Bílý lesklý materiál dvířek

Profilova fotka
Střecháčci , prosím o radu - kdo má BÍLOU LESKLOU KUCHYŇ - jaký to máte materiál ? Já si vybrala od fy GRENA - líbí se mi zaoblené hrany... Mám pocit, že se mě to náš truhlář snaží rozmluvit - že ten materiál je víc náchylnější na poškrábání atd...máme i koupelnovou skříňku, ale zatím ji nepoužíváme. Budu ráda za vaše jakékoliv poznatky. Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@papi16 Spíš jde o to že folie je náchylná na odchlípnutí... po čase strácí svou pružnost a žačne se narovnávat - není ničím lepená jen teplem nalisovaná. Folii nebrat :-)
Odpovědět
@papi16 Mám bílou lesklou, lak, to jen pro začátek. Problém ale u tebe není to, že chceš radu, ale že potřebuješ schválení pro folii. Rozumnou radu ti napsala verunky, je na tobě jestli ji chceš či nechceš přijmout. Co se týká truhláře, asi ví proč ti to říká, ve finále je mu jedno co ti prodá, jen se ti snaží poradit. Ale náš zákazník, náš pán, takže rozhodnutí je na tobě, jen nečekej, že někdo rozumný ti schválí folii místo laku. Kuchyň nekupuješ na měsíc, takže pár tisícovek navíc je na zvážení, no přinejhorším si koupíš folii a za nějakou dobu dvířka vyházíš a necháš si udělat nové v laku, to se taky dá... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@papi16 Ještě pokud mužu ještě vsuvku... lesklá nemusí bít jen Folie a Lak je třeba Akrylát nebo Umakart ..osobně mám Umakart je to paráda na udržbu jen tak se nepoškrábe, ale neni tak lesklý jako třeba Lak.
Odpovědět
@verunky fuj, umakart mi nesmí do baráku :-D Navíc když bílou plochu, tak to děláš kvůli lesku přeci, na údržbu kašlu, jsem mužského rodu a lak se udržuje dobře, prostě ho jen občas utřeš 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp https://static.4nets.sk/photo/60/7394... ja vím ... když bych delala novou kuchyn a nekoukala na cenu tak lak :-)
Odpovědět
Nez jsme jeli za truhlarem myslela jsem,ze rozhodne budu mit bilou lesklou lakovanou,ale potom,co mi odvypravel budu mit folii,podle me zalezi na kvalite,me lak rozmluvil skrz technicke poskozeni,folie je odolnejsi,za 15let si nepamatuje reklamaci, navic pro me byla rozhodujici i cena,ktera je za lak dvojnasobma,to si radsi za deset let vymenim nejaky dvirka s folii.
Odpovědět
Jeste jsem si vzpomnela na stálost barvy,co rikal truhlar,tak u folie je stala.
Odpovědět
Profilova fotka
@markeeza Asi záleží kolik kuchyni ve folii udelal ja mám zkušenost opačnou :-) ale jak psal @lopp můžu jen poradit :-)
Odpovědět
@markeeza @papi16 @verunky pracovala jsem v kuchynskem studiu Hanak, tenkrat jsem se byla podivat i ve vyrobe, jak delaji kuchyne (delali vsechny - laky, lamina i folie), proste kvalita. Tenkrat delal muj bracha novou kuchyn, takze bylo jasne, ze vezme od nich. A vybrali jsem folii -ted po 5 letech ma na nekterych mistech folii odchlipnutou - hlavne tam, kde jsou teplotni rozdily - u trouby, a potom u mycky. Takze za mne folie NE. Delala jsem i nekolik kuchyni v lesklem laminu a vypada to super. Samozrejme kdyz jsou finance, tak jednoznacne lak. Levnejsi varianta - leskle lamino nebo umakart (ackoliv to slovo lidi maji spojene s umakartovym jadrem, tak je to opravdu "blbuvzdorny" material).
Odpovědět
Profilova fotka
ha, tak koukám, že jsem vůbec nevěděla, jaké jsou možnosti. Bavili jsme se s truhlářem a ten nám dělal dvojitou cenovou kalkulaci - potahované dvířka a ohraněné. Že jsou možnosti folie a ještě laku jsem netušila. Byla jsem překvapená, že cena i za potahované dvířka je přijatelná a byla ráda. No a ted se tedy zeptám ještě na lakované dvířka a to myslím, že už tak nadšená nebudu :-D
Odpovědět
@dizi jasny to potom chapu,ja mam kolem sebe lidi,co od nej tu kuchyn maji uz x let a zadnej problem,proto jsem chtela jeho,o teplotnich rozdilech vim,jevpotreba byt opatrnejsi, ale potom,co vim bych zase nesla do draheho laku,kor s detma,ale treba budu mluvit za par let jinak ;-)
Odpovědět
@verunky dost,je vyhlaseny a jeho praci ma spoustu znamych doma,tak mu verim,uvidime no;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lopp nepotřebuji nic schvalovat, chci poradit - protože zkušenosti uživatelů jsou nejlepší recence a nejsem první, kdo řeší tuhle problematiku. V dnešní době " připlacení si " není záruka kvality, proto ráda dám na doporučení, každopádně děkuji za radu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi děkuji za radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky moc a moc díky za rady a čas ;), mě osobně nejde ani tak o lesk jako spíš o ty hrany - těm jsem se chtěla prostě vyhnout ....včera jsem byli v obchodě a na vzorcích LAK byly stříbrné hrany, taky to nevypadalo špatně, ale finančně si moc vybírat nemůžeme... Zajimal by mě názor, jak by vypadal bílý AKRYLÁT / UMAKART ohraněný tmavě hnědou hranou ( Ořech aida tabákový ) - stejný jako korpusy skříněk a stejný pracovní deska - popřípadě, jestli byl někdo tak odvážný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@papi16 vypadalo by to jako "mini" rámeček, takže v tom nevidim problem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji opět za radu a čas, já jsem klasická váha, nějak to nemůžu rozhodnout :(
Odpovědět
Profilova fotka
@papi16 většinou platí že to co ti padlo do oka jako první, tak to nakonec vyhraje :-) někdo to vybere hned a jiní se pres velkou objižďku se k tomu vrátí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak Já jsem taky nahlodana. V byte jsem mela provance kuchyni a ted jsem chtěla bili lesk v kombinaci s rurustikálním nábytkem a všichni okolo mi říkali, že je to škoda. Ze k nam se moderní kuchyně nehodi... Tak me to nahlodalo, že jsem šla do znovu "anglické kuchyně "ale nějak mi to furt nejde k srdci, mam tedy nádherné úchytky, slazenou podlahu s deskou... Ale pořád koukám po moderních kuchyních a zas mám strach, že když si dam lesk, za rok se mi omrzí... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@betotemi mam bilou lesklou kuchyni - ale proto, ze se k nam domu nehodi provence styl, ktery mam moc rada - pokud se to k vam nehodi, provence se urcite neokouka - pokud vim, tak moc hezke provence kuchyne meli Schmidt kuchyne.
Odpovědět
Profilova fotka
@kj děkuji za názor!! To je to ceho se bojím, že se lesk okouka, mam v albu návrh kuchyně, ale s černou deskou, nakonec jsem vybrala svetlonce šedou, bude nám ji dělat LAmont.. A je zajimave, že obývák, koupelny, zádveří si jinak než v provance představit nedokážu :) sem prostě blázen.. I schodiště bude bile a stupně morene do barvy podlahy,.... Ach jo :D
Odpovědět
Profilova fotka
@betotemi nemyslim, ze se lesk okouka - ale urcite bych udelala kuchyni tak, aby korespondovala s ostatnimi pokoji - myslim, ze jednotny styl v celem byte je urcite lepsi 😊
Odpovědět
ahoj všem, tak moje dilema je lesk nebo mat? poradí někdo? Moje mamka si nechala udělat matnou, že na ní nebude nic moc vidět a je to fakt, na lesklé prý je vidět každý prst, ale to asi platí hlavně u barevných. Mě se líbí právě lesklá, ale zase chci něco praktického, mám jedno malé dítě a druhé na cestě, tak bych nechtěla, abych v následujících x letech pořád lítala jen s hadrem kolem kuchyně. To mě bude stačit všude jinde po baráku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@markettas Lesklou kuchuň mám rok a nezdá se mi nějak víc náročná na údržbu :) Naopak setřeš a je to :) Mmch. děti mám 3
Odpovědět
Profilova fotka
@markettas mám dvě male děti a lesklá bílá,nejlepší co muže bejt,taky jsem se bála ale po přečtení milionu diskuzí měli pravdu že je to super,prst obtištění totiž na lesku nezustane vidíš ho cca 5vteřin pak se ztratí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?