Bílá kuchyň - leská vs. matná

Profilova fotka
Všechny Vás zdravím. Mam na Vás otázku. Máte zkušenosti jestli je "lepší" kuchyňská linka bílá lesk nebo mat? Byla by v kombinaci Dub Nebraska nebo podobný dekor. Manželka chce mat, protože má strach, že na lesku budou víc vidět nečistoty a ručičky dětí. Já bych byl zase pro lesk, protože mat mi přijde "obyčejný". Mockrát děkuji za všechny Vaše rady, zkušenosti, nápady, motivace. ;-)
Odpovědět
Ja mam mat. Dub mam prirodni a k nemu mi lesk proste nejde. Udrzuje se dobre.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám lesk a co se údržby týče, je to super (2 děti a 2 slintající velci psi)
Odpovědět
Na byte mame lesk, na dome perfect sence matt v kombinaci s dubem halifax. Ten povrch je uzasny, sametovy, bezotiskovy, nakonec jsme ho dali uplne vsude na nabytek a vypada prave neobycejne a prijemne na oko.
Odpovědět
@fandaamarket původně jsem si myslela to samé, co manželka :-) ale zkušenost 99 procent lidí, co ty kuchyně mají, je, že otisky jsou vidět na obojím, ale z lesku se pak ty otisky snáz dostanou pryč:) jinak nebrasku k tomu chválím, je to sice v kombinaci s tím bílým leskem masovka, ale krásná, taky jsem ji měla ve výběru :-) my budeme nakonec mít hamilton :-)
Odpovědět
Doporučuji lesk ,který se udržuje lépe než mat. Na údržbu používám fialový vileda hadrik a celou kuchyň mám otrenou za pět min bez jediné čmouhy. U matných skříněk v pokoji je údržba daleko náročnější. Celkově s bílou barvou člověk neslapne vedle jelikož je a vždy bude nadčasova co se hodí ke všemu .
Odpovědět
:) taky jsem chtěla mat, protože jsem se bála toho samého. Ale známí co mají lesk si nemůžou vynachválit :-). Takže půjdu do lesku. A co si budete dávat za linku nad pracovní desku? Obklad, sklo aj..
Odpovědět
Záleží na kvalitě materiálu. U mátu je dobře nejít do levnějšího,ale jak padlo již výše, dobře se udržuje Perfect Sense.
Odpovědět
Profilova fotka
@vess Asi tam bude protazena pracovni deska.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma A jakou barvou mate vymalovano?
Odpovědět
Profilova fotka
@agnessa Jdeme do Eggeru. Ta matna je Alpska bila. U nas to pouziva vetsina truhlaru a chvali si to. Mrknu na tu Perfect Sense. Diky
Odpovědět
@fandaamarket také máme bílou matnou PerfectSense (MDF Bílá Prémium W 1000 PM/ST2 matt PerfectSense) v kombinaci s dubem nebraska a určitě paráda.
Odpovědět
@fandaamarket bile a imitace betonu.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme lesk + Nebrasku....fotky mám na profilu. Ještě nebydlíme, ale kdybych věděla o PerfectSense, šla bych bych asi do něj. Máme ho vybraný do předsíně na skříně s Halifaxem.
Odpovědět
Mám lesk. Údržba naprosto bezproblémová.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme bílou kuchyň v lesku a na údržbu super... ale do domu jsme chtěli trošku změnu, lesku už je dost, ale bílé se nevzdám, takže bude mat. Budeme mít právě PerfectSense ;-)
Odpovědět
Já mám mat, protože lesklé věci nesnáším. Na první pohled to není vidět, ale není to úplně hladký mat. Ten se hrozně rychle znečistí a oťapá a je pak prakticky nevyčistitelný a velmi blbě se to udržuje. Je to maličkato struktura, a čistí se to musím říct velmi dobře a nic není vidět. Lesk se podle mě čistí taky výborně, možná i líp, ale zase je na něm trochu víc vidět než u mé kuchyně.
Odpovědět
@qeszi v cem je dobry ten perfect sense?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Nevím, zda Ti na to dokážu odpovědět. Chtěla jsem původně lak, ale stolař mi doporučil právě PerfectSense od Eggru, prý s ním má dobré zkušenosti. Povrch je na dotek úžasný, sametový a má speciální úpravu právě proti otiskům prstů, nejde na tom tolik vidět ;-)
Odpovědět
@qeszi aha takze to je folie? Nebo lamino? A jaka je cena oproti laku?
Odpovědět
@bayt https://www.egger.com/shop/cs_CZ//Les... Cenove nam to proti klasice laminu dost hnulo rozpoctem, ale my v tom delame komplet nabytek. Povrch je opravdu skvely, hebky.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Nene, folie ne, od té už ruce pryč ;-) Je to lamino. Cena oproti laku netuším. My jsme ceny neřešili, na cenu kuchyně ještě čekám. My jsme prostě vybrali, to, co si představujeme - až nám přijde cenovka, možná z něčeho budeme muset slevit, ale teď to máme podle našich představ :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dekujeme vsem za odpovedi. Mam uz doma pujceny vzorek - vyse zminovany PerfektSense Alpska bila a ten povrh je fakt uzasny a sametovy, pro me prave takovy neobycejny. Lesk vypada asi luxusneji, ale na tom si uplne nezakladam. Marketa
Odpovědět
@qeszi to se na tu cenu těšte :-D :-D :-D Masakr to není, ale pokud to máte na celou kuchyň a nemáte nějakou malou, tak to cenou zahýbá slušně.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Máme středně velkou kuchyň a do toho ještě policový díl z masivu (věže 280cm x 270cm z toho je 70cm ten policivý díl, potom linku 330cm a ostrůvek 240x90cm) :-D Doufám, že by to mohlo být do 300 tis., samozřejmě bez spotřebičů :-)
Odpovědět
@qeszi Tak třeba já četla, že v ČR je hrozně prosazovaný ten lak. A přitom na Západě spíš frčí lamino, že je to odolnější! Tak nevím. My teda máme folii, ale to byly ty moje předsudky vůči laminu. Ale zatím v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Já jsem měla první kuchyni folii a po sedmi letech jsem ji měnila. Fólie byla odlepená, no hrůza. Tenkrát mě stolař přemluvil opět na folii, od Trachei, prý už to není co to bylo, je kvalitní a už se mi odlepovat nebude - po čtyřech letech mám chuť ji vyhodit, ještě že se budeme stěhovat. Chtěla jsem proto lak, ale stolař mi ukázal skříňky v laku po letech, ten lak se jakoby "vymyl" a třeba na hranách to bylo dost znát. Doporučil nám tohle lamino, prý z něj dělá hodně a zákazníci jsou spokojení. Tentokrát mám stolaře, kterému věřím. Budeme z něj dělat i skříňku pod TV a umyvadla ;-)
Odpovědět
@qeszi 300 tis. ti stacit bude :-) My chteli puvodne jen kuchyni a zbytek obyc. matne lamino. Dovezli kuchyni a byli jsme z toho povrchu nadseni a nedokazali si uz v tom obyc nic vybrat. Mame cely dum (280m2 uzitna) komplet nabytek na miru a tam uz ten rozdil vseho v perfectsense byl jo hodne znat. Jeste neni vse hotovo, ale je to krasny, ja ten lesk taky uz nesnesu, tohle je elegantnejsi.
Odpovědět
@qeszi Právě že tady berou všichni lamino za nejhorší materiál a já nevím proč, když je nejvíc odolný. Možná špatná vzpomínka na lamino z dob komunismu? Tak fólii máme zatím jen dva roky, tak to jsem tedy zvědavá, co to udělá! :/
Odpovědět
@qeszi to by vám mělo stačit. My máme prý velkou kuchyň a ve studiu nám jí nacenili na 202.000 Kč také bez spotřebičů. Mě by teda přišlo strašně líto dát 300 tis. za pár kusů nábytku, ale to je vaše věc. Mě i těch 200 tisíc přišlo strašně moc.
Odpovědět
@radim83 @qeszi My treba nechali nabytek v tomto delat tak, ze vsechny pohledove casti mame perfectsense, zbyle klasicka matna bila. Tim myslim napr. to, ze nepotrebuji v perfectsense mit vnitrech zasuvek, policky na sklenicky, na boty, obleceni atd., ktere jsou schovane za dvirky v perfectsensu.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?