Bílou nebo krémovou kuchyň v lesku?

Jsem už zoufalá. Pořád procházím fotky kuchyní dokola a nedokážu se rozhodnout, jestli zvolit lesklou bílou nebo krémovou (příp. slonovou kost, vanilku apod.)..Kuchyň budu kombinovat s pracovní deskou v barvě dřeva. Bojím se, aby pak bílá nepůsobila studeně. Máte někdo stejné dilema? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ringle85 Ahoj tak uplně nejlepší je si půjčit vzorek dvířek v požadovaných barvách (bílá, slonová kost, magnolie) tam od koho budete kuchyň brát, ať už je to studio nebo truhlář, i když nevim jestli sjou truhláři zásobeny vzorkama, a vyzkouset to přímo v prostoru kde kuchyň bude. Barvy mohou působit různě v různých prostorech - světlo a tak. Když to vezmu obecně bílá barva je studená, ale když se zvolí třeba ta magnolie - je taky bílá, ale už né tak studená. Vanilka už je hodně do žluta (ale záleží na dodavateli). Má rada půjčit si vzorky - dvířka, pracovní deska a podlaha - a vyrazit do budoucí kuchyně. Osobně jsem takhle vybírala obkladové sklo a to co jsem si myslela že bude ono, na místě se mi vůbec nelíbilo.
Odpovědět
Taky jsem toto řešila, ale dám na svůj úsudek až se přijede kuchynář osobně domluvit (tento pátek, nebo v sobotu) a doveze vzorky. Osobně mám raději teplejší barvy, takže už teď vím, že bílá nebude. Zda mě "osloví" slonová kost, nebo třeba béžová, to už si tak jistá nejsem. I když vím, že bílá je teď v módě, tak nechci podlehnout trendům. Neříkám, že bílou v domě mít nebudu, ale bohatě mi postačí na doplňcích, či jako výmalba některých stěn a stropů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w dnešní móda je ošemetná... v podstatě je v módě cokoliv, ale pořád se hodně dělají světlé lesklé kuchyně, ať už je to bílá, slonová kost, magnolie, jasmín, béžová a další a další :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych teď už volila bílou. Líbila se mi už před cca 10ti lety, ale v té době byla "moderní" barva wenge, takže jsme měli tu. Pak se nám znovu líbila bílá, ale vyhrál ořech. Za dva roky se budeme stěhovat a už jsem rozhodnutá pro bílou na 100%, protože pořád vypadá dobře, stačí změnit doplňky.
Odpovědět
Profilova fotka
i bilych je hodne odstinu od ledove az po prijemnejsi ne tak bilou...ja osobne bych tedy volila ty prijemne bile..treba i v matu.ale zalezi, jak mate koncipovany interier, barva dvirek i styl by se tam mely idealne jeste nekam promitnout...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, souhlasím s názorem, že záleží na místnosti. Já jsem po stejném váhání jako máš ty zvolila vanilkovou a kdybych to mohla vrátit, dala bych jedině bílou. Máme malou kuchyň a když tam vejdu, působí to na mě ospale, zažloutle.... prostě to není ono, ta bílá by to rozzářila.
Odpovědět
Profilova fotka
tak s barvama jsem taky koncích,prvně jsme chtely ordo lesk,pak sem koukala po bílé ale nechtel jsem ji z duvodu že kmkoliv přijdu všichni ji mají ,tak jsem zvolila fialovošedou ale kdoví jak to dopadne možná přece jen bude bílá lesk+wenge korpus a horní skřínky třeba černý lesk ale aby to nebylo fádní a to co ma každej nechám si udelat na některá dvířka a zada baru overface ale kuchyn mame velkou odně světla takže se dá čarovat s barvama
Odpovědět
Já taky uvažovala nad lesklými béžovými dvířky s kombinací wenge korpusů a pracovní desky, ale když mi udělali návrh, tak mi to přišlo jako tmavá díra....nakonec zvítězily bílá lesklá dvířka a korpusy, deska a záda linky v javoru, ze kterého máme i dveře. Bydlíme tu rok a jsem šťastná, že jsem nakonec došla ke světlé kuchyni....
Odpovědět
@ringle85 Mám vanilkovou v lesku, ale spíš je to něco jako slonová kost, není tak žlutá spíš do béžova a v kombinaci se dřevem (ořech) to vypadá krásně. Nemám ještě v albu foto, ale bílou jsem nechtěla, připadala bych si jako v laboratoři, jsem zastáncem teplých barev. Kuchyň mám malou, ale je propojena s OP a tam je světla dost. Jinak máme ve stropě bodovky a led pásek nad pracovní deskou a světla je dost. Světlé mám jen horní skříňky, dolní jsou v barvě dřeva.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám bílou koženku trachea - je to ale mat...a jsem ráda, že jsem si nakonec mat dala...bydlíme na vesnici a přijde mně to útulnější..navíc ta bílá není úplně bílá jako třeba zdi,ale přijde mně to spíš jako lehce slonová kost-foto mám v albu....
Odpovědět
Profilova fotka
Co vím z různých diskusí pod články a sociálních sítí, tak mnohem populárnější než čistě bílá jsou v lesku právě tyhle krémové, vanilkové atd.
Odpovědět
Děkuji vám za rady. Každá rada je teď dobrá. I když pořád váhám. Kuchyň máme napůl propojenou s obývákem (jedna stěna prostě chybí), ale přitom ji máme docela malou. Koukám na fotky bílých kuchyní, pak se rozhodnu pro bílou, ale najednou se mi objeví např. magnolie a pak jsem prostě v pasti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ringle85 Jak řikám vzorky a zkoušet :-)
Odpovědět
@ringle85 Doporučuju si objednat vzorník, na stránkách Trachei je pro objednávku zřízen přímo formulář k vyplnění, sice je pro prodejce, ale já to vloni zkusila a zaslali mě asi 150 odstínů a pak si vybrané ostíny naskládat vedle sebe a zkoušet a zkoušet. Já napřed taky chtěla bílou, potom slonovou a ve finále máme capuccino, viz. album
Odpovědět
Doporučuji jít se podívat na konkrétní vzorky materiálu, měla jsem určitou představu o kuchyni a po návštěvě obchodu s materiálem jsem změnila názor a udělala to úplně jinak.
Odpovědět
@jjiittyy Díky za tip. Snažila jsem se to na jejich webovkách najít, ale bohužel bez úspěchu :( Mohla bys mi poradit, kde to hledat? ;-)
Odpovědět
@ringle85 máš to v IP ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?