Co myslíte, vyplatí se dokupovat u spotřebičů prodloužení záruky?

Profilova fotka
U většiny spotřebičů jsou za příplatek prodloužení doby záruky, myslíte, že je to dobré?
Odpovědět
Profilova fotka
@marriet1 Záleží asi na značce :-) můžeš být trošku konkrétní?
Odpovědět
Profilova fotka
@marriet1 myslím že nevyplatí (i když teda záleží o co jde a z jakýho je to obchodu)... praktiky u většiny reklamací jsou takový že jde o mechanické poškození (většinou tvou vinou nebo špatným zacházením) takže na konci z toho vyjdeš akorát jako blbec a stejně zpátky nic nedostaneš nebo ti vrátí tu věc ve stejném stavu v jakém jsi ji dala k reklamaci...
Odpovědět
@marriet1 Před týdnem jsem řešila opravu pračky (Whirlpool, stáří 6 let) s tím, že se nevědělo, jestli nebudeme muset kupovat novou. Opravář to nakonec dal dohromady, ale říkal mi, že prodloužená záruka se většinou vyplatí a naopak se nevyplatí kupovat drahou značku. Jen pozor - některé obchody nabízí další 3 roky za peníze, ale často stačí se jen zaregistrovat spotřebič u výrobce a prodlouží ti záruku na 5 let zdarma (udělali jsme to tak s varnou deskou Fagor).
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych kupovala drahé spotřebiče, tak bych si asi připlatila i delší záruku. Ale u těch levnějších bych do toho neinvestovala. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
řekla bych, že záleží na tom, o jaký a jak drahý spotřebič se jedná a především jak často ho budete využívat. Když to vezmu u nás, trak pračka prakticky jede denně, takže do 2 let se 100% pozná, jestli je to dobře udělanej kus. Ale třeba troubu moc nepoužívám, u té budu při koupi uvažovat o prodloužení záruky.
Odpovědět
Zatím jsem si u ničeho záruku nepřiplatil. V pětičlenné rodině nám vydržela obyčejná Indesitka 10 let a vyměnili jsme ji jen pro morální zastaralost. Skoro bych ale řekl, že to je naopak. Levnější spotřebiče mají často problém vůbec ty dva roky vydržet. Různé vysavače za 1000kč, rychlovarné konvice za 300kč atp. Prodloužená záruka je však i programem různých kreditních karet a to zdarma, takže nemusíte nic připlácet. Důležité je si vždy zjistit, na co se vztahuje. Není to vždy plná záruka a často se vada týká běžného opotřebení, na které se záruka nevztahuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme se rozhodovali, u levnejsi spotrebicu nam to prislo zbytecne, napr. indukce za 6500,- a prodlouzena zaruka na 3 roky za 2tis., to si radsi koupim novou.. u tech drazsich jsme o tom premysleli vic, jenze treba pracka ma zaruku na motor primo od vyrobce 10 let a kdyz jsme poradne koukali na podminky e-shopu v jakych pripadech a co by uznali na reklamaci, tak jsme zjistili, ze by nam stejne neuznali skoro nic z toho co se muze nejcasteji stat..
Odpovědět
@martaveg která značka pračky má záruku 10 let ?
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka tak třeba aeg lavamat má 10 let záruku na invertor motor (mám tuto pračku už asi 5 let a i na tomto starém modelu je to uvedeno)
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka LG mají záruku 10let na motor
Odpovědět
@schnek Taky super. Naše pračka dlouho nevydrží, takže si uložím informace.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka teď jde o to, jestli se ti na to, co se ti s pračkou stane, bude tahle záruka, příp. ta prodloužená, vztahovat. Teď mám 6. rok Bosch a pomalu jde do kytek, je nás hodně a hodně se pere. Ale pochybuju, že na tohle by se mi nějaká záruka vztahovala. S pračkou je třeba počítat tak na těch 5-7 let.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kofinka My koupili Samsung, ale videla jsem to u vice znacek, ze rovnou nabizeji dlouhou záruku na motory..
Odpovědět
S motorem problém nebývá. Pouze uhlíky, které vydrží cca 1500 praní. Ale dneska už jsou v pračkách motory bez uhlíků, takže o motor bych strach určitě neměl. V pračkách ochází hlavně ložiska a případně vypouštěcí čerpadla. Maximálně 1000 praní a konec. Problém s ložisky je ten, že u dnešních praček nejsou výměnná - musí se vyměnit celá vana i s bubnem = cena nové pračky. Dřív byl po čase i problém s mechanickými programátory. Ale dnes je tam mikročip a na tom se nemá co pokazit.
Odpovědět
@schnek To je šílené. A pak si kup něco za 20 a víc tisíc. Ale Bosch jsem měla v pronájmu a byla super.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka pere dobře, ale prostě při 3 malých dětech toho má po 6 letech už dost, jsou vyklepaný čepy a s tím už se nedá nic dělat, až definitivně odejde (nebo když dřív zbytou koruny), koupím jinou, větší, už mám vyhlídnutou. Je to prostě stroj, kterej mi slouží a když přepočtu pořizovací cenu, tak za těch +-1.500,- Kč/rok bych si sama neprala ani by mi nikdo druhej nevypral ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?