Zděný sprchový kout nebo nízkou vaničku?

Profilova fotka
Ahoj, co je lepší zděný sprchový kout nebo vaničku? Bojíme se, ze u zdeneho sprchového koutu se nám bude ve sparach delat plíseň. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem teda pro vanicku...za par let budou spary v dlazdenem sprchaci pekne hnusne
Odpovědět
@jooojo myslíte jestli mít na podlaze dlažbu a odtokový žlábek nebo vaničku? Plíseň by se mohla udělat i na zdech ve spárách mezi obklady. Takže jestli váháte jen kvůli plísni, tak můžete dát klidně dlažbu. Většinou jsem tu četla, že je u dlažby lepší údržba než u vaničky. My se taky pořád rozhodujeme, zatím to vypadá na dlažbu, ale s odpadem podobným jako ve vaničce. Odtokový žlábek je neuvěřitelně drahý..
Odpovědět
@margot_ka já jsem u rodičů měla vaničku + obklady na stěnách sprchy. A musím tedy říct, že spáry sice časem trochu zašly, ale kartáčkem na zuby a Cifem to šlo krásně dolů a byly jako nové. Kdežto vanička zašla usazeninami, že to ani savo nevyčistilo..
Odpovědět
@boda2013 Co je na odtokovém žlabu drahého? Vždyť stojí kolem 2 tisíc a pokud chce být člověk moc vymyšlený, tak 3 tisíce.
Odpovědět
@ellendway Já jsem teda narazila zatím na všechny za 3,5 a víc, většinou 4-4,5tis, to nás docela odradilo. Myslím žlab + kryt (mřížku, či jak se to jmenuje).
Odpovědět
@boda2013 http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=o...
Odpovědět
@ellendway Děkuji za tip ;) My zatím děláme střechu, takže do detailů jsme nic nehledali, ale katalogy, které jsme dostali v koupelnovém studiu, uvádí ceny kolem 4 tis.
Odpovědět
@boda2013 Jelikož koupelnová studia jsou drahá jako prase... nějak ty prostory platit musí. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My dali vanicku. 140x90 ... tak pruzila, ze nam nekudy zatykalo pod ni a musela ven. Ted mame vyspadovano, dlazbu a zlab. Meli jsme to tak udelat hned. Plisen se dokaze udelat vsude ..
Odpovědět
@ellendway Jo to asi jo.. pokud člověk nemá na rozhazování, tak musí hoooodně pátrat :) Stejnou vanu prodávají za 6.000 i za 4.000 :D
Odpovědět
Profilova fotka
@boda2013 jak muze vanicka zajit? Stara plechova po 30 letech pouzivani-chapu. Ale treba lity mramor? Pochybuju, ze nekdo, kdo zvazuje vetsi investici do koupelny, jde do levne akrylatove nebo podobne ;)
Odpovědět
@margot_ka Tak před 20 lety se asi ani vaničky z litého mramoru nedělaly.. ani nevím, co naši mají, ale jak je vanička vroubkovaná, tak se v těch mezerách drží usazeniny a nejde to dolů. Píšu svojí zkušenost, tak aby si na to zakladatelka dala při výběru pozor :) A třeba ani nechtějí vaničku za X tisíc a ty levnější můžou udělat toto..
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravím, má někdo praktickou zkušenost s vaničkou z litého mramoru? Je pravda, že ten velký "špunt" zabraňuje dobrému odtékání vody? to je zatím jediný názor co jsem slyšela. tím , že je tam plýtká, tak to nedostatečně rychle odtéká. Nebo je to jen chyba při dělání odpadu atd. prý nemají sifon a ten špunt slouží místo toho.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?