
Odpovědět
@linee díky, mě by se právě líbily ty posuvné rovné v Bricku, ale to asi nedělají. Všude jen mají napsané čiré nebo Canvas.
Odpovědět
@regnatka Canvas vypadá krásně, ale kvůli údržbě bych raději něco jako je ten Brick. Jinak teda vypadají ty posuvky moc hezky
Odpovědět
mě sa taky moc líbí, zase si říkam že když dam ten CANVAS tak nevyniknou pak ty obklady, tak řeším jestli číré sklo nebo CANVAS :D
Odpovědět
@bublina88 zkus jim napsat a uvidis:)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 my máme přesně tenhle sprcháč a sklo čiré http://www.sanswiss.cz/#produkty/sprc...
Odpovědět
@petrasafr moc děkuju
Odpovědět
@linee zkusím, díky @regnatka to je dilema ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My plánujeme 90 x 160, možná 80 x 160, to ještě nevím. A dveře zatím vyhrály Hüppe, budou to jakoby dveře do niky. Sprcháč bude po celé šířce koupelny...
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 Máme ten samý 90 x90. Máme ho ale nově namontovaný v domě (14 dní). Vyhovuje mne ten posuv, jelikož voda nikde nekape. Jestli mohu svoji zkušenost, tak určitě nebrat bezrámový sprchový kout - ten mám v bytě a neustále se musí štelovat, jelikož se dveře svěšují. Mne se třeba čiré sklo více líbí, jelikož obklad a pěkná baterie více upoutá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 150x90 a do menšího už bych nešla. Je to fakt pohodlné. Jsme s tím moc spokojeni. Vejdeme se tam v pohodě dva a ještě je tam místo. Takže za mě - čím větší tím lepší ;-)
Odpovědět
mame ctvrtkruh 90 mam ho v albu, pohodlne staci, vejdeme se i dva, driv jsme meli 80x80 a taky to nebyl zadny problem dlouhodobe,driv jsme meli vyssi vanicku ted mame tu nizouckou, extra rozdil nevidim, jen ze driv sem si mohla odmocit nohy a ted ne:-) doporucuji take sedatko, my ho nemame,ale pritel si zlomil nohu a hodilo by se jak jsme zjistili u nasich kteri ho maji...jinak my mame cire sklo, nejdriv to desne chytalo kapky,ale pak jsem to jednou vydrbala HG na vodni kamen cely sklo a od ty doby pohoda, zrejme pomohlo, jinak my mame ze sika nakej nejlevnejsi asi za 3 tisice a zatim no problem, testujeme od vanoc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 1,4x1m a pro dva je akorát. @petrasafr Už dobu hledám sprchové dveře otevírací dovnitř- jak jste s těmi TOPP2 spokojeni? Díky :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?