Zabudování vany, nožky nemáme. Musí se koupit?

Profilova fotka
Zdravím, jsme ve, fázi že musíme vyřešit jakým způsobem budeme ustavovat vanu. Nožky nemáme. Musí se koupit, nebo se to dá realizovat jiným způsobem? Podlahové topení se v tomto místě nedává? Anhydrit ano? Prosím o jakékoliv rady a popř. foto :-)
Odpovědět
@marlen02 ... ahoj, nejčastěji se volí obezdívka ytongem .... podlahové topení i anhydrit je pod vanu myslím zbytečný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky nemáme pod vanou podlahovku,ani vylitý beton (byl to záměr,aby vana byla zapuštěna co nejníž). obezděný itongem,ale teda naše vana nohy má
Odpovědět
@marlen02 Máme nožky, ale i podezdívku. Pokud budete podezdívat, tak nožky snad nebudou potřeba, pokud byste však dávali panel, tak nožky budete potřebovat. Anhydrit, ani podlahovku po vanou nemáme. ;-)
Odpovědět
nozky jsou zaklad pro podporu vany (hlavne akrylatove - plastove) a obezdivka je defakto nenosny prvek, jinak drzet to jen venec ytong obezdivky tak by se mohla vana znicit. casta chyba.
Odpovědět
Profilova fotka
my nohy u vany nemáme, ale zespodu je podložená ještě asi ytongem nebo něčím takovým, jinak máme klasicky obezdívku a vana se ani nehne
Odpovědět
ty nohy jsou podle mně celkem nutnost, pokud nechcete za ár let bourat a kupovat novou
Odpovědět
jina vec je kdyz to nekdo ma ze mu vana-dno sedi na loži z cihel. ´nahrada za nozky a obezdeni je jen kryt. jinak vana vrpi a pak zalezi na kvalite akrylatu a vaze cloveka s vodou :)
Odpovědět
@marlen02 Podlahove pod vanu ani sprchac nedavej, je to zbytecnost. My mame nohy original k vani, to nam prodlouzuje hned i zaruku (Ravak) na 5 let. Pokud mas akryl nebo plast, nohy je urcite potreba. My mame pod i beton (uplne vylita podlaha v cele koupelne).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?