Z jakého materiálu vybrat vanu? Prosím poraďte

prosím,poradte,díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@ditaalbi my budeme mít vanu akrylátovou... prý dobře drží teplo, takže voda tak rychle nestydne...
Odpovědět
taky máme akrylátovou - spokojenost.
Odpovědět
máme akrylát, ale mnohem lépe se mi udržovala stará "posmaltovaný plech". Kdybych to věděla, vykašlu se na moderní akryláty a koupím toho nejobyčejnějšího plecha, co seženu, protože to mytí mě fakt štve. Pocitově je akrylát teplejší, když se člověk opře zády, to je pravda. Jestli voda vydrží déle teplá, jsem si nijak nevšimla.
Odpovědět
@maskačka Proč se ti vana špatně udržuje? Já s tím tedy problém vůbec nemám.
Odpovědět
@aneri53 netuším, proč :-D, ale jednoznačně šla špína líp ze smaltu. V paneláku jsme měli obyčejnou plechovou vanu nějakých 10 roků a sice se časem poškrábala, ale myla se lépe. Teď máme akrylátku od Ravaku, stačí, aby si dcera malovala mýdlovými pastelkami, a trvá dlouho, než se flek vymyje. I jenom pěna po kondicioneru, hnus. Nevím, jestli je to problém jenom značky, nebo celkově akrylátu. Ale tchánovci mají vanu celou dodřenou jenom od mytí (jiná marka, taky akrylát), jak to tchýně drhla
Odpovědět
@maskačka Co jsou mýdlové pastelky teda nevím. takže s tím neporadím. Ale pokud se akrylátová vana drhne drsnou houbičkou nebo tek. pískem, je to zásadní chyba . Úplně stačí octová voda nebo voda s troškou saponátu. Pak opláchnout a hotovo. V minulém domě jsme ji měli 10 let a byla jako nová.
Odpovědět
@aneri53 jj, tchýně se s tím neštvala a dřela i pískem, ale ne teda hned, až se definitivně nasr.., že to nejde normálně. Tehdá jsem ji pomluvila a už ji chápu :-). Mýdlové pastelky mi ze smaltu šly i čistou vodou... do akrylátu se to zažralo a pustilo až poněkolikáté. Nebo třeba fialový šampon na obnovení melíru, jestli to znáš. Zamezuje tomu, aby barvené vlasy na blond zežloutly. Ten taky nechává fleky, když to hned neopláchnu. To se mi na smaltové vaně nestalo nikdy.
Odpovědět
My jsme před 3 lety zvolili vanu ocelovou smaltovou o síle materiálu 3,5mm německé zn. Kaldewei. Důvod? Kvalita, pevnost (tím pádem velmi dlouhá životnost), odolnost vůči poškrábání, odolnost chemickým přípravkům, samočistící efekt, nadstandartní záruka 30let o něčem svědčí. ...Po 3 letech bez sebemenší újmy na kráse (denně využita a to i dítko s hračkami), teplotu vody drží skvěle. Cena běžná. Acrylátovou jsme měli ve svém původním bytě a proto jsme věděli, že znovu už nikdy a co mi na něm vadí? Určitě hlučnost při napouštění vany, pevnost (při usazení tisíc blbostí okolo, připevnit boky, vypodložit atd...), odolnost vůči poškrábání (i bez dětí bylo po 2letech vidět užívání). Je to věc názoru, vkusu, jako u všeho, ale určitě vyberete to, co vám bude vyhovovat :-)
Odpovědět
Máme v bytě již 30 let smaltovou a naprostá spokojenost, když jsme koupelnu rekonstruovali před 13 lety,vanu jsme ponechali protože je pořád pěkná, teď stavíme RD a opět jsme volili smaltovou zn. Kaldewei.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám doma akrylát a taky nejsem nadšená, zvlolili jsme jí při rekonstrukci (zn. Jika), byla nádherná a stále tedy je, ale já tam škrábanečky vidím, máme jí 3 roky, za 10 let bude vypadat nejspíš hrozně. Takže přemýšlím co zvolit do domečku.
Odpovědět
my sme taky zvolili plech, koupili sme Kaldewei, Classic duo, 30 let záruka, aj pán, co nám děla koupelnu říkal, že to je kvalitka, tlustá vrstva smaltu, že se supr usazuje, supr čistí, takže dobrá volba. Hodně lidí u akrylátových preferuje to, že nejsou na pomak studené, taky je tam větší možnost co se týče tvaru, ale my sme chtěli úplnou nadčasovou klasiku :-) a jak se napustí horkou vodou, tak nestudí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@keila zrovna řešíme jakou vanu vybrat .. bylo nám řečeno že životnost akrylátových van je nízká ale ty smaltové jsou zase o polovinu dražší :(..prý jde to mírné poškrábání rozleštit leštěnkou na auta ..teď ale záleží jestli je to pravda ...můžete zkusit ;-). Asi koupíme akrylátovou..v obchodech je záruka 2 roky a na netu jsme našli se zárukou až 10 let, což se dá..do té doby si budeme šetřit na novou, kdyby náhodou :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nikolam11 no já si ale nedovedu představit jí po pár letech měnit - máme jí obloženou mozaikou a celý to bourat kvůli vaně, to až tak za 10 let, ale jestli 10 let bych se vydržela na to koukat. No fakt nevím, jakou vezmu. Některé od toho Kaldewei taky nejsou úplně předražené.
Odpovědět
Profilova fotka
@keila já vím ale dát za vanu 8 nebo 20 tis. rozdíl je :-/ tedy alespoň pro nás ;-). Tak nějak jsem se ptala ... a spoustu lidí akrylátovou má, zatím bez problémů..jsou spokojeni, tak se toho nebudem bát a zkusíme ji taky. v nejhorším případě koupíme vanu novou a holt znova obložíme ..
Odpovědět
děkuji Vám moc za názory!akrylát asi nevyhraje ]-(
Odpovědět
když to tak čtu, tak jsem na rozpacích. My měli vždy plechové vany. Jedno dokonce litinovou, když se zahřála, tak držela teplo úžasně, ale než se zahřála, tak to fakt studělo a museli jsme napouštět fakt horkou vodu, aby to pak bylo ok. Když jsem poprvé přišla do našeho budoucího domku, byla jsem trochu otrávená, že je tam plechová vana a že už je obložená. Protože jsme se rozhodli koupelny zachovat a předělat je až časem, až bude hotové to ostatní a našetří se pár kaček, padlo rozhodnutí nechat i vanu. Já toužila po akrylátové, je to modernější, přijde mi to takové čitší. Postupem času jsem mi to přestalo vadit. Po přečtení diskuze bych příště tedy asi opět volila plechovou, ale třeba tu zmiňovanou od Kadewei, aby vypadala moderněji :-)
Odpovědět
Máme celoakrylátovou vanu, je příjemnější na dotek a je pravdou, že voda v ní vydrží dlouho teplá. Co se týče údržby tak používám na vanu cif koupelna. Vanu stačí jen nastříkat a spláchnout a nikdy se mi nestalo, že by se tam držela pěna z mýdla, či kondicioneru atd, jak tu někdo psal. Na akrylátové vany se nesmí používat žádné ambrazivní čistící prostředky, takže jestli někdo drhne akrylátovou vanu pískem, tak se nedivím, že je zničená. Dále tu někdo psal, že životnost akrylátové vany je nízká ... no mě se to nezdá. Na vanu máme 25 let záruku, tak to asi nedávají jen tak ... nebo že je hlučná při napouštění, to mi přijde fakt divný. Když napouštím vanu, tak slyším jen vodu z trysek vytékat, nic víc. Každý má svůj názor a je spokojený s tím, co má doma. My loni vyměnili smaltovou za tu akrylátovou a vidím jen samé výhody.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dakujem moc za nazory ,ešte som vahala nad smaltovou vanou ,ale už nepochybujem a bude ..... Manželovi rodičia vanu vystlali pri rekonstrukcii vatou a nadhera ,vana drží strašne dlho teplo.....
Odpovědět
Profilova fotka
mame taky akrylat nejakou obyč z bauhausu asi za 3tis a fakt se z ní meje špatně špína,ani cifem to pomalu nejde,ted mame vybranou ravak ale ted teda nevim co
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@kimby @hankamaj @evercila a dalsi... Zdravim, muzu se zeptat, stale spokojenost s kaldewei? Vybiram vanu a prijde mi nejlepsi... Jen trochu nechapu, proc jedna stoji treba 5-10 a temer podobna 30-50 tisic... Neni to na ukor kvality? V prodejnach siko ji treba maji, ale neni to jina kvalita? Kde kupujete? Dekuji
Odpovědět
@zuzanka.k Stale spokojnost :) Kaldewei Cayono 170x75 s Perl-Effektom, ktory stale funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya a zrovna tahle nevypada vubec spatne, diky za typ ;-)
Odpovědět
stále veliká spokojenost, nelituji! @zuzanka.k
Odpovědět
Profilova fotka
@kimby super, to jsem moc rada! Diky moc... A je vazne "studena"? Nebo je to jen o zvyku?
Odpovědět
@zuzanka.k na pouhý dotyk je určitě studená (plech) oproti plastu, ale teplá voda v ní drží dobře a zahřeje se také rychle. Máme ještě jeden byt, kam si babí s dědou (kteří tam 3 roky bydlí) přáli akrylát a to usazování "bordelu" na akrylátu je něco. Používají cif či dokonce přímou z Baumaxu cosi na akrylátové vany a stejně se pěna od mýdla apod na ni usazuje (nemají na ni škrábance)
Odpovědět
@zuzanka.k ahoj, nevim, proč jsou ty ceny za kaldewei tak velké, každopádně vana je supr a neměnila bych:-) snad vydrží jak nová i nadále( už má 5 let holka)
Odpovědět
Už mám v životě pátou vanu a jedině slovenská estap, Jika barva a povrch nic moc,teď ji máme v novém baráku pouze v technické, po reko jsme dali v domě slovenskou estap, smaltovaná s nerez madly perfekt bílá hladká, narazila jsem na tohoto výrobce před lety na stavebním veletrhu v Brně,plastová v pronajatém bytě, naštěstí, děsná údržba, teď v novém domě jsme chtěli smaltovnou a volba zase jedině estap s madlama, jen nepatrně dražší než Jika a o hodně levnější než kaldewei, jen jsme ji nemohli sehnat tak přímo zeSlovenska trochu haluzově, ale vyplatilo se, doporučuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?