Digestoř a odvod par

Dobrý den , potřebuji prosím poradit ,jak jste řešily odvod par od digestoře . Digestoř bude na obvodové zdi Ytong 450 tak že vývod přímo trubka 150 . Vývod ve spádu od digestoře ,ale zajímá mě zda jste použily izolaci nebo pěnu nebo něco jiného. Ukončení mám v planu nerezovou mřížkou s klapkou. Děkuji
Odpovědět
Také teprve budeme dělat, v plánu mám skrz zdivo izolovanou trubku, dígestoř nemáme přímo na obvodové zdi, ale bokem. Zdivo také Ytong 450 - původně jsem chtěl neizolovanou trubku, ale raději kvůli případné kondenzaci bude použita izolovaná, vývod samozřejmě ve spádu ven. Zvenku použijeme mřížkovou krytku - ať už plastovou v barvě RAL, nebo hliníkovou. Mám již zakoupenou nerezovou s klapkou od jisté firmy, na odtah ventilátoru z koupelny ( 125 mm ), ale tuto nakonec nepoužijeme. Když jsem viděl jak je řešený odkap případného kondenzátu - koupil jsem raději jinou klapku ( plastovou mřížkovou s klapkou ), Líbí se mi řešení jedné firmy - prodávají hliníkové s instalovanou jednou klapkou, která jde zdemontovat a nahradit variabilně třemi klapkami v řadě za sebou / ty klapky jdou i ubrat /. Obdobu té vnější hliníkové - plastovou mám na ten odtah do koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám také 150 mm potrubí. Použil jsem klasické to vzduchotechnické bílé. Prodává se k tomu i polystyrénová izolace, tak tu jsem použil na izolaci a na zbytek pěnu. Díru jsem vysekával, takže to nikdy není přesné. Výstupní mřížku mám nerez s trojicí lamel jako klapka. Ale ve větru to docela mlátí. V potrubí mám ještě jednu parotěsnou klapku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?