Walk-in sprchový kout, je praktický?

Libi se mi walk-in sprchovy kout. Ale je to prakticke? Mate nekdo? A jaky, jak velky? Diky.
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Přesně tohle máme také vybrané. Přidávám se k @sonasta a prosím o zkušenosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak to máme, ale jen to jedno velky sklo, to druhy ne.. daleko lepší než nejaka vanička, nebo zakryty kout. nikde nic neplesnivi, nerezaví, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
My ho priamo nemame, ale velmi sa mi to paci. Mala som vsak moznost viackrat si ho vyskusat v hoteloch na sluzobkach a vzdy mi z neho pri sprchovani vytekala von. Asi si treba dat velky pozor ako je urobeny spad, lebo inak nezvladne napor dlhsieho sprchovania.
Odpovědět
My budeme mit podlahove topeni, tak si rikam, ze to rychle uschne. Navic pritel je schopny udelat "potopu" i v normalnim sprchovem koute:-) Spis porad resim, jak velky otvor a jak prostorny. Mam na nej vyclenen jen prostor 130x90, tak aby to stacilo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tchanovci maji sprchovy kout podobneho stylu na chalupe, akorat je tam vyzdeny nizky soklik, aby voda netekla nahodou po cele koupelne.. na udrbu je to urcite praktictejsi nez klasicka vanicka a soupacky, akorat mi ta dlazba prijde relativne chladna na nohy a tim ze neni uzaviratelny, tak je tam jakoby pruvan, takze musim vetsinou poustet hodne horkou vodu, abych se neklepala zimou :-/
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@sonasta 130x90 by snad mohlo stacit.
Odpovědět
@janka279 Diky:-)
Odpovědět
@sonasta My máme něco podobného, rozměr 106 cm x 116 cm a je to ažaž, vejdeme se tam tři lidi :-)
Odpovědět
taky máme v projektu tuto sprchu, rozměr 160x100, vaničku jsme zavrhli, manžela nadchly osvětlené odvody(kanálek) vody 8-) chci praktickou sprchu namytí a tohle myslím je
Odpovědět
taky plánujeme sprchový kout bez vaničky, jen se trochu obávam, jestli se bude dobře čistit, protože mě od toho známá odrazuje...máte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrawag čistí se to úplně v pohodě, nemáme s tím jediný problém:-) @sonasta trošku bych se bála, že v něm nebude takové to příjemné vyhřáté teplo, že bude hodně unikat ven, ale možná je to blbost 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Uz je objednano, tak uvidime:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je to se zachytáváním např. vlasů, mám strach, aby se to neucpávalo, když tam není žádné sítko. Jak to funguje, nevíte někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
@bedyna My mame v sprchovacom kute zlab a su v nom praveze 2 take nadobky, kde sa zachytavaju vlasy a necistoty. To sa potom da vybrat a vycistit.
Odpovědět
@janka279 to zní dobře :-) díky za tip
Odpovědět
Profilova fotka
@sonasta Nie je za co. Aj ja som sa toho bala. :) Ono su tie nadobky schovane pod tou mriezkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@janka279 Děkuji za odpověď, to jsem ráda, moc se mi ty žlaby líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
tyhle sprchový kouty bez vaničky se mi moc líbí :) ale mam docela obavy jak se udržuje to sklo čistý. Párkrát sem to viděla někde v hotelu a většinou to časem vypadá hodně zašlý, nevim jestli se tomu dá vyhnout. Takže bych místo toho skla asi dala zeď
Odpovědět
Vypadají pěkně ale osobně bych je nechtěfla po tom co jsem to párkrát zkusila. Pokud je malý sklon odtoku, nestíhá to téct tam kam to téct má a pokud je malý prostor tak naprosto nepraktické, voda se pri sprchovani odrážela od těla relativně daleko, kde již sklon nebyl, a podlahové topení funguje jen v zimě. Proto do toho nejdeme, nebi na to tolik místa u nás a nechceme mít louže přes půl koupelny. Ale pokud je na to misto a je to správně vyřešené aby voda stihla ostrost tak proč ne.
Odpovědět
máme taky vyzděný sprcháč a skleněné zavíratelné dveře, které se otvírají ven i dovnitř. V podlaze sprchového koutu je podlahové topení, takže nestudí a rychle uschne - fakt doporučuju, na údržbu lepší než vanička. Vyspádované máme dovnitř (musí se to fakt pohlídat a odtokový kanálek, čistit se to dá, vytáhne se ta mřížka. Bez dveří bych ale do toho nešla.
Odpovědět
Budeme mit a dlezite je dodrzet rozmer 135 cm, idealne s raindance sprchou-ma takove prisavani a voda pak tak nestrika. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
také přemýšlíme nad variantou walk-in wall http://www.ravak.cz/img/_/walkin-wall... , líbí se mi snadná údržba, ale mám obavu, jestli nebude náš prostor 120 x 80 moc maličký :-) dále pak ta zima, nosím teplé ponožky pomalu i v červenci :-), jak moc zlé to je s tím "průvanem"? podlahové topení bude a rozměr celé koupelny je 160 x 210, to by se mělo vytopit docela rychle, co myslíte? moc děkuji ta odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
Máme taky a jsem moc spokojená. Díky podlahovému vytápění je moc příjemné....v létě dlažba nijak nevadí, nemyslím si, že by vanička byla o tolik pocitově teplejší a přitopit se dá vždycky. Voda nám ven neteče a to máme sprchový panel s masážními tryskami. Na údržbu naprosto skvělé...všechno se povysává a povytírá zároveň s celou koupelnou. Sklo ve dveřích nemáme průhledné ale jakoby s kapičkami vody takže ani tam údržbu moc řešit nemusím. Rozměry 100x110 cm...naprosto dostačující.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@lin18 Ahoj, můžu se prosím zeptat, co to máte za zástěnu? Případně kolik vás stála? Klidně do IP. Děkuji!
Odpovědět
@sonasta Mě se to taky líbí, ale musí se to udělat pořádně. V jednom hotelu v zahraničí jsem udělala během minuty takovou potopu, že jsem vypotřebovala veškeré ručníky. Musí dobře fungovat odpad a samozřejmě dobře udělaný spád. Jakmile se odpad trošičku ucpe a bude pomalejší odtok vody, pak to nemusí fungovat dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
moje tchýně má tento typ...nemají dostatečný spád a když jsem déle ve sprše, voda se hromadí a musí se stírat pak stěrkou směrem do kouta...
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 Sprchové dveře do niky SALOON 90 Grape, katalogové číslo: ARC0807 cena celkem: 5 580,- Kč, výrobce Artecco
Odpovědět
Profilova fotka
dveře mají nastavitelný rozměr...takže se hodí pro ty z nás kdo napřed dělají a pak teprve shánějí dveře :)), otevírají se na obě strany a těsní fakt dobře...
Odpovědět
@lin18 Aha, to jsem to nějak špatně pochopila. Myslela jsem, že máte také walk-in. Ale i tak děkuji :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?