Červená kuchyň v matu nebo lesku?

Ahoj všem. Budeme pořizovat kuchyň do novostavby. Obývák i s kk má 27m2 (pro představu.) Kuchyň mám vymyšlenou, navrhnutou, bude to jasná sytá červená v kombinaci s krémovými skříňkami a pískovou deskou...v červené barvě bude asi polovina celé kuchyně. Zatím máme návrh v lesku, prý se lesk lépe udržuje a otisky jsou prý vidět i na matu. Máte někdo zkušenost s červenou kuchyní v matu? Stále váhám co zvolit. Mat se přeci dá udělat taky jako hladký povrch, ne (mělo by být dobré na údržbu?) ? Mně se třeba hodně potí ruce a celá kuchyň bude bezúchytková, tak aby nebyla celá osahaná a člověk nemusel neustále leštit. Prosím o zkušenosti hlavně majitele výrazných barev jako právě červená v kuchyni. lesk či mat - jednak co se týče údržby, viditelnosti otisků a taky co se týče velikosti prostoru, není to příliš..celá celkem velká kuchyň v lesku? Díky za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
já měla sytou tmavší červenou v lesku v nájmu a už nikdy více. a to měla úchytky. bez úchytek ani v hororovém snu :-(
Odpovědět
No a nějaká zkušenost s polomatem, matem v červené?
Odpovědět
Mame bilou a červenou v lesku.Na červené je vidět fakt vše :/
Odpovědět
No vypadá to teda bledě s lesklou variantou :-) děkuju za názory! Pořád uvažuji i nad tím matem, nemám zkušenosti, co se týče údržby ale...jestli to není o moc horší. A třeba nechat kombinaci matná červená, ale lesklá krémová k tomu, půl na půl, máte někdo?
Odpovědět
Já jsem teda slyšela, že se hůř udržuje lesklá barevná/tmavá. Že vždy je mat mnohem lepší. Znám spoustu lidí co mají matnou výraznou kuchyni a nemají tam nic vidět. Nikdy jsem neslyšela, že by to bylo obráceně - tj nějaký nesmysl ne... všechny kamarádky mají matnou kuchyni, protože chtěli mít pohodlnější údržbu, jinak se jim více líbil lesk. Kombinace lesku a matu být může, většinou se to dělá tak, že třeba horní skříňky jsou v lesku a spodní část kuchyně mat, když se to udělá s citem, tak to může vypadat pěkně.
Odpovědět
taky si dovedu představit, že mat červená bude lepší, že na tom bude méně vidět...akorát nevím, byla jsem odrazována od matu---že je porézní a ne úplně hladký, tudíž čištění nečistot je pak horší. mají s tím kamarádky zkušenost? @vitezove
Odpovědět
a máte zkušenost i někdo s polomatem? jaký je rozdíl oproti matu? jestli je třeba hladší
Odpovědět
@pucifal můžu se zeptat, ale jako naši mají taky matnou - takovou... zelenou. A čistí se to dobře. Samozřejmě, prostě jak to není hladké, tak se to může teoreticky čistit hůř... ale podle mě to jen znamená, že se to víckrát musí přejet hadříkem. Jen jestli vás neodrazují proto, že ty lesklé jsou většinou dražší :-DD. Ale já jsem s čištěním u našich neměla nikdy sebemenší problém a hlavně jsem tam toho teda ani moc nečistila. Lesklé jsou super, na čištění možná trochu snažší (prostě to jde dolů rychleji), ale jinak rozdíl nula nula prd. Fakt bych se toho nebála. A jsou teda i matné co jsou uplně hladké, záleží jen na materiálu. Jestli chcete tak se zeptám kamarádky co má matnou světlou kuchyni, jak se jí čistí, ale věřím, že to je fakt v pohodě.
Odpovědět
@vitezove moc díky :-) ono je to asi vylej nalej, já s dražší nemám problém...vlastně mám už kuchyň rezervovanou, v lesku..ale jde dělat změny a pokukovala jsem i po matném, tak jsem ráda za zkušenosti, abych si vybrala správně :)
Odpovědět
@pucifal Ahoj, momentálně teď v nájmu máme červenou matnou a je to děs. Samo záleží i na materiálu - tohle je beztak něco nejlevnějšího, Ale i tak. Bydlíme tu skoro 6 let a nájemníci před náma byli nějaké čuňátka, doteď tu kuchyň nemůžu úplně vyčistit. A musím taky říct, že jsem na červenou alergická. Pořádně si barvu promyslete, přeci jen to není na pár let.
Odpovědět
@zmrj červená je prima, každého vkus :)
Odpovědět
@zmrj děkuju za zkušenost! stále víc slyším proti červené mat, nakonec půjdu asi do lesku otázka je jestli dát vysoký lesk, když už...nebo jen lesk :-) a červenou mám promyšlenou dobře, doufám, že vydrží věky...nechtěla bych celočervenou kuchyň, ale tím, že bude jen část a doplněno neutrálními světlými barvami, tak budu spokojená
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pucifal moje máma měla červenou v pololesku. ale byla to stará komunistická sektorovka, netuším jaký materiál. udržovat to šlo. rozhodně líp než mě moderna v lesku :-N rozhodně bych nešla do hlubokého matu ani obyč matu, fakt nějaký hodně hladký, spíš k pololesku. chtělo by to prostě ten povrch fakt vidět a osahat ;-)
Odpovědět
@pucifal Tak v tom případě to bude super. ;-) Držím palec aby byla taková jakou si vysníš a hlavně... aby se v ní dobře vařilo :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně ošahat materiál.. osobně u nás ve studiu červené jak zářivky tak bordo -to je katastrofa na udrzbu..prah tam je videt, prstíčky..proste vsechno... mat mám jen svítivku (bordo nevedeme) a tam nic neni vidět.. co mam zkušenosti (delam v kuchynskym studiu) tak je pravda ze lesky jen svetlý odstiny -bílá, vanilka, písek super na udrzbu..naopak tmavé - cervená modrá a dál - to je konečná... a maty to maji obraceně..na matech svetlých je toho vetsinou videt kupa, kdezto na tmavých skoro nic... osobně jsem chtěla tmavou.. lesklou... po tom co jsem si to otlaplkala na studiu , mam matnouuu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
V zájmu zachování vašeho psychického zdraví červenou nikdy!!! Máme šest let v lesku v kombinaci s černou naproti okna... Mám radši pořád zatahle žaluzie a modlím se, aby nesvítilo slunce, když přijde návštěva. Jen čistím... Nikdy v životě!
Odpovědět
Moje mamča má kuchyň v matné červené (kombinace se dřevem )krom běžné mastnoty na ní není nic vidět a perfektně se jí udržuje @pucifal
Odpovědět
děkuji moc za názory! nakonec se asi rozhodnu pro lesk v celé kuchyni, nakombinovat by to šlo špatně vzhledem k rozložení barev a je pravda, že na pohled bdue lepší v lesku..údržba snad bude ok, okno je daleko a červená bude na méně používaných a "osahávaných" skříňkách :-) díky všem!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?