Dispozice kuchyně - prosím poraďte

Profilova fotka
Brzy přijdou na řadu rozvody vody a elektřiny, tak bychom měli mít jasno ohledně dispozičního řešení kuchyně. Přibližnou představu mám, ale raději vás ještě poprosím o zhodnocení, zda je to takto účelné a praktické. Zvažujeme, že místo vestavné lednice, která je vedle trouby, dáme americkou. Rozměry skříňěk a barevnost jsou pouze orientační. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Super, co se tyce rozmisteni - jen bych prohodila tu sirsi skrinku co je vpravo od plotny a dala ji vlevo, tak aby bylo malinko vic mista :-) ale jinak ok
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Původně jsem to tak měla a pak mě manžel překecal, že se mu ta indukce u těch dveří úplně nezdá a že to bude lepší blíže dřezu. Má pravdu v tom, že když budu chtít slít něco horkého, tak bude dřez po ruce. Ale trochu větší pracovní plocha mezi dřezem a indukcí je taky logická. A teď babo raď... :-D Díky za cenné rady! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zas tak blizko dveri to neni... ale prostor mezi ti bude chybet ;-)
Odpovědět
Potvrzuji, že v kuchyni tohoto rozvržení se vaří velmi dobře :-) jedna z mých kuchyní měla totoženou pracovní plochu. Spousta místa na malém prostoru, nenaběháš se. Asi bych se ještě zamyslela nad šířkou skříněk - spodních i horních. Mě by asi nedělalo dobře, že každá skříňka je jinak široká. A,B,C. Ideálně kdyby to šlo všechno A,A,A a nebo alespoň A,B,A. Jo a hlasuju pro americkou lednici. Ty vestavěné jsou proti ní hrozně malé. Já už bych do jiné nešla. A nebo jsem i viděla, že si lidé koupili dvě vestavěné lednice, aby by jim to velikostně splnilo očekávání. A tobě by se tam vešly. Zlom vaz.
Odpovědět
Jak to máte rozměrově? Myslím, že to máme docela podobné ;) Takže za mě fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@a_nulka Poradím Vám jednu věc. V první řadě, se řiďte sama sebou a ne jen nějakým doporučeným uspořádáním. Já si teď zařizuji už třetí (doufám , že poslední :-D ) kuchyň a mám opět podobné dispozice, jako předtím. A to proto, že mě to tak prostě vyhovuje nejvíc. Při plánování se mě všichni snažili odradit, že se to takhle nedělá, že to není praktický a blá, blá, blá... Prdlačky! Jako Au pair jsem vařila v několika domácnostech + ve třech různých kuchyních, když jsem ještě žila s rodiči, takže zkušeností mám celkem dost. A prostě, to, co funguje u jednoho, může jinýho pěkně srá. a ne všechny doporučované a "léty ověřené" postupy, vyhovují každému. Takže se řiďte v první řadě svým instinktem a teprve když ten selže, si nechejte něco doporučovat od lidí, kteří v té Vaší kuchyni nebudou denně vařit ;-)
Odpovědět
@brokolicenoblhoch Přesně tak. Mě osobně se z vlastní zkušenosti nelíbí, že je v návrhu pod oknem dřez. V tomto prostoru trávíme nejvíce času při přípravě jídla, takže tam očekávám pouze pracovní plochu. Co člověk to názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak No přesně. Já bych taky dřez pod oknem nechtěla, ani za nic. Když něco čistím a oplachuji, tak kolikrát dost nacákám. Takže pak vezmu hadru, a vše okolo utřu. Nahýbat se pokaždé až k oknu a leštit ho, by se mi teda fakt nechtělo, ale z věčně zacákanýho okna, by mi brzo praskla žilka :-D . Takhle to má máti, byl to vždycky její sen, ale já se na to její okno nemůžu vůbec dívat. Já bych tedy, sama pro sebe, tenhle návrh překopala kompletně, ale věřím, že hodně lidí napíše, že je to dobrý, jelikož to prostě odpovídá, současnému trendu.
Odpovědět
Profilova fotka
@rene8e Děkuji za radu ohledně lednice! Dobrý nápad dát dvě vestavné! Zatím jsme oba nakloněni pro americkou, ale uvidíme. :-) Šířku skříňek zatím vůbec neřeším, to budu ladit s truhlářem. Šlo mi jen o rozmístění spotřebičů. @karol_mrkev Místnost je široká 4,5 m a linka vyjde na délku na 160 cm a ulička cca 140 cm. @brokolicenoblhoch Ale když mi ten instinkt každé ráno tvrdí něco jiného! Měl by se stydět! :-D @koselak Odpad už je přichystaný pod oknem, takže umístění dřezu je dané. Okno bude cca 20 cm nad prac. plochou plus parapet. Tak snad to nebude tak hrozné s tím stříkáním. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?