Co říkáte na naši kuchyň?

Konecne vybrano... Co na ni rikate? Jen jeste premyslime nad pracovni deskou. Jesti ji dat i na bok linky a taky na pravou bocni stranu kde je drevena cast s troubou a lednickou. Co myslite? Dekuji za odpovedi.:)
Odpovědět
@boruvka37 kuchyně vypadá pěkně.....já nejsem moc zastánce poliček, ale to je jen můj názor :-D ...... ten bok by byl hezký, ale prac. deska v této tloušťce je dost drahá, takže je to i otázka peněz. U nás jsme to nahradili laminem (2 lamina se daly na sebe a ohranilo se to pak celé, takže je to tlusté jako prac. deska a neni to tak drahé). Ten ostrůvek je tak cca 1 m hluboký? Pokud ano, budou z této strany taky funkční dvířka, nebo jsou to jen desky?
Odpovědět
@breberka Myslis dat ten i na bok pracovni desky na bok prave drevene casti nebo i na bok bile casti? To jsem nevedela, ze ta pracovni deska je dost draha? Z toho duvodu dat radeji lamino na oba boky? Tak jsi to myslela? Jinak ostruvek je 90 cm siroky mam dojem a funkcni drivka tam jsou.
Odpovědět
@boruvka37 tak teď ti nějak nerozumim :-D.....já myslela, že se ptáš, jestli dát prac. desku i na bok toho vysokého dílu, kde bude trouba a spol......jakou myslíš. bílou část? .....jj, tyhle prac. desky jsou fakt drahé - hlavně pak ty třeba na ten ostrůvek, protože to je právě hloubka asi 92 cm. Třeba, když ti řeknu, že lamino na naší kuchyni nás vyšlo cca 25 tis a prac. deska 7.200,-, tak vidíš ten nepoměr. Prac. deska o hloubce 60 cm nás vyšel 399,-/m2 a prac. deska v hloubce 1,2 m stál 1.549,-/m2 (92 cm jsme koupit nemohli, měli podmíněný odběr 10 ks nebo ji neprodávali vůbec)
Odpovědět
Ano, myslela jsem dat pracovni desku na bok jak bile casti tak i vysokeho dilu. Jak jste to vyresili vy? Nejak ti taky nerozumim.:) Vsude lamino? Budeme to muset nejak promyslet jestli ta pracovni deska je tak draha... Nemas fotecky Tve kuchyn? Rada bych se podivala jak jste to udelali. Diky.:)
Odpovědět
@boruvka37 ahoj nebudeš mít daleko umyvadlo od sporáku, když poneseš hrnec, tak se s ním točíš, abys ho dala na plotnu, můj názor :-)
Odpovědět
@michaelka27 Od sporaku jsou to 2 metry ke drezu. Tak to snad neni tak zly?
Odpovědět
Co rikate vy ostatni na umisteni sporaku na ostruvku? Nemohli jsme se rozmyslet jestli ho tam dat.
Odpovědět
@boruvka37 fotky mam, moment
Odpovědět
@boruvka37 http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/b... odemkla jsem album, tak koukni
Odpovědět
Profilova fotka
Varna deska je podle meho nazoru opravdu moc daleko od drezu. Dva metry se ti mozna ted zda blizko, ale kdyz budes varit napr. brambory, nebo pretece polevka, proste kdyz budes potrebovat akutne rychle ke drezu, tak je to dost daleko a to jsem do toho jeste nezahrnula motajici se deti, nebo manzel, ktery si zrovna v tu kritickou dobu neco potrebuje vzit z linky.
Odpovědět
@breberka Dekuji moc za fotecky, krasne to mate.:) Uvidime jak to bude s tou cenu a podle toho se rozhodneme. Koukam, ze mate taky varnou desku na ostruvku? Jste s tim umistenim spokojeni? Jak daleko to mate k drezu?
Odpovědět
@evelynka25 SOUHLAS :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@boruvka37 děkuju ....... já jsem spokojená moc, protože při vaření můžu v klidu koukat do hlavní části domu a mam přehled ;-). Co prská, tak je na lince a jen to otřu a nemusim leštit zaprskané mdlaždice nebo horní skříňky...vzdálenost typuju cca 1,5 m a vyhovuje mi to....já jsem třeba umístila dřez do rohu, abych tam neměla "hluchý" roh
Odpovědět
@boruvka37 My mame temer stejne rozvrzenou linku, pouzivame ji necely rok... Z prakticnosti mame varnou desku na leve strane uprostred. Pokud by nebyl problem hnout s digestori, opravdu bych o tom uvazol, zda to nezmenit. Je to mnohem blize ke drezu! Policky na hore: nevim, jestli mas hodne nadobi, sklenicek a hrnecku, pokud ano, asi bych volil skrinku. Design: nemenil bych nic na krince s vernou dskou. Zmena jen na boku skrinky s troubou na svetlou barvu. Ta deska bije do oci a zmavuje prostor. Drzim palce.
Odpovědět
@boruvka37 ja bych zrusila policky, jsou to akorat pracholapy...a jinak co zkusit skrinky dat vedle okna na zed a tuhle nechat prazdnou?
Odpovědět
@boruvka37 Ahoj, kuchyň se mi celkově líbí. Nicméně varnou desku bych si dala ke stěně a blíže ke dřezu. Když budeš něco omývat ve dřezu a budeš to chtít hodit do hrnce na desce, zakapeš celou zem. A k to sporáku na ostrůvku - je to sice krásné, ale děsně nepraktické. Myslím si, že je lepší otřít zaprskané kachličky (nebo jiná záda kuchyně), než umývat celou zem, na kterou to bude z hrnců cákat. A i z bezpečnostních důvodů je jistější mít desku u stěny... Nicméně je to hezké, takové katalogové, ale pro normální kuchařku trošku nepraktické :-).
Odpovědět
Profilova fotka
pro mne je taky varná deska neprakticky umístěná vůči dřezu - ani ne daleko i když 2m je dost, ale hlavně za zády, to znamená že se vším se budeš točit "jak vývrtka" - s horkými hrnci, s opláchnutými věcmi do hrnce, s každým hrnečkem abych naředila omáčku.. ty poličky bych taky zrušila, bude se tam usazovat mastný prach a budeš o muset každý týden udržovat, aby tam nevzniklo to, co se utírá na horních skříňkách jednou za půl roku, jenže tam to nikomu nevadí.... taky si nejsem jistá tou komínovou digestoří, takhle na obrázku vypadá docela zajímavě, ale myslím si že v reálu, pokud teda varná deska zůstane, tam kde teď je, to bude jako pěst na oko - někde uprostřed v jednoduchém vzdušném prostoru bude mohutný nerezový komín... tohle by chtělo asi víc pohledů a taky vidět nějakou podobnou realizaci jinak je pěkná, jednoduchá i barevně
Odpovědět
@lemonela dovolila bych si trochu oponovat, náhodou mam zkušenost s varnou deskou u stěny i na ostrůvku a jednoznačně u mě vede ostrůvková varianta....nikdy jsem na zemi nic nemusela otírat ;-) ...... určitě mam tedy značnou výhodu v tom, že varnou desku mam jen 38 cm hlubokou, takže to tak daleko necákne :-D ...... dovolim si říci, že jsem taky jinak normální kuchařka (vařim denně nebo ob den ;-) ) :-D
Odpovědět
@everything Jak jsi to myslel s tou skrinkou s troubou? Zmenit celou barvu skrinky nebo jen ten bok na svetly drevo?
Odpovědět
Moc diky vsem za odopovedi. Jeste popremyslim o tech polickach a o ty varny desce na ostruvku. Je tu jeste nekdo kdo ma varnou desku na ostruvku? Jake jsou Vase zkusenosti?
Odpovědět
@boruvka37 nemám ráda jen takové poličky a další věc varné centrum takhle v prostoru. přece jen z jídla občas prská a raději umyju dlaždičky za tím než abych ještě vytírala podlahu :-)
Odpovědět
Jak jste se nakonec rozhodli bude ostrůvek? Já nad tím neustále přemýšlím a nevím zda ano/ne. Ze vzhledového hlediska bych byla určitě pro ano, jenže nevím jak moc je praktické mít dřez za zády. @semelka ale hlavně za zády, to znamená že se vším se budeš točit "jak vývrtka" - s horkými hrnci, s opláchnutými věcmi do hrnce, s každým hrnečkem abych naředila omáčku.. zní to logicky ... budu ráda za další zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka prosím jakou máte varnou desku a je to indukce? zrovna hledam a hluboka 38 cm by byla supr, aby se jak pisete necakalo pred ostruvek, dekuju!
Odpovědět
@seny83 ahoj, máme ji do Mory, ale indukce to neni. Nechtěla jsem ji kvůli vysoké ceně ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?