Dobrý den, řežíme kuchyň a už několiktáou variantu. Tuto poslendí řešíme kvůli radiátoru pod oknem, že by se nezadělal. Bude hodně nepraktické mít dřez v takovémto samostatném ostrůvku?
Děkuji všem za rady.
@anetvitt Já myslím, že umístění dřezu je Ok v kontextu varné plochy- budeš ho mít hned za zadkem, takže s hrnci se tolik nenaběháš. Trochu dál je to do ledničky, ale tuším, že to budou tak max 3 metry? To se trochu naběháš, ale mně by to třeba nevadilo. Odkladových ploch tam je dost, tak si to prostě připravíš dopředu.. Já bych se s takovým rozvržením asi srovnala.
Taky jsme v bytě řešili linku přerušenou oknem a radiátorem pod ním. Nakonec jsme zvolili řešení kdy jsou vynechané pouze spodní skříňky, ale pracovní deska prostor přemosťuje. Díky tomu se nám zvětšil pracovní prostor. V místě nad radiátorem je v desce větrací mřížka aby teplý vzduch mohl stoupat. Pod deskou pak máme doloženy malé schůdky, které používáme, když potřebujeme vybrat něco z nejvyšších skříněk (kvůli odkládacímu prostoru je máme až po strop).
@hanro@vineta pokud vaříte knedlíky na sporáku a do trouby dáte na pekáči maso a po dvou hodinách ho vyndáte, tak je to opravdu úplně jedno, ale dneska jsou už také poněkud sofistikovanejší způsoby přípravy, kdy něco děláte na sporáku, pak to dáte do trouby a ještě doděláváte opět na sporáku a není nic debilnějšího než s tím horkým chodit přes celou kuchyň tam a zpátky nota bene s malými dětmi motajícími se pod nohami či domácím mazlíčkem, to je asi tak vše, co k tomu má cenu říkat, protože pro vás to cenu nemá evidentně žádnou ;-)
možná by stálo zato, dát sem dispozici s rozměry kuchyně včetně uvedení odpadu a zkusit zkontaktovat Verunky, aby vám navrhka lepší řešení. Mne se třeba tato varianta nelíbí a věřím, že se dá vymyslet určite něco lepšího. kuchyn vypadá velká, dala by se vymyslet varianta s ostruvkem např. To je RD nebo byt? Mne osobně by vadila vzdalenost lednice a trouby od sporáku a dřezu.
@plaintruth Tak to nejsou žádné dnešní způsoby, není snad nutné nasazovat hned ten blahosklonný tón. Já takové věci vařím vcelku výjimečně, tak tomu nemám potřebu přizpůsobovat kuchyň, těch pár kroků bych jednou za čas zvládla, takže by to pro mě nebyla priorita. Samozřejmě když to někdo používá často, tak si tomu kuchyň přizpůsobí.
@plaintruth Tak to mi vadí úplně nejméně :) málokterá jídla dělám jak na sporáku tak v troubě ;)
@jakuda to by bylo asi v pohodě, dala bych tam malou skříňku, max. ji neotevřu na 100% to mi nevadí :)
@plaintruth ne, pod var. deskou budou všude šuplíky a vedle jedna 40cm skříňka. Tady to tak není, protože ve free plánovači nemají stejné skříňky jako v nábytku, kde budeme objednávat.
@anetvitt mě se tahle druhá varianta líbí víc jen s tím, že bych překvapivě varnou desku dal blíž k troubě... :-D ..protože takhle se mi ten pracovní prostor zdá zbytečně nasekanej
@anetvitt Aha, pokud tam radiátor ještě fyzicky není, tak ho tam nedávejte a ohřev okna aby se nerosilo vyřeště nějakým sálavým infra-panelem, který zavěsíte na stěnu naproti oknu. Například toto: http://www.design-topeni.cz/topne-pan...
@plaintruth Taková jídla nevařím denně. Něco jiného je chystat kuchyň v novém domě, něco jiného je dělat rekonstrukci a nemoci s něčím třeba hýbat (což tady evidentně jaksi je ;-) ) A na druhou stranu, člověk se přizpůsobí tomu, čemu chce. Dneska je trend držet se nějakých zásad (dost často přes to nejede vlak), udělat co nejméně pohybu apod. Mám teda kliku, že ani jedna dcera ani žádný mazlíček nepřišel v kuchyni k úhoně :-D To jen tak pro odlehčení :-) Nemám potřebu se zde s někým přít ani nasazovat výsměšný tón, jen jsem se prostě zeptala.
@anetvitt Ok, to byl jen nápad. Nicméně bych tu myšlenku hned nezavrhoval. Když jde radiátor vyměnit, jde i odstranit a získali byste tak jednodušší prostor který by Vás neomezoval při realizaci kuchyně.
@anetvitt Druhá varianta vypadá příjemněji, jen počítej s tím, že skříňka ti hodně tepla sežere. Pokud máš tu možnost, přesunula bych radiátor pod to druhé okno.
@plaintruth Tak to mi přijde nesmyslný, měla by to daleko k umyvadlu a nosit hrnce na slévání horký vody, což se při nesofistikovaným způsobu vaření dělá vcelku často, přes půl místnosti není zrovna praktický.
já jen se svou troškou do mlýna :-) . Sofistikovaně nevařím, takže vzdálenost trouby od varného centra bych neřešila. Co ale vařím neustále jsou přílohy, takže já bych řešila naopak vzdálenost varného centra ke dřezu, právě kvůli slévání horké vody.
mě se víc líbí ta první varianta, přeci jen je linka prostornější a místa neni nikdy dost, jen bych i pod to okno dodělala skříňku s mřížkou v prac. desce......
@anetvitt a proč neuděláš tu část se dřezem ode zdi směrem do prostoru, jakoby ostrůvek? Podle mě tam máš prostoru hromadu, vypadalo by to lépe, stůl by ti na to mohl krásně navazovat... Horních skříněk tam máš dost i bez těch nad dřezem ;-)