Běžná praxe kuchyňských studiích?

Profilova fotka
Zdravíčko, s manželem jsme koupili dům, který pomaloučku rekonstruujeme. Na pořadu dne je momentálně rekonstrukce kuchyně, původní je v dezolátním stavu. Bohužel sen o obrovské kuchyni s ostrůvkem si již nesplním, neboť jsme limitování prostorem, který je dosti malý. Nicméně smířila jsem se s tím, že holt kuchyň bude malá, ale útulná 🙂 . Prozradíte mi tipy, rady nebo čeho se v kuchyni vyvarovat, na základě Vašich zkušeností? 🙂 Podotýkám, že nikdy jsem žádnou větší rekonstrukcí neprošla, neboť jsme do teď žili v podnájmu, takže větší rekonstrukce nebyly v naší kompetenci a nemám přehled. Jsem typ člověka, který hodně přemýšlí a chce mít vše perfektní (kor když se jedná o věci, které plánujete využívat x let - viz kuchyň). Moje vize byla, že obvolám několik kuchyňských studií, které mi udělají návrh a já se rozhodnu pro které studio - na základě nejlepšího návrhu (dispozice-nápadu-umístění) a pochopitelně ceny. Zatím jsem obvolala kuchyňské studio v Opavě a truhláře a jsem docela nešťastná ze skutečnosti, že neposkytují návrhy klientovi - nevím zdali jde o běžnou praxi nebo nešťastný výběr - za vytisknutí/zaslání návrhu si účtuji cca. 5.000,-. Chápu, že je to jejich "dílo", ale potřebuji návrh vidět na papíře, stát před svou kuchyní a představit si skutečnost, v tomto případě toho nejsem schopna, neboť v okamžiku kdy studio opustím - zapomenu, kor pokud už je to asi xtý návrh, který mám v hlavě. Další problém je, že s návrhy nejsem úplně spokojená, přijde mi, že ačkoliv je kuchyň malá, je absolutně nevyužit potenciál prostoru. 😢 Poradíte kuchyňská studia, kde jste byli spokojeni? Případně program ke stažení, kde bych si teoreticky návrh mohla udělat sama? Děkuji za všechny rady!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj pošli mi pudorys do zpravy kouknu na to.
Odpovědět
@nickjean To je asi praxe. My jsme cca 4-5 let zpět taky sháněli a narazili jsme na truhláře od kterého máme kuchyň, skříně i obývací stěnu a byli jsme spokojeni. Měl taky nějakou cenu za nákres, dělali jsme ho u něj na dílně teď už si nepamatuju, ale asi nějaké změny ještě proběhli, i nakreslil vše elektrikáři, abychom měli elektřinu a taky odpady správně. Poradil nám vážně dobře a nyní do nového baráku chci určitě ho. Jako jediný člověk po rekonstrukci baráku, kterého doporučuji. Na ten nákres říkal, že nám to pošle, že stejně ví, že si vybereme ho a opravdu jsme nelitovali. Nebyl ani na doporučení ani nic, jen jsme prostě dobře natrefili. Například montáž kuchyně proběhla tak, že jsem nemohla být doma a musela být pryč, nechala jsem mu a jeho dvěma klukům klíče a oni vše udělali, i vše vytřeli, vysáli :-O Jen zavolali, že už odjíždí, já došla večer a koukala jsem s úžasem. Pak jsme si nechali udělat i skříně a nakonec i tu obývací stěnu (vždy jak jsme našetřili),když toho člověk bral více, dával i lepší cenu. Už jsem mu volala jak to s ním vypadá a jestli můžu volat a kdy, že bych chtěla kuchyň na další Vánoce 😄
Odpovědět
Jinak v Ostravě jsme byli ve vyhlášených studiích, všude platíš. Jenom ta studia jsou fakt dražší než nějaký truhlář. V Ově truhlářů je více vyhlášenějších, jeden je nějaký v Bělé (nemám ale zkušenost, ale známá taky pěla chválu). My si třeba mohli i vybrat v Démosu nějaké věci, které jsme potřebovali (háčky na stěnu do předsíně, dovolil nám to vzít na jeho slevu tam. No jako fakt jsme byli spoko 🙂 Máme i vlastně skříňku mini pod malé umyvadlo v koupelce, úplně za pár korun to chtěl, udělal nám i dírku na hadici na bidetovou spršku. Fakt vše tak jak jsme chtěly, tak bylo. Na té obývací stěně na skle byla pak ještě nějaká šmouha (udělali nějakým jejich přípravkem a nešlo dolů), tak jsme volali, poslali fotku, došel, přečistil zase čímsi jejich a i když jsem mu volala po letech tak přesně věděl, která jsem 😄 a ptal se, zda se s něčím něco stalo a potřebuji opravit nebo co, prostě žádná ignorace, zájem o člověka, opravdu velmi dobře se mi s ním komunikuje.
Odpovědět
odporúčam tento program: http://decoplanner.aloitrade.sk/ je fakt dobrý. Navolíš či už štandard, alebo vlastné miery, je celkom dobrý výber aj dekórov.
Odpovědět
Profilova fotka
a já doporučuju @verunky 👍👌 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@marvac ano, Veru byla tak hodna a nabídla mi vytvoření návrhu 🥰
Odpovědět
Doporučuji pana Luzara návrh zdarma poradí,vysvětlí od Polomi dělal mi nedávno kuchyň mrkni do mého vlogu
Odpovědět
Profilova fotka
@alipo Ahoj, můžu poprosit o jméno nebo kontakt na stolaře, o kterém píšeš. Budu brzo řešit kuchyň, tak začínám zjišťovat možnosti. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Moje negativní zkušenost se studii je, že inzerují vše "na míru", ale pak je všechno problém. Tyhle rozměry nejdou, tohle v téhle šířce/hloubce neděláme. Kde se nevejdete do jejich standardních rozměrů, řeší se nástavci, lištami, které vám uberou úložný prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
@alipo můžu poprosit o kontakt na stolaře? Jsem z Opavy a budeme taky řešit kuchyň. Akorát v tom množství reklam si neumíme s přítelem vybrat koho oslovíme ( až na to přijde řada) Klidně kontakt do zprávy. Budu vděčná 😉
Odpovědět
Ježiš jsem chtěla napsat, že udělal vše jak jsem chtěla a napsala jsem jak jsme chtěly, hrubka, sorry 😄 Pošlu Vám kontakt do zpráv a dívala jsem se teď na jeho stránky a vzpomněla jsem si, ale zeptejte se ho, on tam má, že má návrh zdarma a my byli v tom studiu a on to měl jako že nám ten návrh udělá a nepošle, ale nám ho nakonec poslal na email, už ale nevím přesně jak jsme se domlouvali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?