Výběr vany - zkušenosti s výrobci, nejlepší kvalita/cena

Profilova fotka
S jakými výrobci van máte dobré zkušenosti? Vybíráme vanu, chceme obdélníkovou v délce 180cm s pohodlným sklonem pro ležení a hlavně bez všech těch tvarování, prolisů, výstupků, madel, prohlubní a podobných blbinek, prostě jednoduchý, čistý vzhled. Tím pádem nám bohužel odpadl RAVAK, který všichni doporučují :-/ Hledáme nejlepší poměr kvalita/cena. Co říkáte na tyto výrobce (myslím tím zkušenosti s kvalitou) a jiné: Teiko Santech Ideal Standard Laufen Riho Tato diskuze by mohla sloužit i pro ostatní, co vybírají vanu, jako první zorientování, jaké značky ANO a jaké NE v souvislosti s kvalitou bez ohledu na typ vany.... Děkuji.
Odpovědět
1
2
Již podruhé máme Kaldewei - smaltovanou. Je naprosto skvělá, věčná.
Odpovědět
Chyba mi tu dost zasadna informacia - akrylatova alebo ocelova? Vzhladom k tomu, ze sme tiez hladali cistejsi vzhlad a chceli nieco nieco hranatejsie, tak sme si vybrali Kaldewei Cayono + Pearl Effect. Aj preto, ze u mna ocelova/smaltovana vana bola podmienka. 30 rocna zaruka hovori snad za vsetko.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Ono je to v podstatě jedno, prostě tu chci shromáždit informace i pro ostatní, tak jsem nepsala, jestli akrylát nebo ocel. Nad Kaldewei jsme původně hodně uvažovali, ale na mě je prostě smalt studený :-( Pamatuju si ho u babičky, že pokud jsem neměla úplně plnou vanu, tak mě to studilo do horní části zad :-( Takže pro nás spíš akrylát, ale děkuju za zkušenost, bude přínosná pro ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirusak1 máme akrylát riho lusso, tvarově se mi líbila, ale pohodlnost ve srovnáním s vanou s kulatýma zádama co jsme měli na bytě je trošku horší
Odpovědět
my máme od firmy Gustavsberg, konkrétně model Cassandra. vybírali jsme před dvěma roky hlavně podle velikosti (jsme zvyklí se s manželem občas naložit do vany oba dva) a pak podle ceny. vyšel nám nakonec tento model. původně jsem uvažovala i nad velikostí 190*90, ale 180 nám bohatě stačí. vlezeme se oba dva, pohodlně se opíráme, oproti mylným obrázkům na internetu je odtok na středu vany, takže ani jeden nesedíme na špuntu :) jediné, co mě trochu překvapilo je, že je vana dost hluboká. ničemu to nevadí, jen to byla věc, na kterou mě vůbec nenapadlo se předem dívat.
Odpovědět
Vím, že hledáte vanu 180cm - ale třeba pro ostatní - máme vanu od Ravaku Chrome - je úplně jednoduchá, má příjemný sklon - můžu doporučit...
Odpovědět
Profilova fotka
@mirusak1 máme nakoupenou Kaldewei a v příslušenství pro vany mají takový polštářek pro vany :-) doufám, že těch 30 let vydrží
Odpovědět
Tez jsme hledali naprosto jednoduchou a pohodlnou vanu, nakonec jsme se rozhodli pro Gustavsberg, typ Nautic. Jedna se o akrylatovou vanu s ocelovou vystuzi a svym provedenim se nam hned zabila v prvnim obchode a meli jsme rozhodnuto. Bohuzel jeste nebydlime, tak nemam vlastni zkusenost, ale uz se na ni moc tesim. ;) Rozmer mame 170 na 75 cm, ale vyrabi i ve vetsim provedeni. A spunt ma tez uprostred. Od ravaku jsme poridili sprchac i dalsi veci do koupelny, ale jejich vany me svym designem taky moc nenadchly :(
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Kaldewei Cayono a naprostá spokojenost. Akrylátovou jsem nechtěla - máme velkého psa, který by ji velmi rychle zlikvidoval. S Kaldeweikou jsem maximálně spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím, prosím - kupovali jste k vaně Kaldewei ty jejich originál nožičky?? Nebo jste to pořešili nějak jinak...? Díky za info! @zmrz_lina @lancome @deto_oesya @tevik
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 kupovala jsem originální nožičky, stály asi 6 stovek, to už se v celkových nákladech ztratilo a bez originálních nožiček tuším ztrácíš záruku.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Díky, nám ty nožky vychází z velkoobchodu kolem 1150 Kč...(možná jsou ke každému typu jiné nožky?) a připláceli jste si ten Perl Effekt? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mirusak1 Máme vanu Evia od Polysanu. 170 cm, je opravdu velká, klidně by nám stačila 160ka. Zatím jsme spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 - ne, nic jsme nepřipláceli. Jediné, o čem jsem uvažovala, byl antislip, ale i z něj nakonec sešlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 jj originál nožky :-) hele ten Pearl effect je super věc, ale musí se potom kupovat speciální čístiče na tu vanu, aby se nepodrápala ta vrstva. Jinak máme obyč, nemáme žádné příplatky
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome hmmm, tak to asi necháme být a ten Perl Effekt nedáme... Už vidím, jak vysvětluji naším dětem, že si mají dát ve vaně pozor, aby tu vrstvu nepoškrábali :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 ne takhle jsem to nemyslela, ona je odolná mechanicky, ale chemicky si musíš dávat pozor čím ji čistíš. U nás by to časem manžel vzal určo nějakým savem a ochrana by byla v pytli :-)
Odpovědět
@catt82 Nožky originál, pearl efekt jsme měli naceněný, ale nakonec jsme ho nedávali. Máme doma letitou smalt. vanu téže značky, lze to drbat čímkoli a je stále perfektní, takže jsme nakonec usoudili, že vlastně vůbec není třeba utrácet za ten efekt. :)
Odpovědět
@catt82 Mam Pearl Effect, ale vzhladom k tomu, ze zatial vana sa moc nepouziva nemozem objektivne zhodnotit. Ale manzelka ho chcela.. tak ho ma :) Nozicky som nekupoval. Podezdili sme to s ytongom - aj zo spodu. Garancia 30 rocnej zaruky mi celkom staci na to, aby som veril, ze je to kvalitny vyrobok aj bez originalnych noziciek. Snad nebudem lutovat.
Odpovědět
Nějaké rozměry, které by dále hrály roli?
Odpovědět
A co nějaký rozumně naceněný "solitér"?
Odpovědět
Tak copak jste nakonec vybrali?
Odpovědět
Profilova fotka
@sivakp Zatim jeste nic :-/ Kazdy prodejce nam tvrdi neco jineho a doporucuje jine znacky a my porad nevime :-/ Zatim je favorit Laufen, ale uvidime. Jinak k predchozimu prispevku, na soliter mame malou koupelnu a vzhledem k cene pozemku a vystavby domu uz i omezeny rozpocet. Fakt hezky soliter jsem pod 45 tis. nevidela - vetsinou to bylo kolem 80 tis. A ja bych do vany nerada investovala vic nez 15 tis. (idealne tak 10 tis.).
Odpovědět
No, my kdybychom meli dost prostoru, urco bychom meli soliter, ale nakonec jsme vzali roltechnik, protoze delaji celoakrylat, ktery jsme chteli. Cena pomer vykon byla dost solidni, jen presne uz nevim. A se 180 se do desitky s nimi vlezes. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také se přidávám za Kaldewei. Měla jsem vybranou jednu s těch strožejších cayono, nakonec jsem vybrala kvůli ceně (penízky u baráčku docházely) saniform plus. 30 let záruka/ super cena. Perfektně se udržuje.
Odpovědět
Jo a co Kolo? Ti mají, tuším, celoakrylát taky. Nebo už jste vybrali? ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@mirusak1 již máte vybráno ? Nějak omylem jsem natrefila na "česká vana" nebo "české vany" - přesně si nepamatuji, ale krásný solitér stál 10 000,-, tak když vidím, ty info, ke kterým jsi se dostala ty, možná by ten poměr vyšel docela dobře
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Prosím máte někdo zkušenost s vanou Riho? Jaká je kvalita? děkuji
Odpovědět
také vybíráme vanu jednoduchou. Na takovou jsem narazila od JIKA Cubito. Kvalitu nemůžu posoudit, ale doufám, že dobrá.
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny značky které uvádíte patří mezi kvalitní výrobce takže výběr je spíše dle tvaru a velikosti. Všeobecně doporučuji hlídat aby výrobek byl ze 100% akrylátu a ne z nějaké alternativy.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?