Cihličky v kuchyni, jaká je údržba?

Profilova fotka
Máte někdo prosím zkušenost s cihličkovým obkladem v kuchyni? Je údržba opravdu tak hrozná, hodně lidí si klepe na čelo, že takový obklad chceme, ale moc se nám to líbí. Díky za názory! :)
Odpovědět
Taky se mi to líbí a kdybych dělala novou kuchyň v tomto stylu, tak nehledím na druhé a jdu do toho. Teď mám kuchyň ve stylu a jako obklad mám kachle 10x10, které jsou porézní nebo pórovité, nevím jak to přesně popsat,ale vypadají jak otlučené nedodělané , místy drsné, místy hladké, prostě takové odrbané. Původně je to nějaká dlažba,ale mně se líbila, tak jsem si ji dala do kuchyně. Prodavač věděl, že ji chci do kuchyně na zeď a ani mi to nerozmlouval, jen říkal, že si musím dát pozor, aby mi tam nevyšplouchl na to celý guláš. Mám je už 4 roky a vlastně si uvědomuji, že je nijjak extra nečistím. Není na nich totiž nic vidět. Občas něco prskne, tak to setřu jako z každého jiného obkladu. Jsem maximálně spokojená, protože dělají skvělý efekt mé rustikální kuchyně a navíc jsou skoro bezúdržbové. Cihličky máme na celém domě, takže jsem nechtěla do kuchyně opakovat venkovní obklad a volila jsem něco jiného. Ale vím, že existují penetrace, kterými povrch cihliček natřeš a ony pak nesají případné cákance nebo vlhko z okolí. A jinak jsem si všimla, že v každém albu stylových kuchyní nechybí kuchyň s cihličkovým obkladem, je to totiž krásné a dokonalé. Jsou to jedny z nejhezčích kuchyní. :-)
Odpovědět
aj mna vsetci strasili, ale ja s tehlami nemam absolutne problem a som stastna, ze som bola tvrdohlava a dala som si ich :-) pozri u mna v albume, my mame original 100 rocnu staru tehlu, ziadny umely obklad. Ak nieco na nu prskne tak to hned utriem a je to uplne ok ;-)
Odpovědět
Já takový cihlový obklad mám :-) je to teda imitace cihel, takže klasický obklad, ale z dalky super a údržba tím pádem nulová. Dneska snad konečně nafotím kvalitnější fotky a v tydnu kompletní kuchyň ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Cihličky jsou super. Chtěla bych se zeptat, zda jste se náhodou nesháněla po podobném dekoru i na kuch. linku? Moooc se mi líbí a tak bych si usnadnila hledání. Děkuji ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@zuzka_bluzka_ Dobrý den, prosím bylo by možné zaslat fotky Vašeho cihlového obkladu za kuchyňskou linkou? Rádi bychom také zvolili tento obklad, tak sbíráme inspirace. Děkuji Bradáčová
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?