Dispozice kuchyně - co myslíte?

Čím víc rádců, tím lépe. Prosíme s manželkou o radu. Už jsme tu jeden návrh měli a Verunky nám pomohla, tak už určité základní věci víme. Stavba ale pokročila a my už musíme co nejdříve téma kuchyň uzavřít. Máme otázku: jak moc vadí, že sporák je nakonec zcela vlevo (jsme praváci)? Je dobře, že lednice je blíže lince než potravinové skříně? Myslíte, že se vedle ostrůvku vejde ještě stůl? Nebo raději ostrůvek zrušit? Jakákoli další připomínka? Díky moc a dobrou noc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
místo vedle sporáku je i na pravé straně, takhle to bude ok. Lednici používáš víc než potravinku, takže dobrý pořadí. stůl se tam snad vejde, pro 6 si to úplně nedovedu od oka představit, chce to nakreslit - stačí rozměry zbývajícího místa a potřebné rozměry stolu s odsunutými židlemi (lavicí?) Ostrůvek by se ale vejít měl, toho bych se zbavovala až v krajním případě. Jinak je to pěkné, nic mi nevadí, nenapadá. Asi bych zrošila tu jedinou vrchní rohovou skříňku, nebo ji alespon nedávala rohovou a stěnu u digestoře nechala prázdnou. Ten kousek místečka v tak prostorné kuchyni není nutné využít a bude to souměrnější a otevřenější.
Odpovědět
také myslím, že sporák úplně ok...lednici určitě k lince, i kvůli vyndávání a nandavání potravin. ostrůvek bych nerušila, pokud zbytečně na jeho úkor není úzká ulička ke kuchyn.lince. stůl se snad vejde, záleží na rozměrech místnosti. já bych tedy určitě nedávala police, ale zrušila bych rohovou skříňku a pouze natáhla horní skříňky od vysokých skříní až ke zdi (ne přes roh)...hlavně i kvůli dostatku úložných prostorů, působilo by to i paradoxně vzdušněji
Odpovědět
Dobrý den, myslím si, že takto by samotná kuchyňská linka mohla být. Nevidím zde žádný větší problém, lednice u odkládacího prostoru je v pořádku. Co se týká dalšího zařízení místnosti, doporučuji konzultaci s nějakým odborníkem, nejlépe bytovým architektem. Co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro jiného. Každý má jiné preference, jiné zvyky, jiné pracovní postupy. Někdo vaří hodně, někdo málo, jiný hodně peče, další vaří z polotovarů, atd. Každý očekáváme něco jiného od obývacího pokoje. Někdo dá přednost veliké sedací soupravě, jiný bude chtít velký jídelní stůl pro 6 lidí. Bytový architekt by měl s Vámi promluvit, získat informace o Vašich preferencích, očekáváních, zvycích a následně navrhnout řešení dispozice bytu, nebo vybavení nábytkem podle těchto informací.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?