Beton za linkou, čím ho ošetřit?

Ahoj, máte někdo beton za linkou? Jak ho ošetřit proti vodě a mastnotě? Mám impregnaci, ale váhám, zda ještě nedat nějaký lak? Děkuji těm zkušenějším :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt lakovat lakovat (a možná i potřetí lakovat) :-) my jsme kvůli tomu minulý týden stěrku museli nechat předělat, protože impregnace proti mastnotě vůbec nefungovala. Celkem to poznáš podle vody, když ji cákneš na zeď, jestli se vpije nebo ne, když se vpije, udělá to stejné i mastnota ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@monny3 Moni a to znamená, že Vám ji udělali prve špatně?
Odpovědět
Profilova fotka
@merunka1 no stěrkař ji udělal a když jsme se ptali, jestli to bude nějak lakovat, tak řekl, že ne, protože je to už takto odolné vůči vodě a mastnotě. Ale nebylo, což ukázalo první vaření a mastné flíčky za sporákem, které nešly dolů. Takže se stěrka musela zbrousit, natáhnout finální vrstva znovu a konečně nalakovat ;-) S lakem už je to bez problémů.
Odpovědět
@monny3 my chceme betonový obklad a říkají nám, že k tomu vyrábí jen tu impregnaci.....tak nevím, asi zkusím ještě poptat nějaký lak, ale taky nevím, jaký typ..nepamatuješ si náhodou na ten váš? Zase aby to zachovalo strukturu materiálu pod tím a neudělalo to jak kdyby "keramické" obklady
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt ten lak není v podstatě moc poznat, pořád to vypadá jako beton ;-) Typ nevím, dělal to modernipovrchy.cz
Odpovědět
@monny3 akorát my máme betonové "cihly" včetně pórů a mám právě obavu, aby se ta drobná struktura neztratila, aby to nevypadalo jako "glazovaný" - u vás je to asi prostě nátěr na stěně
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt za linkou jsme stěrku nechali schválně udělat bez struktury, aby byla snadno omyvatelná a nečistoty se nikde neusazovaly. V obýváku máme udělanou i strukturu, ale tam jsme to nenechávali lakovat. Jako beton to vypadá bez laku s ním ;-)
Odpovědět
@monny3 aha, no mám o čem přemýšlet...
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 mohl bych poprosit o foto?
Odpovědět
@monny3 @bayt je treba impregnovat, pokud u te casti kde bude sterka nebude ani drez ani indukce?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote no já bych to neriskovala, otevíráš třeba nějakou smetanu, konzervu s rajčaty a atd. a hned máš na zdi kapku...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomy52 mám v albu rekonstrukce ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@monny3 to jo ale onni tvrdí že to není jen impregnace, ale že to ulpívá i na povrchu a tenhle obklad se používá třerbas i na fasády, takže by měl být odolný na omytí....ale nevím, zkusím se poptat - blbé to je když nemáš hladký povrch ale strukturu a nechceš. aby to vypadalo moc hladce...
Odpovědět
@mitote tj impregnovala bych kvůli těm případům co napsala monny
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt no nám taky tvrdil, že to bude omyvatelné a pak byly problémy, které jsem popisovala, to je moje zkušenost, proto radím opatrnost, ať to stojí za to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 děkuji, kouknu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?