Bude tato dispozice nepraktická?

Dobrý den, řežíme kuchyň a už několiktáou variantu. Tuto poslendí řešíme kvůli radiátoru pod oknem, že by se nezadělal. Bude hodně nepraktické mít dřez v takovémto samostatném ostrůvku? Děkuji všem za rady.
Odpovědět
1
2
Ještě dodám, že dřez není v lince proto, že hledáme co nejkratší cestu odpadu od původního, bude se znovu tahat tak aby se dosáhlo potřebného sklonu.
Odpovědět
co se dřezu týče, tak je to asi úplně jedno, co mi vadí nejvíc je, že je trouba na druhý straně kuchyně než sporák..
Odpovědět
@plaintruth A proč to vadí? =-)
Odpovědět
@anetvitt Já myslím, že umístění dřezu je Ok v kontextu varné plochy- budeš ho mít hned za zadkem, takže s hrnci se tolik nenaběháš. Trochu dál je to do ledničky, ale tuším, že to budou tak max 3 metry? To se trochu naběháš, ale mně by to třeba nevadilo. Odkladových ploch tam je dost, tak si to prostě připravíš dopředu.. Já bych se s takovým rozvržením asi srovnala.
Odpovědět
@plaintruth Taky nechápu.. horký plech může odkládat na vál na linku a jiný důvod mě nenapadá..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme v bytě řešili linku přerušenou oknem a radiátorem pod ním. Nakonec jsme zvolili řešení kdy jsou vynechané pouze spodní skříňky, ale pracovní deska prostor přemosťuje. Díky tomu se nám zvětšil pracovní prostor. V místě nad radiátorem je v desce větrací mřížka aby teplý vzduch mohl stoupat. Pod deskou pak máme doloženy malé schůdky, které používáme, když potřebujeme vybrat něco z nejvyšších skříněk (kvůli odkládacímu prostoru je máme až po strop).
Odpovědět
@hanro @vineta pokud vaříte knedlíky na sporáku a do trouby dáte na pekáči maso a po dvou hodinách ho vyndáte, tak je to opravdu úplně jedno, ale dneska jsou už také poněkud sofistikovanejší způsoby přípravy, kdy něco děláte na sporáku, pak to dáte do trouby a ještě doděláváte opět na sporáku a není nic debilnějšího než s tím horkým chodit přes celou kuchyň tam a zpátky nota bene s malými dětmi motajícími se pod nohami či domácím mazlíčkem, to je asi tak vše, co k tomu má cenu říkat, protože pro vás to cenu nemá evidentně žádnou ;-)
Odpovědět
možná by stálo zato, dát sem dispozici s rozměry kuchyně včetně uvedení odpadu a zkusit zkontaktovat Verunky, aby vám navrhka lepší řešení. Mne se třeba tato varianta nelíbí a věřím, že se dá vymyslet určite něco lepšího. kuchyn vypadá velká, dala by se vymyslet varianta s ostruvkem např. To je RD nebo byt? Mne osobně by vadila vzdalenost lednice a trouby od sporáku a dřezu.
Odpovědět
@plaintruth Tak to nejsou žádné dnešní způsoby, není snad nutné nasazovat hned ten blahosklonný tón. Já takové věci vařím vcelku výjimečně, tak tomu nemám potřebu přizpůsobovat kuchyň, těch pár kroků bych jednou za čas zvládla, takže by to pro mě nebyla priorita. Samozřejmě když to někdo používá často, tak si tomu kuchyň přizpůsobí.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě mě napadlo, v návrhu máte v rohu za oknem skříňku. Ale pokud tam před ní bude radiátor, tak ji asi neotevřete.
Odpovědět
@plaintruth Tak to mi vadí úplně nejméně :) málokterá jídla dělám jak na sporáku tak v troubě ;) @jakuda to by bylo asi v pohodě, dala bych tam malou skříňku, max. ji neotevřu na 100% to mi nevadí :)
Odpovědět
@jakuda to spíš vypadá, že dvířka jsou pod tou varnou deskou a u tý stěny už je jen za roh.. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě tedy můžeme udělat tuto variantu s tím, že pořídíme menší radiátor který bude za skříňkou a nad ním mřížka v lince.
Odpovědět
@plaintruth ne, pod var. deskou budou všude šuplíky a vedle jedna 40cm skříňka. Tady to tak není, protože ve free plánovači nemají stejné skříňky jako v nábytku, kde budeme objednávat.
Odpovědět
@anetvitt mě se tahle druhá varianta líbí víc jen s tím, že bych překvapivě varnou desku dal blíž k troubě... :-D ..protože takhle se mi ten pracovní prostor zdá zbytečně nasekanej
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt Aha, pokud tam radiátor ještě fyzicky není, tak ho tam nedávejte a ohřev okna aby se nerosilo vyřeště nějakým sálavým infra-panelem, který zavěsíte na stěnu naproti oknu. Například toto: http://www.design-topeni.cz/topne-pan...
Odpovědět
@plaintruth Taková jídla nevařím denně. Něco jiného je chystat kuchyň v novém domě, něco jiného je dělat rekonstrukci a nemoci s něčím třeba hýbat (což tady evidentně jaksi je ;-) ) A na druhou stranu, člověk se přizpůsobí tomu, čemu chce. Dneska je trend držet se nějakých zásad (dost často přes to nejede vlak), udělat co nejméně pohybu apod. Mám teda kliku, že ani jedna dcera ani žádný mazlíček nepřišel v kuchyni k úhoně :-D To jen tak pro odlehčení :-) Nemám potřebu se zde s někým přít ani nasazovat výsměšný tón, jen jsem se prostě zeptala.
Odpovědět
@jakuda Radiátor už tam je ale 90cm široký takže by nám ani nepadl do 80 skříňky, proto bysme dali měnší.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt Ok, to byl jen nápad. Nicméně bych tu myšlenku hned nezavrhoval. Když jde radiátor vyměnit, jde i odstranit a získali byste tak jednodušší prostor který by Vás neomezoval při realizaci kuchyně.
Odpovědět
@anetvitt Druhá varianta vypadá příjemněji, jen počítej s tím, že skříňka ti hodně tepla sežere. Pokud máš tu možnost, přesunula bych radiátor pod to druhé okno.
Odpovědět
@plaintruth Tak to mi přijde nesmyslný, měla by to daleko k umyvadlu a nosit hrnce na slévání horký vody, což se při nesofistikovaným způsobu vaření dělá vcelku často, přes půl místnosti není zrovna praktický.
Odpovědět
@vineta to máš pravdu ;-) ..ale to se dá i při tom nesofistikovaným způsobu vaření vyřešit několika jinými způsoby ;-)
Odpovědět
Mě spíš tedy přijde, že se u obou variant bude hodně běhat od lednice ke dřezu. Nešla by dát lednice z druhé strany kuchyně?
Odpovědět
Jinak určitě by bylo nejlepší, kdyby na to mrkla @verunky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt Ahoj napis mi do IP jestli chces poradit, ale posledni obrazek je lepsi nez ten prvni :-)
Odpovědět
já jen se svou troškou do mlýna :-) . Sofistikovaně nevařím, takže vzdálenost trouby od varného centra bych neřešila. Co ale vařím neustále jsou přílohy, takže já bych řešila naopak vzdálenost varného centra ke dřezu, právě kvůli slévání horké vody.
Odpovědět
mě se víc líbí ta první varianta, přeci jen je linka prostornější a místa neni nikdy dost, jen bych i pod to okno dodělala skříňku s mřížkou v prac. desce......
Odpovědět
Přípojuji tedy ještě nákres s rozměry a aktuální pozicí vody a odpadu :)
Odpovědět
Ještě jsem zapomněla - tam kde jsou nyní voda a odpad je okno (není v nákresu), proto nechci kuchyň na druhé straně kvůli možnosti horních skříněk
Odpovědět
Profilova fotka
@anetvitt a proč neuděláš tu část se dřezem ode zdi směrem do prostoru, jakoby ostrůvek? Podle mě tam máš prostoru hromadu, vypadalo by to lépe, stůl by ti na to mohl krásně navazovat... Horních skříněk tam máš dost i bez těch nad dřezem ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?