"Zavíratelný" sprchový kout walk in

Zdravím všechny, řešíme teď malou koupelnu v novostavbě RD. Koupelna bude převážně určená jako WC přes den (je přes chodbu vedle obýváku a kuchyně). Bude tam i sprcha, která bude využívána jen příležitostně - 1x za rok, návštěvy atd, ale bude tam. Řešíme, zda tam dát pevnou zástěnu walk-in, nebo jen obyčejné zavíratelné sprchové dveře (tedy, pokud se sprcha nebude používat, budou ty dveře jakoby zavřené - buď úplně u zdi, nebo bude sprcháč do tvaru trojúhelníku - jak to vyjde; a při použití se tím otevřením z toho stane walk in) Máte to tak někdo, je to blbý nebo dobrý nápad? Děkuji za jakoukoliv reakci :-)
Odpovědět
@asojakova asi by to chtělo nejaky nacrtek
Odpovědět
Zde je obrázek. Snad je to aspoň trochu pochopitelné. Pozice 1: Buď walk in napevno, nebo otevřené zavírací sprchové dveře. Pozice 2: pozice sprchových dveří, když se sprchový kout nebude používat (možná by to šlo "zavřít" úplně o 90 °, podle délky dveří (šířka sprch. koutu bude 90 cm) Tím zavřením prostě by bylo víc místa v koupelně a jakoby lepší průchod k wc. Jo a klasický sprchový kout (90x90 cm napevno) nechceme
Odpovědět
@asojakova Řešili jsme něco podobného - záchod se sprchovým koutem, který bude používán jen sporadicky. Konečné řešení jsou dvě stěny skládané - při úplném otevření veškeré "sklo" u zdi, při zavření vznikne uzavřený prostor na sprchování - tolik se nenacáká jako u walk-in. Přikládám Váš obrázek se zakreslením.
Odpovědět
@asojakova Jen pozor na odvodneni a spadovani toho koutu, je treba promyslet...
Odpovědět
Díky za reakce! Ty skládané stěny jsou zajímavý nápad. Takže to každopádně nějak vyřešit jde, aby to sklo nezavazelo. Spádování máme pořešeno, počítali jsme s tím hned od začátku :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?