Dispozice kuchyně - prosím o rady

Ahoj, prosím o připomínky k návrhu dispozice kuchyně. Místnost navazuje na jídelnu, která pokračuje obývacím pokojem. Spíž je oddělená po levé straně a vedle je výklenek na lednici (nechceme vestavnou). Barvy budou wenge (korpus + spodní skříňky) + bílá (dvířka horních skříněk - na obrázcích jsou zelená, bílá nebyla vidět) + deska šedý beton. Vizualizace není nic moc, ale lepší program jsem nenašla :-( Děkuji :-)
Odpovědět

Odpovědět
@eviza ahoj, kuchyně bude krásná :-) Co se týká spíže - volila bych tady zašupovací dveře do pouzdra, aby nezabíraly místo do prostoru a krásně splynou se zdí. Zauvažovala bych o tom, zda nepřehodit lednici a spíž - aby spíž byla u vchodu do kuchyně a lednice blíž ke dřezu, sporáku atd... Co se kuchyně týká, máme ji velmi podobně ( mrkni ke mě do alba). Dej si pozor, abys dřez neměla moc v rohu, hůř se u něj pak stojí, posunula bych ho kousek od rohu, aby byl přístup k němu komfortní ( to by pak vycházelo na skříňku pod dřezem cca 50 cm). Myčku bych dala hned vedle dřezu kvůli odpadům i manipulaci s nádobím z dřezu, od sporáku atd... a pak by ti tam na konci linky zůstal prostor na dva 50cm šuplíky ... a takový detail, úchytky bych dala všechny vodorovně, vypadá to pak uceleně... jinak je opravdu moc pěkná!
Odpovědět
Možná bych vymenila varnou desku a digestoř s dřezem. Horní skříňky by tak byly v jedné linii a digestoř hezky vedle okna.
Odpovědět
@jenies děkuji :-) , spíž bude z 5 cm sádrokartonu, takže dveře musí být otvírací. Prohodit s lednicí nechceme ze dvou důvodů - za lednicí je komín (bude se vybírat popel) a při otevírání trouby bude takto vedle zeď (jinak by šla dvířka trouby kolem lednice). Na dřez se ještě podívám, ale myslím že je spíš trošku špatně ten obrázek. (dala jsem dřez hodně nahoru). Skříňka pod džezem je ve skutečnosti 45 cm (5 cm roh + 40 dvířka). Určitě ho posunu co nejdál v rámci skříňky ;-) tu skříňku v rohu rozhodně za šuplíky měnit nechci, má přístup do rohu ( i když ještě přemýšlíme že v rohu budou otevřené police z druhé strany - z jídelny, potom by to smysl mělo ..). Nad myčkou se zamyslím co bude praktičtější - s odpady není problém, deska bude hluboká 70 cm, ale skříňky 60. Takže instalace povedou za nimi. Úchytky budou určitě vodorovně, jen jsem to u některých špatně nakreslila :-) @jenies - určitě by to vypadalo lépe - ty horní skříňky nejsou ideální, ale rozhodně chci sporák vedle trouby a dřez vedle pracovní plochy ;-)
Odpovědět
Já osobně bych si buď dala dřez dále, a byla by tedy větší pracovní plocha mezi varnou deskou a dřezem nebo vyměnit varnou desku se dřezem jak píše ellenb. Já osobně pracuji hlavně na pracovce mezi dřezem a sporákem. Ale je pravda, že kdyby to bylo takto a nic se neměnilo, tak je tato varianta možná lepší. Připravím si maso, dám do hrnce a hned vedle je dřez a umeju hned. Má to také své plus. Ale určitě dřez dále z rohu. když máš potom takového místa. Klidně to může být i v okně. Kuchyně bude určitě pěkná.
Odpovědět
@eviza aha, tak v tom případě s lednicí ani nelze hnout,. Ty šuplíky jsem myslela jinak. Když to vezmu ze strany od sporáku, tak by mohla být skříňka, která tam je ( možná rohová), pak dřez, pak myčka a pak skříňka se šuplíky šířky 50 a za ní ještě jedna totožná. A ty šuplíky, co jsou pak v pravém úhlu by tam zůstaly.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, z meho pohledu to neni moc dobre řešení (drez mycka) zajimalo by me z jakeho duvodu je mezi myckou a drezem jeste jedna skrinka.... pokud by si chtela meco navrhnout napis mi do IP :-)
Odpovědět
Ahoj, díky za komentáře. Zkusila jsem to překreslit. Rozšířila jsem skříňku pod dřezem na 50cm a hned vedle je myčka. Potom mám dvě varianty skříněk. Buď 90 cm šuplíky a roh prázdný (přip. police z jídelny), nebo 60 cm šuplíky a 20 - 30 cm skříňka s přístupem do rohu. Přišlo mi původně, že by nebylo dost místa mezi myčkou a linkou při uklízení nádobí, ale 50 cm bude stačit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Me se tedy nelíbí.. Ja bych zrušila spajz, místo toho bych tam dala vysoký sloupec(trouba, mikrovlnka) a vysokou potravinovou skříň. Dale bych dala dřez pod okno.případně na stejnou stěnu, vlastně místo nynějšího drezu dat varnou desku...čímž ti na straně, kde mas ted desku a troubu vznikne pěkná pracovní plocha a můžou tam byt po cele délce i hodní skříňky...
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ty bych dala určité az do stropu...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?