Vypíná se sprcha vlivem tlaku vody - co s tím?

Ahoj, máme problém se sprchou. Tlačítko, kterým se sprcha přepíná na hlavovou část, zůstává zapnuté, resp. ta hlavová část sprchy je zapnutá, jen když je asi dostatečný tlak teplé vody. Ten asi není, poslední dobou se nám děje, že se hlavová část vypíná nebo špatně zapíná. A nejhorší je, když třeba partner spláchne záchod, to je skoro zaručeno, že to "vyskočí". Máte nějaký tip, co s tím, aby se to nedělo? Jinak kotel máme kondenzační a řešíme skrze něj jak teplou vodu v koupelně, tak vytápění bytu.
Odpovědět
Poohlédnou se po baterii s aretací přepínače, který by tomu měl zabránit. Ale ty jsou většinou dražší. Nabízí je např. Grohe nebo Ravak. Pak je ještě jedno ne úplně estetické, ale levné řešení, omotat páčku elektrikářským páskem, aby se nehla. Máme to tak v bytě, než se začne s rekonstrukcí :)
Odpovědět
@lesla No jo, ale my máme podomítkovou baterii, tak úplně nevím, jak s výměnou, tomu bych se ráda vyhnula :( Kdyby to šlo třeba jen jako samostatné tlačítko vyměnit....
Odpovědět
Mohla by pomoci expanzní nádoba.
Odpovědět
@dawerius děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
jakou máte podomítkovou baterii - zřejmě nějaký takovýto typ ???? https://www.onlinekoupelny.cz/vodovod... tam bohužel přepínač přepíná jak přepíná - tam není poloha s aretací. Mám tuto baterii, kde se prostě na jednu stanu zapne hlavovka a na druhou stranu zapne ruční sprcha a je zcela jedno jaký tlak v potrubí je https://www.onlinekoupelny.cz/termost... Další věc je, znám spoustu instalatérů, kteří neřeší při rozvodech po domě nějaké průměry a jsou schopni natáhnout celý dům i stoupačku v jednom průměru, přitom páteřní rozvody by měli být o dost silnější, když potom partner třeba spláchne wc, aby nebyl nižší průtok ve sprše. Takže je otázka jaké máte také rozvody doma ????
Odpovědět
@hbboy No jo, to byla naše chyba, že jsme si tohle neuvědomili. První pořádné bydlení, dneska bych to udělala jinak. Stoupačku máme jednu pro celý byt, ale jaké jsou rozvody tedy netuším. Možná by pomohla ta expanzivní nádoba? Stejně mě koupelna rozčiluje, možná to brzy předeláme celé, ale zatím bych se nové baterii ráda vyhnula.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Ahoj řešil jsem stejný problém, také podomítková vanová baterie ve sprše pro ovládání hlavní a ruční sprchy. Nakonec jsem vymontoval baterii, odšrouboval plastovou krytku v které je schovaná vodící tyčinka pro přepínač a v té krytce je pružinka, která ten přepínač vrací. Buď je možné tam dát slabší, nebo jako já ji zcela vyhodit. Samotný tlak v rozvodech ten přepínač sám upevní a nehne se, když to přepnu ručně tak to funguje skvěle i při přiškrcené baterii na minimální proud vody. Bez pružinky jen musím případně přepnout zpět do původní polohy ručně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?