Čajová konvice na indukci - doporučení

Vybírám čajovou konvici na indukci. Máte doma? Můžete konkrétní doporučit? Co jsem vysledovala, tak je velký rozdíl v provedení zátek. Byla bych ráda, kdyby se zátka otevírala z větší vzdálenosti, např. u rukověti. Mám strach z opaření párou. Vybrala jsem Home Profi od Tescomy (viz obrázek), ale nejsem si jistá nerezovým provedením. Je lepší smalt? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin jednoznacne nejlepsi je nerez. my mame ikea. ta ma ale nasazovaci zatku a tlak pary ji vystreluje...
Odpovědět
@puhelin My máme taky od tescomy a je super, můžu doporučit :) Se smaltem nemám zkušenosti.
Odpovědět
@jumpmans Na tu jsem také koukala. Musí to být asi nebezpečné, ne? Některé zátky mají malinkou dírku.
Odpovědět
@hanih Jakou konvici máte? Mám veškeré nádobí nerezové a nedaří se mi ho dobře umýt.
Odpovědět
Mám konvici Milano Bergner (fialová - 2.6l) a jsem nadmíru spokojená. Zátka se otvírá kousek nad vývodem, nicméně jsem se za rok používání ani neohřála, ne ještě opařila.
Odpovědět
@msmiska O tom způsobu otevírání jsem neuvažovala, na první pohled mě to odradilo. Ale jestli je to v pořádku, popřemýšlím o tom. Je jich víc na výběr. Nerez vám vyhovuje?
Odpovědět
@puhelin mám přesně tuhle asi 8 měsíců .... otvírání je fajn .... výhrady bych měla k nerezu, pokud jsi ji neviděla naživo, je to jen takovej tenoučkej plech (oproti nerez hrncům co mám je lehoučká) a ta povrchová úprava je taková, že se nedá rozhodně naleštit jak na fotkách, hodně zůstávaj kapky .... jakože hodnotila bych ji tak, že funkčně ok, ale provedení je takové ani vyloženě fórové (nikde nic neklechtá, neloupe, neodpadává), ale žádné ohromující .... prostě funkční kus nádobí střední třídy
Odpovědět
@ekyticka Zítra se na ni chystám jet podívat. Viděla jsem už od Orionu, ty vypadají pevnější, ale ta povrchová úprava je hrozná (barva se rychle oprýskává). Tak jsem na Tescomu zvědavá. Přijde mi, že by to měli vyrábět kvalitněji - za tu cenu. Ale děkuji, zas mám o čem přemýšlet...
Odpovědět
@puhelin Máme tuhle http://eshop.tescoma.cz/napoje/pripra... Máme od tescomy veškeré nádobí a s mytím nemáme potíže. Dostali jsme k tomu ještě nějaký jejich přípravek, tak jsem to tím občas přetřela, ale teď už ho nepoužívám a je to pořád dobré. S konvicí jsme měli jediný problém a to když jsme ji nechali u sporáku při smažení. Ta mastnota šla z povrchu dost špatně :)
Odpovědět
@hanih Ten přípravek na mytí je také od Tescomy? Jak se u této otevírá víčko (zátka)?
Odpovědět
Mě se žádná konvice na indukci nelíbila. Nakonec jsem se zamilovala do konvice od Russell Hobbs, která funguje standardně do zásuvky a jsem s ní spokojena. Přijde mi, že je i jednodušší na zapnutí, to znamená, zmáčkneš jednu páčku. Nedovedu si představit, že bych ji měla mít stále na indukci, vadila by mi tam, a hlavně těch tlačítek než to zapneš je víc :-) (To jsem lenoch, co :-), ale opravdu mi přijde praktické ji mít takto zvlášť. Jinak se poslední dobou objevují informace, že vaření na indukci není zdravé, takže alespoň tu vodu na čaj mám bez elektrosmogu :-p https://www.netonnet.no/art/hjem-og-h... Ta černá vypadá také zajímavě: http://www.emimino.cz/bazar/varna-kon...
Odpovědět
@korodujicividle My dosud fungovali také s varnou konvicí, ale mám hrozně tvrdou vodu a věčně celou spirálu vyvařuju kyselinou citronovou. Také mi vadí, že na ni jen sedá prach, překáží mi na pracovní ploše. Zas tak často vodu v konvici nevaříme, takže neplánuju ji mít na desce. Chci ji jen vytáhnout ze šuplíku a po použití uklidit. Ale chápu argument toho snadnějšího zapnutí. U mně jsou to dvě tlačítka - start a booster. Každou chvíli někdo přijde s argumentem, co je či není zdravé (vejce, mléko, maso, ...), už to nevnímám. Pro jistotu nepoužíváme mikrovlnku. ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin Jo, ten přípravek je přímo od Tescomy. Zátka se otevírá stiskem rukojeti (když se pozorně podíváš, tak ta vrchní část rukojeti je taková vystouplá, tak tím).
Odpovědět
@hanih Děkuji. Nakonec jsem si vybrala tu vaši konvici. Ta na horním obrázku je matná, nevypadá hezky. Ale hlavně jsem vybírala podle otevírání toho víčka - ta vaše ho otevře asi nejvíc ze všech a je to asi nepraktičtější otevírání. Takže je rozhodnuto. Děkuji ještě jednou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?